Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέιτουμ και Μπάτλερ ξεσκονίζουν το βιβλίο της ιστορίας

Τέιτουμ και Μπάτλερ ξεσκονίζουν το βιβλίο της ιστορίας

Τα ξημερώματα στον μαγικό κόσμο του NBA, Σέλτικς και Χιτ αναμετρώνται στη Βοστώνη με το ερώτημα να είναι ένα. Θα συνεχιστεί η παράδοση ή θα γραφτεί ιστορία;

Μετά το μοναδικό φινάλε του Game 6, της ίσως καλύτερης σειράς στην ιστορία των playoffs του NBA, ανάμεσα σε Μπόστον Σέλτικς και Μαϊάμι Χιτ, για τους τελικούς της Ανατολής, απόψε (03:30 ώρα Ελλάδας) θα ξεκινήσει το τελευταίο παιχνίδι αυτής της φανταστικής σειράς που είτε θα γραφτεί μία νέα χρυσή σελίδα στα βιβλία του NBA, είτε η παράδοση θα διατηρηθεί.

Στα 78 χρόνια ιστορίας του πρωταθλήματος, 150 σειρές playoffs έχουν ξεκινήσει με 3-0 από κάποια ομάδα. Ποτέ δεν κατάφερε η ομάδα που βρισκόταν πίσω με 3-0, να κάνει την τεράστια ανατροπή και να προκριθεί είτε να κατακτήσει τον τίτλο, αν πρόκειται για τελικούς.

Αυτό που έχουν καταφέρει να κάνουν οι μαγικοί Σέλτικς του Τζο Ματσούλα (να ισοφαρίσουν σε 3-3, από 3-0), έχει ξαναγίνει μόνο 4 φορές στο παρελθόν.

Ωστόσο η άσχημη παράδοση (για τους «Κέλτες») που υπάρχει είναι πως και στις τρεις περιπτώσεις, η ομάδα που είχε κάνει το 3-0 στην αρχή της σειράς, ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος και κέρδισε το Game 7.

Η πρόκληση που έχει μπροστά τους η παρέα του Τέιτουμ, του Σμαρτ και φυσικά του Γουάιτ, που σημείωσε το δίποντο που έδωσε τη νίκη στους Σέλτικς στο τελευταίο δέκατο του δευτερολέπτου στο 6ο παιχνίδι, είναι να κερδίσουν μέσα στην καυτή έδρα τους, το «TD Garden» και να δίνουν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του NBA που θα γυρίσει από το 3-0 στο 4-3.

Αυτό που είναι το μοναδικό θετικό στοιχείο για την ομάδα της Βοστώνης είναι πως και τις 3 φορές που οδηγήθηκε σειρά σε 7ο παιχνίδι, μετά από ισοφάριση σε 3-3, η ομάδα που πήρε το Game 7 ήταν γηπεδούχος.

Οι Σέλτικς έχουν τη φόρα, οι Χιτ βγάζουν μία κούραση στα τελευταία παιχνίδια και δείχνουν πως δύσκολα θα βρουν τις ανάσες για να ανταπεξέλθουν στην «κόλαση» του «Γκάρντεν».

Ο Τζίμι Μπάτλερ να χρωστά μία σπουδαία εμφάνιση ακόμη και σε αυτή τη σειρά τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο και αν είναι γραφτό απόψε οι «Κέλτες» να κάνουν το απίστευτο, τότε όσοι παρακολουθήσουν αυτό το παιχνίδι μπορεί να γίνουν μάρτυρες σε κάτι απλά μοναδικό.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024