Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην Bundesliga με απίστευτη ανατροπή η Χάιντενχαϊμ – Άνοδος και για την Ντάρμσταντ, στα μπαράζ το Αμβούργο

Στην Bundesliga με απίστευτη ανατροπή η Χάιντενχαϊμ – Άνοδος και για την Ντάρμσταντ, στα μπαράζ το Αμβούργο

Τρελό ήταν το φινάλε της Βundesliga 2, με τη Χάιντενχαϊμ και την Ντάρσμσταντ να παίρνουν την απευθείας άνοδο, ενώ το Αμβούργο θα πάει στα μπαράζ.

Δεν ήταν μόνο η Bundesliga που έκλειψε την παράσταση αυτό το Σαββατοκύριακο στη Γερμανία με την απίστευτη εξέλιξη της μάχης του τίτλου και την «αυτοχειρία» της Ντόρτμουντ στον αγώνα με τη Μάιντς, που «δώρισε» τον τίτλο στην Μπάγερν Μονάχου.

Ακόμη πιο συναρπαστική ήταν η εξέλιξη στη μάχη της ανόδου και στη Β’ Γερμανίας, όπου η Χάιντενχαϊμ και η Ντάρμσταντ εξασφάλισαν την «προαγωγή» τους στην Bundesliga, αφήνοντας (ξανά) το Αμβούργο στην 3η θέση και στα μπαράζ υποβιβασμού/ανόδου που θα δώσει την 1η και 5η Ιουνίου, εναντίον της Στουτγάρδης του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου για μία θέση στα «σαλόνια».

Η Ντάρμσταντ γνώρισε τη συντριβή από την Γκρόιτερ Φιρτ με 4-0 στην 34η και τελευταία αγωνιστική της Β’ Γερμανίας, όμως δεν… στεναχωρήθηκε και ιδιαίτερα, διότι είχε εξασφαλίσει την άνοδό της απ’ την περασμένη αγωνιστική.

Η τελική «μάχη» έγινε ανάμεσα στην Χάιντεχαϊμ και το Αμβούργο. Η ομάδα της Μπάντεν-Βούρτμπεργκ ήθελε μόνο νίκη στην έδρα της αδιάφορης και υποβιβασμένης Ράγκενσμπουργκ για να πάρει την απευθείας άνοδο, όμως μέχρι το 57ο λεπτό ήταν πίσω στο σκορ με 2-0 απ’ τα γκολ του Οβούσου (51’, 57’). Την ίδια ώρα το Αμβούργο νικούσε εκτός έδρας της Σαντχάουζεν με 1-0 απ’ το 3ο λεπτό (Ντόμπε) κι έδειχνε να έχει αγκαλιάσει την άνοδο.

Η Χάιντενχαϊμ μείωσε στο 58’ με το αυτογκόλ του Σάλερ, με το ματς να μπαίνει στις καθυστερήσεις στο 2-1 υπέρ των γηπεδούχων.

Το ματς του Αμβούργου ολοκληρώθηκε νωρίτερα και οι οπαδοί του μπήκαν μέσα για να… πανηγυρίσουν την «επιστροφή» τους στην Bundesliga μετά από 5 χρόνια στη δεύτερη κατηγορία, όμως μέσα σε λίγα λεπτά όλα άλλαξαν.

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπέστε έκανε με πέναλτι το 2-2 για τη Χάιντενχαϊμ και στο 90’+9’ ο Κλάιντινστ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του και την άνοδο στην Bundesliga για πρώτη φορά στην Ιστορία της (και μάλιστα ως πρωταθλήτρια της Β’ Κατηγορίας, καθώς υπερίσχυε της Ντάρμσταντ στην ισοβαθμία), «παγώνοντας» το Αμβούργο που για άλλη μία σεζόν θα πρέπει να δώσει τη μάχη του σε μπαράζ για να προσπαθήσει να επιστρέψει στα «σαλόνια».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024