Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Πάμε στον Βόλο για καφέ που πηγαίνουν τεκνά και φρικιά και αράζουνε και αθλητές

Tetra Pak®:  Σημαντική συμβολή των χάρτινων συσκευασιών της στην κυκλική οικονομία και την ασφάλεια τροφίμων

Tetra Pak®: Σημαντική συμβολή των χάρτινων συσκευασιών της στην κυκλική οικονομία και την ασφάλεια τροφίμων

Στελέχη της Tetra Pak, της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και της LM Eco συζητούν για την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία

Παραμένοντας πιστή στην υπόσχεσή της να «Προστατεύει ό,τι είναι καλό»,  και με τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής της, η Tetra Pak, όπως επιβεβαιώνει και η πρόσφατη διάκρισή της ως European Climate Leader 2023 από τους The Financial Times, δίνει έμφαση σε δράσεις και στρατηγικές συνεργασίες στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων και της κυκλικής οικονομίας.

Βασίλης Τσανός_Key Account Director, Tetra Pak

Σε συνάντηση με ελληνικά ΜΜΕ, ο κύριος Βασίλης Τσανός, Key Account Director της Tetra Pak,  αναφέρθηκε στο όραμα της Tetra Pak, τη συμβολή στην κυκλική οικονομία και την πρωτοβουλία “Go Nature Go Carton”, για τη δημιουργία ακόμα πιο βιώσιμων, χάρτινων συσκευασιών. Οι συσκευασίες αυτές  αποτελούνται από φυτικά υλικά, είναι πλήρως ανανεώσιμες, ανακυκλώσιμες και με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα. Η  Tetra Pak ενισχύει την ανακύκλωση καθώς δημιουργεί χάρτινες συσκευασίες σχεδιασμένες για να ανακυκλώνονται. Αποτελούνται από ανανεώσιμα υλικά, όπως το χαρτί, σε ποσοστό κατά μέσο όρο 70%, που προέρχεται από ξύλο από υπεύθυνα αναπτυσσόμενα δάση. Την προσήλωσή στην καινοτομία και τη δέσμευσή της Tetra Pak για χρήση 10% ανακυκλωμένου πλαστικού στις χάρτινες συσκευασίες της μέχρι το 2025, συμπληρώνει η εισαγωγή των μη αποσπώμενων καπακιών στις συσκευασίες, που μειώνουν τα απορρίμματα, καθώς ανακυκλώνονται μαζί με τη συσκευασία.

Γιάννης Ραζής, Γενικός Διευθυντής της ΕΕΑΑ

Για την Tetra Pak, η συνεργασία για την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών και την ενίσχυση της συλλογής και ανακύκλωσης των χάρτινων συσκευασιών είναι αναγκαία. Στην Ελλάδα, για την επίτευξη αυτού του στόχου, συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και το εργοστάσιο ανακύκλωσης της LM Eco. Η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης διαχειρίζεται το δίκτυο των μπλε κάδων ανακύκλωσης και τα οχήματα συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών.  Καλύπτει το 96% της χώρας, συνεισφέροντας σημαντικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς «αποφεύγονται εκπομπές 1.44 εκατομμυρίων τόνων ισοδύναμου CO2», όπως επισημαίνει ο κύριος Ραζής, Γενικός Διευθυντής της ΕΕΑΑ.

κ. Πουρδαλάς, ιδιοκτήτης LM Eco

Το εργοστάσιο ανακύκλωσης της LM Eco, από την άλλη πλευρά, είναι η πρώτη μονάδα ανακύκλωσης με εξειδίκευση στην ανακύκλωση χάρτινων συσκευασιών υγρών τροφίμων στην Ελλάδα.  Μέσω της ανακύκλωσης και της μετατροπής τους σε νέα υλικά και προϊόντα με πολλές εφαρμογές στην καθημερινότητα, η LM Eco δίνει νέα «ζωή» στις χάρτινες συσκευασίες.  «Η LM ECO ανακυκλώνει το 100% των συσκευασιών που παραλαμβάνεται από τα Κέντρα Διαλογής. Το 2021 και το 2022 ανακυκλώθηκαν 2.200 τόνοι χάρτινων συσκευασιών υγρών τροφίμων», δήλωσε ο κύριος Πουρδαλάς, ιδιοκτήτης του Εργοστασίου.

Θωμάς Τσιγγενές, διευθυντής εργοστασίου

Παράλληλα, η Tetra Pak συμβάλλει σε βιώσιμα, ανθεκτικά και ασφαλή συστήματα τροφίμων μέσω της μείωσης των αποβλήτων και της σπατάλης τροφίμων. Χάρη στην ασηπτική τεχνολογία και επεξεργασία των χάρτινων συσκευασιών Tetra Pak,  το περιεχόμενο της συσκευασίας προστατεύεται έως και 12 μήνες, χωρίς την ανάγκη χρήσης συντηρητικών ή ψύξης, ενώ παράλληλα απομακρύνονται οι μικροοργανισμοί και τα βακτήρια από τις συσκευασίες.

 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ: www.tetrapak.com/en-gr/campaigns/go-nature-go-carton/overview

Επίσης, εδώ μπορείτε να δείτε όλο το ταξίδι μιας χάρτινης συσκευασίας Tetra Pak έως το εργοστάσιο ανακύκλωσης LM eco, όπου θα μετατραπεί σε ένα νέο και χρήσιμο προϊόν: https://www.facebook.com/TetraPakHellas/videos/175983487721901

Only in

Έχουμε νικητή - Επικό βίντεο από υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο

Πολλοί είναι οι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, αλλά το πιο ευφάνταστο βίντεο μας έρχεται από την Πτολεμαΐδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023