Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Σλούκας οδηγεί τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα (vids)

Ο Σλούκας οδηγεί τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα (vids)

Ο Κώστας Σλούκας δείχνει να έχει αφήσει εντελώς πίσω του το Final 4 της Euroleague και είναι έτοιμος να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, «σκούπισε» με 3-0 νίκες τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά της Basket League και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στους φετινούς τελικούς, από το αυριανό (30/05) Game 5 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και το Περιστέρι.

Μετά την επιστροφή τους από το Κάουνας και τον χαμένο τελικό της Euroleague, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν με την κατάλληλη σοβαρότητα τα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ (το πρώτο είχε γίνει λίγες μέρες πριν το Final 4) και πήραν με άνεση την πρόκριση. Από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας του Μπαρτζώκα και στους δύο αγώνες ήταν ο Κώστας Σλούκας.

Η μοίρα τα έφερε έτσι που ήταν εκείνος που πήρε το τελευταίο σουτ στον μεγάλο τελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης μετά το καλάθι του Γιουλ, με την μπάλα να βρίσκει στο σίδερο και την κούπα να χάνεται για τον Ολυμπιακό. Η απογοήτευσή του ήταν τεράστια, όπως είναι λογικό. Ο Σλούκας έχει δηλώσει πολλάκις μετά την επιστροφή του στο λιμάνι πως ο μεγάλος του στόχος είναι η κατάκτηση της Euroleague με τον Ολυμπιακό. Ο τρόπος με τον οποίο χάθηκε θα ήταν αρκετός για να επηρεάσει σημαντικό πολλούς παίκτες, όχι όμως εκείνον.

«Δεν το έχω στα μυαλό μου προσωπικά (την ήττα από τη Ρεάλ), το έχω βγάλει, άλλοι το σκέφτονται. Είναι το πρωτάθλημα ο βασικός το στόχος. Εμείς κοιτάμε να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι», ήταν τα λόγια του Σλούκα μετά το τέλος του τρίτου αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ, στο ΣΕΦ.

Ο διεθνής γκαρντ, πραγματοποίησε δύο εξαιρετικά παιχνίδια απέναντι στον «Δικέφαλο» και ήταν εκείνος που έδειξε περισσότερο από όλους πως τίποτα δεν μπορεί να στερήσει από τον Ολυμπιακό τον μεγάλο στόχο της σεζόν, την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο ματς της Πυλαίας ο Σλούκας ήταν ο κορυφαίος παίκτης του παρκέ, τελειώνοντας τον αγώνα με 23 πόντους (4/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 3/4 βολές), 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 1 κλέψιμο, ενώ συγκέντρωσε 31 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και αναδείχθηκε σε MVP.

Τι έγινε μετά από λίγες ημέρες στο ΣΕΦ; MVP του αγώνα ξανά ο Σλούκας, με 17 πόντους (2/3 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 1/1 βολές), 3 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 1 κλέψιμο, παίρνοντας αυτήν τη φορά 25 στην αξιολόγηση.

Εκεί μάλιστα αποθεώθηκε, από τους περίπου 7.000 φίλους των Πειραιωτών που βρέθηκαν στο ΣΕΦ για να στηρίξουν ξανά την ομάδα τους, για πρώτη φορά μετά τον τελικό του Final 4.

Είναι ξεκάθαρο πως το μόνο που βρίσκεται στο μυαλό του Σλούκα αυτήν την περίοδο είναι να στεφθεί πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό και να κλείσει μια τρομερή σεζόν με τον καλύτερο τρόπο.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024