Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιο είναι το νέο μέλος της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Ποιο είναι το νέο μέλος της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Ένα νέο όνομα προστέθηκε στην Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο δρόμο προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για τη νέα «task force», που ουσιαστικά θα τρέξει την προεκλογική εκστρατεία και τις διαδικασίες ανασύνταξης του κόμματος, περιελάμβανε τα 20 ονόματα που θα την απαρτίζουν.

Ωστόσο, στην πρώτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Εκλογική Επιτροπή έδωσαν το «παρών» 21 άτομα.

Η προσθήκη δεν ήταν άλλη από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος συμμετέχει και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσωπώντας τον απόδημο ελληνισμό.

Ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης

Γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1988, ζει στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών και από το 2015 δραστηριοποιείται στον τομέα της ναυτιλίας.

Είχε κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και έτσι εκπροσώπησε την Ελλάδα στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων. Μετά τη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.

Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences.

Η πολιτική εμπειρία

Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος Κασσελάκης εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Αμερικανικές Προεδρικές Εκλογές του 2008, ενώ εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής «Center for Strategic and International Studies» στην Ουάσιγκντον.

Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη «Στήλη του Φοιτητή» και αργότερα με το «Χρώμα της Αγοράς». Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα «CvfromGreece», μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024