Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγίου Πνεύματος: Σε ποιες περιοχές θα αγγίξει τους 30 ο υδράργυρος

Αγίου Πνεύματος: Σε ποιες περιοχές θα αγγίξει τους 30 ο υδράργυρος

Ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο,Βοιωτία,Αιτωλοακαρνανία.

Πλησιάζει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με χιλιάδες εκδρομείς να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους να ξεφύγουν από το κλεινόν άστυ.

Μπορεί ο καιρός τις τελευταίες ημέρες μόνο καλοκαίρι να μην θύμιζε, αλλά μετά από ένα μεγάλο διάστημα βροχών και καταιγίδων, ο υδράργηρος φαίνεται να ανεβαίνει.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα (3-4-5 Ιουνίου), αναμένεται ο καιρός να θυμίζει καλοκαίρι.

Τα πρώτα στοιχεία για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δείχνουν ότι οδεύουμε προς ένα καλοκαιρινό σκηνικό σε όλη τη χώρα από το ερχόμενο Σάββατο με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν σε αρκετές περιοχές έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου. Εξαιρετικό καιρό δε, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι και στα νησιά μας, σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Με τον καιρό να συνεχίζει να παραμένει άστατος μέχρι και την αύριο Παρασκευή, ημέρα που θα εκδηλωθούν καταιγίδες στην Αττική, την Κρήτη και στο Νότιο Αιγαίο (Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα) πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν ότι οι βροχές θα τους χαλάσουν τα σχέδια για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Αν και ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες προγνώσεις, σε μια πρώτη εκτίμηση, αναφέρεται από την πλειονότητα των μετεωρολόγων ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού, καθώς έρχεται μια θερμή αέρια μάζα στη χώρα μας. Περιορισμένα τοπικά φαινόμενα θα έχουμε στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Η πρόγνωση Αρναούτογλου για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Καλοκαιρινό τριήμερο βλέπει και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, «καλοκαιρία προβλέπεται την Παρασκευή στα κεντρικά και στα βόρεια, με ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές. Αρκετά άστατος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και στο ανατολικό Αιγαίο ενώ παροδικές βροχές θα εκδηλωθούν στην Κρήτη, στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο και ίσως στα ορεινά της Αττικής.

Το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με κάποιες σύντομες μπόρες σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος θα υπάρχουν συννεφιές στα δυτικά, κεντρικά και στα νότια, χωρίς όμως φαινόμενα».

Περιορισμένη αστάθεια το Σάββατο

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

kairos-AGIUPNEUMATOS-SAVATO-EMY KAIROS-AGIOUPNEUMATOS-THERMOKRASIA-EM

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς και στα νησιά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Sports in

Αυτοί οι διαιτητές σφυρίζουν τα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – Άρης

Η ΚΕΔ έκανε πριν από λίγο γνωστούς τους ορισμούς της για την 8η αγωνιστική των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024