Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Porsche 911 GT3: Στα ανώτερα... κλιμάκια του ανανεωμένου sportscar

Porsche 911 GT3: Στα ανώτερα… κλιμάκια του ανανεωμένου sportscar

Μια από τις ισχυρότερες παραλλαγές της 911 που εντοπίστηκε ως δοκιμαστικό πρωτότυπο συνηγορεί στην επικείμενη αποκάλυψη της ανανεωμένης εκδοχής του sportscar που πλέον δεν πρόκειται να αργήσει

Φωτογραφίες: Automedia

Η γερμανική φίρμα εξελίσσει εδώ και αρκετό καιρό την ανανεωμένη εκδοχή της 911 με διάφορα και διαφορετικά σε επίπεδο εκδόσεων πρωτότυπα να έχουν δώσει το στίγμα τους από τα πεδία δοκιμών. Πλέον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την αγωνιστικών προδιαγραφών GT3 να κάνει την εμφάνισή της δίνοντας μια εμπεριστατωμένη εικόνα των χαρακτηριστικών της.

Προς το παρόν το καμουφλάζ εξακολουθεί να καλύπτει στρατηγικά τις ανασχεδιασμένες λεπτομέρειες όπως τα φώτα που όμως δείχνουν αν ενσωματώνουν και πάλι τους δείκτες αλλαγής πορείας. Το καπό διατηρεί τις χαρακτηριστικές οπές όπως και στην μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του μοντέλου ενώ χαμηλότερα στην όψη το καμουφλάζ δεν αφήνει περιθώριο εξαγωγής συμπερασμάτων, αν και δεδομένα θα υπάρξουν αλλαγές.

Σε προφίλ, η 911 GT3 δεν εμφανίζει διαφορές ενώ το ίδιο ισχύει και για το πίσω τμήμα όπου οι αλλαγές περιορίζονται στον ανασχεδιασμό των φωτιστικών σωμάτων, τον νέο προφυλακτήρα  αλλά και στις εισαγωγές αέρα κάτω από την αεροδυναμική πτέρυγα.

Την έκδοση αναμένεται να συνεχίσει να εφοδιάζει ένας εξακύλινδρος επίπεδος κινητήρας ο οποίος μένει να αποδειχθεί αν θα ξεπεράσει την ισχύ των 510 ίππων. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ήδη μια ισχυρότερη παραλλαγή της συγκεκριμένης έκδοσης η οποία αποδίδει αποδίδει 525 ίππους στην περίπτωση της GT3 RS.

Επίσης αναμένεται να υπάρξει και έκδοση Touring της 911 GT3 η οποία στερείται της ομολογουμένως διόλου ευκαταφρόνητης σε μέγεθος αεροδυναμικής πτέρυγας προς όφελος ενός πιο ήπιου προφίλ –τουλάχιστον σε επίπεδο εικόνας.

Όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις της ανανεωμένης 911, έτσι και η GT3 αναμένεται να υιοθετήσει στο εσωτερικό της έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων σε συνδυασμό με ένα αναβαθμισμένο infotainment με ενσωματωμένα Android Auto και Apple CarPlay.

Αν και προς το παρόν η Porsche δεν έχει ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα έλευσης της ανανεωμένης γκάμας της 911, πιθανότατα οι εκδόσεις κοντά στη βάση της γκάμας θα πραγματοποιήσουν την πρεμιέρα τους πριν το τέλος της χρονιάς με δεδομένο ότι πάει αρκετός καιρός, περισσότερο από ένα χρόνο που διάφορες παραλλαγές της 911 έχουν εντοπιστεί στα πεδία δοκιμών.

Σε κάθε περίπτωση η έκδοση GΤ3 θα πρέπει να αναμένεται μεταγενέστερα. Σε ό,τι αφορά τις άλλες εκδόσεις αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ανανέωση αναμένεται να εισάγει στο λεξιλόγιο της 911 και την υβριδική τεχνολογία αν και μένει να διαπιστωθεί ο αριθμός και το «είδος» των εκδόσεων που θα την ενσωματώσει.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024