Συναγερμός σήμανε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Μαγνησίας, μετά από περίεργο τηλεφώνημα από τη… Ρώμη, που δέχτηκε υποψήφιος πανελλαδικών εξετάσεων σε σχολείο του Βόλου.
Στο τηλεφώνημα από το Λάτσιο της Ρώμης, ο αυτόματος τηλεφωνητής ενημέρωνε το παιδί ότι αλλάζει εξεταστικό κέντρο και το παρακινούσε να ενεργοποιήσει σύνδεσμο (link) σε σχετικό email που θα λάβει, ώστε να ενημερωθεί για το νέο κέντρο στο οποίο δήθεν θα δώσει εξετάσεις. Η μητέρα του μαθητή που ήταν παρούσα στο τηλεφώνημα, κάλεσε αμέσως την Δευτεροβάθμια και μίλησε με τον προϊστάμενο, Σωκράτη Σαβελίδη, που ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας.
Ο ίδιος ακολούθως κάλεσε όλους τους διευθυντές και τους ζήτησε να ενημερώσουν τους υποψηφίους ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στα εξεταστικά κέντρα. Θορυβήθηκε και απευθύνθηκε στα ΜΜΕ, καθώς όπως αναφέρει το myschoοl δεν λειτουργεί σωστά.
«Καμία αλλαγή – απευθυνθείτε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος»
«Κάλεσα αμέσως όλους τους διευθυντές των σχολείων και ζήτησα να ενημερώσουν τους μαθητές πως μπορεί να πέσουν θύματα απάτης. Κανένα εξεταστικό κέντρο δεν άλλαξε.
Το μέσο ενημέρωσής τους είναι η πλατφόρμα myschool η οποία αντιμετωπίζει και αυτή πρόβλημα ασφάλειας γιατί δεν λειτουργεί.
Δεν έχουμε πραγματοποιήσει καμία αλλαγή στα εξεταστικά κέντρα και δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανησυχία για τυχόν μεταβολές γιατί δεν υπάρχουν. Οι μαθητές που λαμβάνουν αντίστοιχα μηνύματα και email, θα πρέπει να ενημερώνουν τους διευθυντές των σχολείων για να καλούμε την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος», δήλωσε ο κ. Σαβελίδης.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας