Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αντίο» ως πρωταθλήτρια στο Καμπ Νου η Μπαρτσελόνα (3-0) – Έπεσε η Εσπανιόλ

«Αντίο» ως πρωταθλήτρια στο Καμπ Νου η Μπαρτσελόνα (3-0) – Έπεσε η Εσπανιόλ

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα η Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησε το Καμπ Νου και τους Άλμπα, Μπουσκέτς, με το 3-0 επί της Μαγιόρκα. «Κλείδωσε» η τετράδα, χαμός στη μάχη για την παραμονή, με την Εσπανιόλ να υποβιβάζεται.

Βαθμολογικό κίνητρο μπορεί να μην υπήρχε για την Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι της προτελευταίας αγωνιστικής της La Liga με τη Μαγιόρκα στο Καμπ Νου, ωστόσο η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη. Ο λόγος ότι το συγκεκριμένο ματς ήταν το τελευταίο των «μπλαουγκράνα» στην ιστορική τους έδρα αφού τα επόμενα δύο χρόνια θα ανακαινιστεί και η ομάδα θα παίξει στο Ολυμπιακο Στάδιο της Βαρκελώνης. Παράλληλα, ήταν και το τελευταίο παιχνίδι για τους Μπουσκέτς και Άλμπα μπροστά στο κοινό της Μπάρτσα αφού και οι δύο αποχαιρετούν με το τέλος της σεζόν τον σύλλογο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Τσάβι νίκησε με 3-0 τους Νησιώτες χάρη σε δύο γκολ του Φατί (1′ και 24′) κι ένα του Γκάβι (71′) που είναι ο τελευταίος παίκτης που σκόραρε στο Καμπ Νου. Από το 14′ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής Αμάθ για δολοφονικό μαρκάρισμα πάνω στον Μπαλντέ που δεν μπόρεσε μάλιστα να συνεχίσει.

Όσον αφορά στην τετράδα, η Σοσιεδάδ ηττήθηκε με 2-1 στη Μαδρίτη από την Ατλέτικο, αλλά η ήττα της Βιγιαρεάλ με το ίδιο σκορ από τη Βαγιεκάνο, έστειλε τους Βάσκους στο Champions League, μαζί με Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο.

Εκεί που γίνεται χαμός είναι στη μάχη για την παραμονή. Η Εσπανιόλ υποβιβάστηκε και μαθηματικά καθώς ήρθε ισόπαλη με 2-2 μέσα στην έδρα της Βαλένθια. Οι Καταλανοί νικούσαν 2-1 μέχρι το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Λίνο ισοφάρισε και τους έστειλε στη δεύτερη κατηγορία. Όσο για την τρίτη ομάδα που θα υποβιβαστεί (η Έλτσε έχει πέσει από καιρό), έξι ομάδες βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα, με τη Θέλτα να έχει μπλέξει άσχημα μετά την ήττα της με 1-0 από την Κάντιθ.

Eνδιαφέρον στην τελευταία αγωνιστική θα υπάρχει και για το τελευταίο εισιτήριο για το Conference League, το οποίο θα διεκδικήσουν Οσασούνα, Μπιλμπάο, Χιρόνα, Βαγιεκάνο και Σεβίλλη.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024