Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα ισχυρότερη υβριδική έκδοση για το Toyota Yaris

Νέα ισχυρότερη υβριδική έκδοση για το Toyota Yaris

H Toyota παρουσιάζει μια νέα, ισχυρότερη υβριδική έκδοση για το supermini της εφαρμόζοντας παράλληλα μια σειρά βελτιώσεων σε ψηφιακό και εξοπλιστικό επίπεδο

H ιαπωνική φίρμα αποκαλύπτει μια νέα υβριδική έκδοση για το δημοφιλέστατο supermini της η οποία επωφελείται επίσης από στοχευμένες παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά την ψηφιακή τεχνολογία και τα συστήματα υποβοήθησης.

Την μεγαλύτερη αλλαγή του ανανεωμένου Yaris ενσαρκώνει η προσθήκης της νέας έκδοσης Hybrid 130 η οποία συνδυάζει το ήδη γνωστό υβριδικό σύνολο που εφοδιάζει εξαρχής, από το 2020, την τέταρτη γενιά του ιαπωνικού supermini σε μια βελτιωμένη όμως εκδοχή με ισχυρότερο ηλεκτρικό μοτέρ που συνδυαστικά με βελτιώσεις στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου κινητήρα,  υπόσχεται αυξημένη απόδοση η οποία συνοψίζεται σε 130 ίππους και 185 Nm ροπής –έναντι 115 ίππων.

Όπως εύκολα υποθέτει κανείς, η επιπλέον ισχύς βελτιώνει τις επιδόσεις του Yaris Hybrid που στην συγκεκριμένη έκδοση επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 9,2 δευτερολέπτων –έναντι 9,7 δλ. Στην ήδη υφιστάμενη υβριδική έκδοση. Εξίσου αναμενόμενα οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αυξάνονται από τα 99 γρ./χλμ. σε 116 γρ./χλμ.

Να σημειωθεί ότι η νέα έκδοση αποτελεί προσθήκη και δεν καταργεί την ήδη γνωστή υφιστάμενη υβριδική έκδοση των 115 ίππων που θα εξακολουθήσει να διατίθεται. Ωστόσο πλέον η κορυφαία έκδοση GR Sport θα συνδυάζεται αποκλειστικά με το υβριδικό σύνολο των 130 ίππων.

Ταυτόχρονα με το ισχυρότερο υβριδικό σύνολο, η Toyota προχώρησε και σε βελτίωση της ψηφιακής τεχνολογίας καθώς το Yaris θα είναι πλέον διαθέσιμο με οθόνες 7,0 ή 12,33 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και 9,0 ή 10,5 ιντσών για την κεντρική οθόνη αφής αναλόγως το επίπεδο εξοπλισμού. Παράλληλα το infotainment υπόσχεται μια καλύτερη εμπειρία και πιο διαισθητική χρηστικότητα χάρη σε στοχευμένες βελτιώσεις ενώ σταθερά παρόντα είναι τα λογισμικά Apple CarPlay και Android Auto που επιτρέπουν την διασύνδεση smartphones ασύρματα.

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός ασφαλείας ο οποίος περιλαμβάνει κάμερα και ραντάρ με αυξημένη εμβέλεια. Βελτιωμένο είναι και το σύστημα διατήρησης της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας προς όφελος μιας πιο «αδιόρατης» λειτουργίας ενώ προστίθεται και μια νέα παράμετρος με την ονομασία «Overtake Prevention Support» που λειτουργεί αποτρεπτικά, παρεμβαίνοντας στο σύστημα διεύθυνσης,, δυνητικά επικίνδυνους ελιγμούς προσπέρασης.

Με αφορμή την προσθήκη του νέου υβριδικού συνόλου και των παραπάνω βελτιώσεων, η Toyota θα λανσάρει μια πλούσια εξοπλιστικά έκδοση με την ονομασία Premiere Edition η οποία θα διαθέτει δίχρωμο αμάξωμα, τροχούς 17 ιντσών, καθίσματα με μπλε ραφές και αντίστοιχου χρωματισμού λεπτομέρειες στο εσωτερικό καθώς και σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί μέσω εφαρμογής.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024