Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρούσι και Τρίτωνας: Το μεγάλο στοίχημα είναι η συμμετοχή

Μαρούσι και Τρίτωνας: Το μεγάλο στοίχημα είναι η συμμετοχή

Μαρούσι και Τρίτωνας επέστρεψαν μετά από χρόνια στην Α1 αλλά τώρα είναι τα δύσκολα

Το Μαρούσι επικρατώντας του Τρίτωνα (76-73) στον τελικό του φάιναλ φορ της Elite League, στο καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχων της πάλαι ποτέ Α2, κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Όμως οι δύο ομάδες είχαν ουσιαστικά πανηγυρίσει από το Σάββατο όταν επικράτησαν του Ψυχικού ο Τρίτωνας (79-77) και του Πανερυθραϊκού το Μαρούσι (80-68) στους ημιτελικούς στα Άνω Λιόσια και σφράγισαν την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία μετά από πολλά χρόνια.

Το μεγάλο στοίχημα και για τους δύο όμως δεν ήταν η άνοδος, αλλά είναι το να μπορέσουν να υποστηρίξουν το σενάριο συμμετοχής στη Basket League.

Μην ξεχνάμε ότι εκτός από τη μετατροπή σε ΚΑΕ, οι νεοφώτιστοι θα πρέπει να παρουσιάσουν για αρχή  ένα κεφάλαιο τουλάχιστον 300.000 ευρώ (100.000 ευρώ οι εγγυητικές επιστολές προς ΕΣΑΚΕ και Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και περί τα 200.000 ευρώ για το μετοχικό κεφάλαιο).

Όταν είχε ρωτηθεί ο έμπειρος κόουτς του Αμαρουσίου, Γιώργος Σκαραφίγκας πριν το φάιναλ φορ είχε πει: «Θα το δούμε Σάββατο βράδυ. Υπάρχει η θέληση για συμμετοχή».

Μετά τον περίπατο επί του Πανερυθραϊκού, ο Ελληνας δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του και για την ομάδα του αλλά και για τη δική του παράδοση που τον θέλει πάντα να μη χάνει ανόδους (και με τη Νήαρ Ηστ και τον Πανελευσινιακό μεταξύ άλλων).

«Αξίζουν συγχαρητήρια και στις τέσσερις ομάδες αλλά και στην ΕΟΚ για την καταπληκτική διοργάνωση. Είμαστε περιχαρείς, είναι μια μεγάλη στιγμή για την πόλη, την ομάδα, τον οργανισμό μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτά τα παιδιά, που θα παίξουν στην Α1, γιατί θα παίξουν στην Α1» είπε και πρόσθεσε: «Είμαι ευλογημένος γιατί έχω παίξει πολλά τέτοια ματς και δεν ξέρω το συναίσθημα της αποτυχίας. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που συμπαραστάθηκε σε αυτή την ομάδα».

Συνεπώς ξεκαθάρισε ότι το Μαρούσι θα συμμετάσχει στη Basket League στην οποία επιστρέφει μετά από 11 χρόνια.

Οι χορηγοί

Η τεχνογνωσία υπάρχει, το γήπεδο επίσης και άπλά έχουν ήδη αρχίσει οι επαφές με τους χορηγούς αλλά και με κάθε ενδιαφερόμενο. Αυτή τη στιγμή σε μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι υπάρχει κινητοποίηση για να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι βάζοντας έστω από πιο λίγα ο καθένας.

Ο Τρίτωνας απέκλεισε στον ημιτελικό το Ψυχικό από το οποίο είχε χάσει πέρυσι την άνοδο στα πλέι οφ. Όμως η ομάδα των Βορείων Προαστείων που είχε ακολουθήσει την Καρδίτσα στη μεγάλη κατηγορία δεν μπόρεσε να πάρει τα εχέγγυα και απέσυρε τη συμμετοχή της παραμένοντας στην Α2 για μια ακόμα χρονιά.

Ο Τρίτωνας δεν θέλει να ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα του Ψυχικού και ψάχνει έναν σύγχρονο Μπλούη Διακάκη και έναν Αγγελο Λαναρά όταν οι δυό τους αν και «αιώνιοι» αντίπαλοι (Παναθηναϊκός ο Διακάκης και Ερυθρόλευκος ο Λαναράς) είχαν συνυπάρξει στη διοίκηση με πρόεδρο τον Μπλούη και είχαν φτάσει τον Τρίτωνα στη 2η θέση (1963) και μια ανάσα από τον τίτλο όντας τότε «η ομάδα των εφοπλιστών»!

Καθώς έβαζαν πολλά χρήματα για να δουν τον Τρίτωνα ακόμα και πρωταθλητή !

Τα οικονομικά δεδομένα όμως είναι εντελώς διαφορετικά σήμερα 44 χρόνια μετά την τελευταία συμμετοχή της ομάδας στην Α1 το 1979 !

Υπάρχει φυσικά η διάθεση να γίνει σύσταση ΚΑΕ. Έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με χορηγούς και ανθρώπους της περιοχής, που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον μετά την άνοδο της ομάδας. Το σκεπτικό είναι να περάσουν πρώτα μία-δύο ημέρες και κατόπιν να ξεκινήσουν οι ενέργειες για τον φάκελο της ομάδας, προκειμένου να φανεί αρχικά πόσο ρεαλιστικός στόχος είναι η παρουσία στην Basket League.

Επίσης σοβαρό θέμα είναι το γήπεδο καθώς  ο Τρίτωνας δεν έχει έτοιμο όπως το Μαρούσι καθώς το κλειστό γυμναστήριο του Στρέφη το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα,  δεν πληροί τις προδιαγραφές της Basket League. Άρα η μετακόμιση πιθανότατα στο Περιστέρι,  είτε στο κλειστό της ομώνυμης ομάδας «Ανδρέας Παπανδρέου» είτε στο κλειστό Γυμναστήριο “Γιώργος Στεφανόπουλος” φαντάζει μονόδρομος.

Ακόμα δεν έχει στεγνώσει η σαμπάνια στα αποδυτήρια των δύο ομάδων και ήδη ο χρόνος τρέχει για να προλάβουν τις προθεσμίες και να κλείσουν όλες οι υποχρεώσεις.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024