Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Αναβολή πήρε η δίκη στο Εφετείο για να δώσει πανελλαδικές ο κατηγορούμενος

Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Αναβολή πήρε η δίκη στο Εφετείο για να δώσει πανελλαδικές ο κατηγορούμενος

Κατά την αποχώρηση από τα δικαστήρια Κοζάνης ο κατηγορούμενος αποδοκιμάστηκε

Την αναβολή της δίκης του 45χρονου δράστη Ν.Κ., ο οποίος είχε εισβάλει με το τσεκούρι τον Ιούλιο του 2020 στην Εφορία Κοζάνης προκαλώντας τον θάνατο ενός εργαζόμενου και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων δυο, αποφάσισε το πρωί της Πέμπτης το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας.

Αιτία της αναβολής είναι το αίτημα που κατέθεσε ο κατηγορούμενος, επικαλούμενος συγκεκριμένους λόγους. Ο πρώτος είναι πως αύριο δίνει πανελλαδικές εξετάσεις, σύμφωνα με το kozanimedia.gr. Ο δράστης της φονικής επίθεσης στη ΔΟΥ Κοζάνης υποστήριξε επίσης πως δεν του έχουν δοθεί σημαντικά έγγραφα της δίκης, ενώ ανέφερε πως υπάρχει και σε βάρος του «κακόβουλη πρόθεση του σώματος»!

Τον αποδοκίμασαν

Να σημειωθεί πως και αυτή τη φορά ο δράστης της επίθεσης, που κόστισε τη ζωή στον άτυχο εφοριακό, δεν είχε δικηγόρο.

Κατά την αποχώρηση από τα δικαστήρια Κοζάνης ο κατηγορούμενος αποδοκιμάστηκε από εργαζόμενους της ΔΟΥ Κοζάνης και συγγενικά τους πρόσωπα.

Το χρονικό

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το καλοκαίρι του 2020. Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Το δικαστήριο του επέβαλε επιπλέον 15 χρόνια για απόπειρα δολοφονίας των δυο εργαζομένων που τραυμάτισε, μια εκ των οποίων έχασε το μάτι της.

Συνολικά πλέον της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε 26 έτη ποινή φυλάκισης για τις πράξεις της απόπειρας δολοφονίας, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.

Το μέγεθος της φρίκης αποτύπωσαν στο πρώτο δικαστήριο, οι μαρτυρίες των δύο γυναικών που έζησαν σκηνές τρόμου από τα χτυπήματα με το τσεκούρι του 45χρονου, στη ΔΟΥ Κοζάνης τον Ιούλιο του 2020.

«Είδα τον συνάδελφό μου στο πάτωμα και άκουσα «είμαι τρελός εγώ, άλλος έχει σειρά»», περιέγραψε η υπάλληλος της ΔΟΥ που έχασε το μάτι της από την άγρια επίθεση.

«Γλιστρούσαν τα χέρια μου από το αίμα»

Εμφανώς ταραγμένη, περιέγραψε κλαίγοντας τη στιγμή που ήρθε αντιμέτωπη με τον κατηγορούμενο, όπως αναφέρει το voria.gr. «Έπαθα σοκ. Δεν θυμάμαι καν από ποια πόρτα βγήκα. Γλιστρούσαν τα χέρια μου από το αίμα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου τη μυρωδιά του αίματος», είπε η μάρτυρας.

Η γυναίκα πρόσθεσε πως δεν είδε το τσεκούρι στην αρχή και νόμιζε πως κρατούσε μαχαίρι. Από εκεί και πέρα είπε πως δεν θυμάται τίποτα άλλο παρά μόνο το αίμα.

Η μάρτυρας περιέγραψε ότι επί μήνες ήταν σε ΜΕΘ, ΜΑΦ και σε κέντρο αποκατάστασης, ενώ μάλιστα σημείωσε πως δεν είχε καταλάβει ότι έλειπε το μάτι της πάρα μόνο όταν γύρισε στο σπίτι.

«Είμαι σήμερα εδώ γιατί έβαλα τα δυνατά μου. Ήθελα πολύ να περπατήσω ξανά. Έχασα το μάτι μου, έχω ένα βαθούλωμα στο κεφάλι μου και ματώνουν συχνά η μύτη και τα αφτιά μου», είπε στην κατάθεσή της.

«Έσφιξα τα δόντια μου και είδα το βίντεο, ήθελα να δω πού με πρόλαβε», είπε και ξέσπασε ξανά σε κλάματα, ενώ πρόσθεσε πως στις Αρχές δεν μιλούσε καθώς είχε απελπιστεί.

Σημειώνεται ότι αίσθηση προκάλεσαν δύο ερωτήσεις του κατηγορούμενου προς την μάρτυρα αναφορικά με τα χτυπήματα που της έφερε καθώς και για τις κινήσεις των χεριών του. Μάλιστα δεν δίστασε να τη ρωτήσει μήπως κάποιος τη δασκάλεψε να τα πει.

«Ξέρετε πόσες ζωές έχετε καταστρέψει με τα μνημόνια;», ρώτησε τη γυναίκα.

«Σκέφτηκα ότι δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου»

«Σκέφτηκα ότι δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου και εκεί έγινα θηρίο», είπε η άλλη υπάλληλος που δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι και τη σπονδυλική στήλη που περιέγραψε τη δική της εμπειρία. Η μάρτυρας είπε ότι άκουσε τις τσιρίδες μιας άλλης υπαλλήλου και μέχρι να καταλάβει τι γίνεται άρχισε να δέχεται τα χτυπήματα.

«Έτρεχε το αίμα. Δεν φεύγει ποτέ η μυρωδιά. Αλλά σκέφτηκα τα παιδιά μου και του άρπαξα τη λαβή. Πάλεψα πολύ μαζί του», είπε η μάρτυρας με λυγμούς. «Στη μικρή μου είπαμε ότι έπεσα και χτύπησα. Μετά είδε το βίντεο στο διαδίκτυο. Μου είπε μαμά γιατί λες ψέματα, αυτό είναι το παντελόνι σου. Το παιδί μου σταμάτησε να μου μιλάει. Ήταν τόσο θυμωμένη», σημείωσε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024