Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρία Σπυράκη: Δεν «κρύφτηκα» πίσω από την ασυλία μου, ζήτησα επίσπευση της διαδικασίας

Μαρία Σπυράκη: Δεν «κρύφτηκα» πίσω από την ασυλία μου, ζήτησα επίσπευση της διαδικασίας

« Εμπιστεύομαι απόλυτα τη Δικαιοσύνη», αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαρία Σπυράκη στην πρώτη της αντίδραση μετά την απόφαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων (JURI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δήλωση σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων (JURI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για άρση της ασυλίας της, έκανε η ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη. Η απόφαση ελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα και αναρτήθηκε σήμερα, Τρίτη.

Η ευρωβουλευτής σχολιάζει την απόφαση σημειώνοντας πως δεν «κρύφτηκε» πίσω από την ασυλία της και σημειώνει πως είχε στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής ζητώντας την άρση της ασυλίας της και την επίσπευση της διαδικασίας.

«Δεν έχω καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη Δικαιοσύνη», αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαρία Σπυράκη.

Από τα 16 παρόντα μέλη, εννέα ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας (S&D, RE και Πράσινοι), έξι ψήφισαν κατά (ΕΛΚ και ECR) ενώ δύο απείχαν (ID). Βάσει του Κανονισμού, η εισήγηση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων πρέπει τώρα να εγκριθεί με ψηφοφορία κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αναλυτικά η δήλωση της Μαρίας Σπυράκη

«Σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής JURI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί του αιτήματος  της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (ΕΡΡΟ) στις 15/12/2022, η οποία ελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα για την άρση της ασυλίας μου, δηλώνω:

Δεν ‘κρύφτηκα’ πίσω από την ασυλία μου. Αντίθετα, με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών υποθέσεων (JURI) ζήτησα την άρση της ασυλίας μου και την επίσπευση της διαδικασίας. Ουδέποτε κατηγορήθηκα για λήψη αμοιβών συνεργατών μου ή παράνομη εκταμίευση κονδυλίων του προϋπολογισμού. Δεν έχω καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη Δικαιοσύνη».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024