WiBUS: Δωρεάν wifi στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ – Σε ποιες γραμμές θα παρέχεται
Οι επιβάτες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να επιλέξουν το δίκτυο WiBUS
Ελεύθερη πρόσβαση, σε δίκτυο Wi-Fi θα μπορούν να έχουν οι επιβάτες σε συγκεκριμένα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα.
Η εν λόγω δυνατότητα παρέχεται από πιλοτικό πρόγραμμα για Free Wi-Fi σε οχήματα της ΟΣΥ ΑΕ που κινούνται μεταξύ άλλων στις γραμμές:
- Παλαιό Φάληρο-Κηφισιά,
- Ακαδημίας-Βούλα,
- Χαλκοκονδύλη-Μεταμόρφωση-Νέα Κηφισιά,
- Ομόνοια-Κηπούπολη,
- Πειραιάς-Πέραμα,
- Λαμπρινή-Πλατεία Συντάγματος-Τζιτζιφιές
Το πρόγραμμα προσφέρει δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στους επιβάτες των συγκεκριμένων λεωφορείων, παρέχοντας εύκολη σύνδεση στο διαδίκτυο.
Το μόνο που έχουν να κάνουν οι επιβάτες στα λεωφορεία προγράμματος -με τη σχετική σήμανση- του πιλοτικού προγράμματος είναι, με ενεργοποιημένο το WiFi στη συσκευή του κινητού τους να επιλέξουν από τα διαθέσιμα δίκτυα wifi το δίκτυο «WiBUS» για να μεταφερθούν στη σελίδα σύνδεσης. Σχετική ενημερωτική σήμανση υπάρχει σε σημεία ευρείας ορατότητας εντός των οχημάτων.
«Το πρόγραμμα βρίσκεται σε πιλοτική φάση και αποτελεί πρωτοβουλία της Interbus, διαφημιστικής εταιρείας που έχει τη διαφημιστική αξιοποίηση των εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών στα οχήματα της ΟΣΥ ΑΕ, αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου την επένδυση για τη δημιουργία, τη διαχείριση και τη συντήρηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, προσβλέποντας σε έσοδα που θα προκύψουν από τη διαφημιστική προβολή εταιρειών και προϊόντων στο ασύρματο δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών» αναφέρεται δε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας Interbus.
Η σταδιακή ανάπτυξη ενός εκτεταμένου δικτύου ασύρματης πρόσβασης στο internet φιλοδοξεί να καταστήσει τα οδικά μέσα μαζικής μεταφοράς πιο φιλικά και ελκυστικά, ενώ δεν περιλαμβάνει καμία οικονομική επιβάρυνση για την Ο.ΣΥ. Α.Ε., τον Ο.Α.Σ.Α. και τους επιβάτες.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιατί βλέπουμε τόσα πολλά βίντεο στα social media;
- Συνετρίβη μεταγωγικό στρατιωτικό ελικόπτερο στην Τουρκία
- Οι νέες ρυθμίσεις για την ετήσια άδεια: Πώς θα χορηγείται από φέτος
- Συνταγή: Πατατοσαλάτα
- Τέχνασμα του Τραμπ η παράταση της εκεχειρίας λένε οι Ιρανοί – «Πράξη πολέμου ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ»
- Κορύφωση της βίας στη Γάζα μετά την κατάπαυση του πυρός
- Για αυτό η μουσική μας φέρνει πιο κοντά
- Καιρός: Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442