Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιστροφή στις ρίζες για τον Αλέξη Τσίπρα

Επιστροφή στις ρίζες για τον Αλέξη Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέλαβε την πλήρη ευθύνη της ήττας, δίνοντας μια για πάντα τέλος και στα σενάρια διαδοχής του.

Από τη Νίκαια των «εργατικών αγώνων, της εθνικής αντίστασης του μπλόκου», όπως ανέφερε, ξεκίνησε επισήμως την προεκλογική εκστρατεία ο Αλέξης Τσίπρας, με έναν εμφανώς ανανεωμένο λόγο, που θύμιζε περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ καλύτερων -για το κόμμα- εποχών.

Το σύνθημα που αποτυπώνει τη νέα κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαή την επανένωσή του με το εξ αριστερών του ακροατήριο, είναι πως «η Κοκκινιά θα ξαναγίνει κόκκινη».

«Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός μας είπε ότι έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Ότι περιμένει περισσότερα. Και είμαι ο πρώτος που θα πω ότι έχει δίκιο. Λάβαμε το μήνυμα και βάζουμε το πήχη ψηλά για να διορθωθούμε. Όχι για να κρατήσουμε τις έδρες μας και τα ποσοστά μας, αλλά για κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα της δικαιοσύνης. Γιατί το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μάη δεν ήταν αρνητικό μόνο για μας. Ήταν αρνητικό για την κοινωνία και τη χώρα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως και στη συνέντευξη στη Μάρα Ζαχαρέα και προηγουμένως στην ΚΕ του κόμματος, έτσι και σήμερα ανέλαβε την πλήρη ευθύνη της ήττας, δίνοντας μια για πάντα τέλος και στα σενάρια διαδοχής του.

Επί της ουσίας στη μεγάλη συγκέντρωση στην Κοκκινιά, ο Αλέξης Τσίπρας μας δίνει τρείς σημαντικές πληροφορίες: επιστρέφει στις «ρίζες», εννοώντας ότι απομακρύνεται από την διεύρυνση προς το κέντρο, η οποία αποδείχτηκε τελικά… κακή ιδέα. Οι αναφορές του τόσο στην ιστορική Αριστερά της περιοχής, όπως και στο σημερινό εργατικό κίνημα, την κοινωνία και τον λαό έδωσαν ένα μήνυμα σαφές σχετικά με το «ποιοι είμαστε, από πού προερχόμαστε, πού αναφερόμαστε».

«Πιστέψατε ποτέ στα αλήθεια ότι υπήρχε έστω και μια πιθανότητα να εγκαταλείψω τη μάχη; Πίστευαν ότι θα εγκαταλείψουμε τη μάχη. Δεν τους κάναμε ποτέ το χατίρι. Ούτε και τώρα θα τους το κάνουμε. Μαζί θα τη δώσουμε και αυτή τη μάχη», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας το στίγμα ότι πρώτον δεν υπάρχει σενάριο διαδοχής, κυρίως επειδή δεν του ζητήθηκε η παραίτησή του και ανακοινώνει πως δίνεται μάχη όχι απέναντι στη ΝΔ, αλλά προς «τα κέντρα εξουσίας, που για μια ακόμα φορά σχεδιάζουν να μας ξεγράψουν. Προς όσους δεν μπορούν να κρύψουν την αδημονία τους να μας τελειώσουν. Σας απαντάμε λοιπόν σήμερα. Σε όλους εσάς που ξενυχτάτε με τον πόθο να γυρίσει ένας βολικός ελεγχόμενος, συστημικός δικομματισμός. Σας απαντάμε από εδώ από τη Κοκκινιά: Δε πρόκειται να σας κάνουμε το χατίρι. Δε πρόκειται να το βάλουμε κάτω».

Έτσι, διαχώρισε την θέση του πλήρως από το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη, τοποθετώντας το στο «συστημικό κομμάτι» και λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα παραμείνει η μεγάλη λαϊκή δύναμη στο πλάι του λαού».

«Εμείς και οι άλλοι», εν ολίγοις. Ένα μήνυμα που κυριάρχησε το 2012, όπως και 2015.

Αν κάτι γίνεται εμφανές και μάλλον σαφές, είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανασυντάσσεται πολιτικά, ώστε να γίνει εμφανές το ιδεολογικό του πρόσημο. Κάτι, δηλαδή, που σε μεγάλο βαθμό κόστισε αρκετές από τις 20 μονάδες της διαφοράς.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024