Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απάντηση Σκέρτσου στον Τεμπονέρα: «Καινούργιο φούρνο έφτιαξαν, ίδια κουλούρια πλάθουν»

Απάντηση Σκέρτσου στον Τεμπονέρα: «Καινούργιο φούρνο έφτιαξαν, ίδια κουλούρια πλάθουν»

«Θα περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα μετά τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου», απαντά ο Άκης Σκέρτζος στον ΣΥΡΙΖΑ για την υγειονομική κάλυψη των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Υποκριτικό θόρυβο του ΣΥΡΙΖΑ», χαρακτηρίζει ο Άκης Σκέρτσος τις δηλώσεις Τεμπονέρα για την υγειονομική κάλυψη των μη ασφαλιστικά ενήμερων ελεύθερων επαγγελματιών.

Σημειώνεται πως ο εργατολόγος και συντονιστής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας, ζήτησε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει με τα χρέη στον ΕΦΚΑ, εγκαλώντας την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για «μέγιστη αναλγησία», καθώς δεν προχώρησε σε «νέα ρύθμιση οφειλών».

«Ο εργατολόγος κ. Δ. Τεμπονέρας, ως μέλος της περίφημης νέας εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που έκρυψε άρον-άρον τους ‘παλιούς’ για να φέρει μπροστά τους δήθεν ‘καινούριους’, μπήκε με φόρα στον νέο του ρόλο», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

«Δυστυχώς, όμως», όπως σημείωσε, «αντί να ενισχύσει την αξιοπιστία του κόμματός του, την καταβαραθρώνει περαιτέρω, κάνοντας αυτό που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον: να αλλάζει θέσεις, να λέει ψέματα και να κοροϊδεύει τους πολίτες».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε την ρύθμιση, που σήμερα καταγγέλλει»

«Στον κ. Τεμπονέρα θυμίζουμε, λοιπόν, ότι το κόμμα του υπερψήφισε στις 22/3/2022 την ευνοϊκή ρύθμιση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη των μη ασφαλιστικά ενήμερων ελεύθερων επαγγελματιών, την οποία σήμερα καταγγέλλει», τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

Και προσέθεσε: «Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για ευνοϊκή ρύθμιση που ψηφίστηκε εκτάκτως το 2022 και υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι απαντούσε με τρίμηνη παράταση ρύθμισης και μειωμένη καταβολή εισφορών σε ένα δίκαιο αίτημα των ελεύθερων επαγγελματιών.

»Η ίδια ακριβώς ρύθμιση ανανεώθηκε και φέτος. Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση και όσα παγίως ισχύουν, όσοι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας μέσω της πρόβλεψης για κάλυψη των ανασφάλιστων με πρόσβαση στο ΕΣΥ, στη συνταγογράφηση από δημόσιες δομές και υπό όρους στη συνταγογράφηση από ιδιώτες. Δεν έχουν πρόσβαση μόνο σε υπηρεσίες από ιδιωτικές δομές με τις οποίες συνεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ».

Ο Άκης Σκέρτσος, στη συνέχεια, ρωτάει την Κουμουνδούρου «ποια είναι τελικά η θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Η ρύθμιση του άρθρου 76 του νόμου 4915/2022 είναι καλή ή κακή για τους ελεύθερους επαγγελματίες; Και γιατί αφού την υπερψήφισε τότε, την καταγγέλλει σήμερα;».

Για να σημειώσει πως «θα περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου. Όμως αποδεικνύεται ότι αυτό είναι πρακτικά αδύνατο».

Στη δήλωση Σκέρτσου περιλαμβάνεται και ένα υστερόγραφο, που αφορά στην ψήφο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την επίμαχη ρύθμιση.

«Υ.Γ. Για του λόγου το αληθές επισυνάπτουμε και αντίγραφο των ψήφων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ενημερωθεί ο κ. Τεμπονέρας».

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024