Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές: Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ - «Κανένας εφησυχασμός» ενόψει της 25ης Ιουνίου

Εκλογές: Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ – «Κανένας εφησυχασμός» ενόψει της 25ης Ιουνίου

«Θέλω να σας ζητήσω από καρδιάς τον αγώνα τον οποίον κάνατε και για το κόμμα αλλά και για την ατομική σας υποψηφιότητα, αυτή τη φορά να τον δώσουμε, όλες και όλοι μαζί, για να μπορέσουμε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου να επαναβεβαιώσουμε το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στους βουλευτές του κόμματος.

Την πρώτη του συνάντηση με τους βουλευτές και τους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου είχε στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ευχαρίστησε τα «γαλάζια» στελέχη για την προσπάθεια που κατέλαβαν σε όλη την προεκλογική περίοδο και έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές για την προεκλογική περίοδο.

«Αφαιρέθηκαν, ήδη, τα κοστούμια και οι γραβάτες της ορκωμοσίας και βάλαμε τη στολή εργασίας για τις εκλογές που έρχονται»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα εγρήγορσης ενόψει της επόμενης εκλογικής διαδικασίας στις 25 Ιουνίου υπογραμμίζοντας πως «αφαιρέθηκαν, ήδη, τα κοστούμια και οι γραβάτες της ορκωμοσίας και βάλαμε τη στολή εργασίας για τις εκλογές που έρχονται».

Όπως είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «ξέρετε πολύ καλά ότι ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα, και ξέρετε επίσης πολύ καλά ότι δεν υπάρχει ούτε καν πρώτος γύρος, διότι κανένα από τα αποτελέσματα τα οποία μας έδωσαν τόσο μεγάλη χαρά στις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν προσμετράται στην κάλπη της 25ης Ιουνίου. Όλα ξεκινούν και πάλι από την αρχή».

«Ηττήθηκαν η τοξικότητα και η πόλωση και νίκησαν η ευπρέπεια και ο σοβαρός πολιτικός λόγος»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το εκλογικό αποτέλεσμα σημειώνοντας πως «δικαιώθηκε στην κάλπη όχι απλά μία προεκλογική στρατηγική, αλλά μία στρατηγική τετραετίας. Νίκησε ο πραγματισμός και ο ρεαλισμός και ηττήθηκαν ο λαϊκισμός και τα ψέματα που έρχονταν από το παρελθόν».

«Ηττήθηκαν η τοξικότητα και η πόλωση και νίκησαν η ευπρέπεια και ο σοβαρός πολιτικός λόγος. Και ηττήθηκαν αυτοί οι οποίοι επιθυμούσαν να διχάσουν την κοινωνία και νίκησαν αυτοί που έβλεπαν και βλέπουν την Ελλάδα ενωμένη και νοιάζονται για την προκοπή της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα», συμπλήρωσε.

«Πιστεύω ότι όλοι εισπράξαμε πολύ μεγάλη ικανοποίηση από το γεγονός ότι αυτή η πολύ μεγάλη νίκη επιτεύχθηκε με αποτελέσματα τα οποία ούτε μπορούσαμε καν, κάποιοι, να τα φανταστούμε: με επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας -και κατά κράτος- σε λαϊκές συνοικίες της Αθήνας, με επικράτηση σε περιοχές, σε εκλογικές περιφέρειες, τις οποίες κάποιοι τις θεωρούσαν «κάστρα» της αντιπολίτευσης. Όλη η Ελλάδα «βάφτηκε» γαλάζια σε αυτές τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αντίπαλός μας μπορεί να είναι ο εφησυχασμός, η ικανοποίηση της νίκης, η χαλάρωση»

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα συναγερμού ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, σημειώνοντας πως το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου γεμίζει ευθύνη τον ίδιο και το κόμμα. «Ευθύνη για το τι πρέπει να κάνουμε αυτές τις τέσσερις εβδομάδες και ευθύνη, φυσικά, και για την επόμενη μέρα».

«Θέλω να σας ζητήσω από καρδιάς τον αγώνα τον οποίον κάνατε και για το κόμμα αλλά και για την ατομική σας υποψηφιότητα, αυτή τη φορά να τον δώσουμε, όλες και όλοι μαζί, για να μπορέσουμε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου να επαναβεβαιώσουμε το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου. Για να μπορέσουμε την επόμενη ημέρα να εξασφαλίσουμε μία σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία θα μας επιτρέψει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας», είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ευχαρίστησε τους βουλευτές.

«Πετύχαμε ένα πολύ υψηλό ποσοστό, το οποίο μπορεί να ξεπέρασε τις προσδοκίες κάποιων, όμως εγώ ήμουν εξ αρχής απολύτως σίγουρος ότι αυτή η μεγάλη προσπάθεια την οποία ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια θα κέρδιζε την επιβράβευση των πολιτών. Έτσι απεδείχθη ότι έγινε και στην κάλπη», προσέθεσε.

«Πάμε λοιπόν μαζί να δώσουμε αυτόν τον αγώνα, αυτές τις τέσσερις εβδομάδες που έμειναν μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Δεν σας το κρύβω, αντίπαλός μας μπορεί να είναι ο εφησυχασμός, η ικανοποίηση της νίκης, η χαλάρωση. Εμείς, όμως, έχουμε μαζί μας το ρεύμα του νικητή. Και πάντα μπορούμε πιο εύκολα να φέρουμε τον κόσμο στην κάλπη και αυτό πρέπει να κάνουμε. Με τη βοήθειά σας να σιγουρευτούμε ότι θα έχουμε τη μέγιστη δυνατή προσέλευση», σημείωσε.

Ανάγκη οι βουλευτές να πολιτεύονται με μετριοπάθεια και σεμνότητα

Πάντως ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη οι βουλευτές να πολιτεύονται με μετριοπάθεια και σεμνότητα και πως πρέπει να δοθεί έμφαση στον προγραμματικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι πολίτες μας στήριξαν, τελικά, επειδή εμπιστεύτηκαν όχι μόνο τη διαχειριστική μας ικανότητα αυτά τα τέσσερα χρόνια, αλλά πίστεψαν ότι έχουμε ένα όραμα για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Σε αυτό το όραμα, το οποίο έχει παρουσιαστεί αναλυτικά και πρέπει να επιμείνουμε σε αυτό, το οποίο ακούει στο όνομα ‘Κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία’, πρέπει να εξακολουθούμε να επιμένουμε», συμπλήρωσε.

«Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε και όταν θα ξαναβρεθούμε σε αυτόν εδώ τον χώρο θα είμαστε και πάλι νικητές», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024