Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το «καυτό» καλοκαίρι του Κώστα Τσιμίκα

Το «καυτό» καλοκαίρι του Κώστα Τσιμίκα

Ο Κώστας Τσιμίκας, η ιδιαίτερη σεζόν στη Λίβερπουλ, η «σύνδεση» με τη Γιουβέντους και ένα καλοκαίρι… αποφάσεων για τον Έλληνα αμυντικό

Ο Κώστας Τσιμίκας πήρε φανέλα βασικού στο τελευταίο παιχνίδι της Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν κόντρα στη Σαουθάμπτον (4-4), με τον Γιούργκεν Κλοπ να τον προτιμάει αντί του Άντι Ρόμπερτσον.

Ο Έλληνας μπακ σε ακόμη ένα παιχνίδι είχε πολύ καλή παρουσία, προτού αντικατασταθεί από τον Έλιοτ στο ματς με τους «αγίους» και ολοκλήρωσε μια ιδιαίτερη σεζόν που είχε συνολικά 28 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και 6 ασίστ.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού πήρε στο ξεκίνημα της χρονιάς χρόνο συμμετοχής λόγω και του τραυματισμού του Ρόμπερτσον και τα πήγε περίφημα, όμως μόλις επέστρεψε ο Σκωτσέζος μπακ, ο χρόνος μειώθηκε κατά πολύ. Ο ρόλος του «Τσίμι» είναι ξεκάθαρος στα μάτια του Κλοπ, αφού αποτελεί τον δεύτερο στη σειρά για τα αριστερά και παρότι ο ίδιος ο παίκτης είναι στην αγαπημένη του ομάδα και είναι ικανοποιημένος και από τον τρόπο ζωής στο Μέρσεσαϊντ, αλλά και από τον ίδιο τον σύλλογο, θέλει να αγωνίζεται περισσότερο.

Κάτι που είναι φυσιολογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι στην καλύτερη και πιο παραγωγική ηλικία (27 χρονών). Ο Τσιμίκας έχει την ατυχία να είναι στην ίδια ομάδα με έναν από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στον κόσμο και αναπόφευκτα να μην έχει τον χρόνο συμμετοχής που αξίζει.

Από εκεί και πέρα, το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025, είναι ένας παίκτης που λατρεύουν άπαντες στη Λίβερπουλ (ειδικά ο κόσμος), αλλά είναι πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις το καλοκαίρι με το μέλλον του.

Ο Τσιμίκας είναι ένας ποδοσφαιριστής που αρέσει πολύ στη Γιουβέντους εδώ και πολλούς μήνες, ενώ κι άλλες ομάδες τον έχουν στο μυαλό τους, με τον ίδιο να αναμένεται να καθίσει στο τραπέζι με τον Κλοπ το ερχόμενο καλοκαίρι με σκοπό να δει τις προθέσεις του σχετικά με τη νέα σεζόν. Στο Νησί γίνεται συνεχώς λόγος για πιθανό σενάριο δανεισμού του Έλληνα μπακ, αφού αντικειμενικά στις περισσότερες ομάδες της Ευρώπης, αλλά και της Premier League θα έπαιζε βασικός.

Η απόφαση για το μέλλον του θα παρθεί από κοινού με τον Γερμανό τεχνικό, με τα σενάρια σχετικά με την επόμενη σεζόν για τον Τσιμίκα να είναι τρία. Το πρώτο είναι να δοθεί δανεικός σε μια μεγάλη ομάδα είτε στο εξωτερικό, είτε στην Αγγλία για να παίζει βασικός, κάτι που έχει αποδείξει ότι αξίζει, ενώ το δεύτερο σενάριο είναι να μείνει στη Λίβερπουλ σε έναν παρόμοιο ρόλο, εφόσον είναι και ο Ρόμπερτσον και να διεκδικεί χρόνο συμμετοχής μαζί με τον ίσως καλύτερο μπακ του κόσμου.

Τέλος, υπάρχει και ένα ακόμη σενάριο για τον Τσιμίκα, ή μάλλον μια ευκαιρία που μπορεί να ανοιχτεί και να αλλάξει όλη την επόμενη σεζόν. Αυτό είναι η πιθανότητα να κινηθεί η Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του Ρόμπερτσον, όπως γράφεται συχνά τον τελευταίο καιρό και στην Ισπανία αλλά και στην Αγγλία.

Η βασίλισσα ψάχνει αριστερό μπακ, ο Σκωτσέζος δεδομένα είναι στη λίστα της και δεν αποκλείεται να κάνει πρόταση, εφόσον είναι αποφασισμένη να ρίξει λεφτά στην αγορά του φετινού καλοκαιριού. Αν η Λίβερπουλ μείνει ικανοποιημένη από μια πιθανή πρόταση των μερένχες και τον παραχωρήσει τότε ο δρόμος για τον Τσιμίκα θα ανοίξει και φυσικά δεν θα τεθεί καν σενάριο ή πιθανότητα δανεισμού του για μία σεζόν. Όλα φυσικά είναι υποθετικά προς το παρόν και τα μόνα δεδομένα είναι πως η Γιουβέντους θέλει τον Έλληνα μπακ, αλλά και πως η Ρεάλ έχει στη λίστα της τον Ρόμπερτσον.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024