Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές 2023: Οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις δεύτερες κάλπες - Πώς θα δώσει τη μάχη

Εκλογές 2023: Οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις δεύτερες κάλπες – Πώς θα δώσει τη μάχη

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά προς τις νέες εκλογές κραδαίνοντας τον κίνδυνο ενός ηγεμόνα Μητσοτάκη με λυμένα τα χέρια και λευκή εντολή για περαιτέρω «αντιλαϊκή πλεύση».

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η διαδικασία ανασύνταξης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πράξη την δέσμευση του στην Κεντρική Επιτροπή για αλλαγή της εικόνας του κόμματος και οδεύει προς τις δεύτερες κάλπες, με νέα ομάδα κρούσης, αποτελούμενη από 20 επίλεκτα στελέχη. Η νέα Εκλογική Επιτροπή σηκώνει το βάρος της προώθησης των προεκλογικών θέσεων του κόμματος, που δεν επικοινωνήθηκαν στην κοινωνία. Αποτελείται από υποψηφίους και υποψήφιες, στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, άτομα της νέας γενιάς και των μεταναστευτικών κοινοτήτων, αλλά και άτομα με τεχνοκρατική εμπειρία.

Επίσης, ανακοινώθηκε η συγκρότηση της οργανωτικής επιτροπής εκλογικού αγώνα, όπου στελέχη της πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ θα εξορμούν στην Περιφέρεια με σκοπό να μεταφέρουν το μήνυμα του προγράμματος του κόμματος.

Οι στόχοι και το μεγάλο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ

Πρωταρχικό μέλημα της Κουμουνδούρου, είναι η αντιστροφή του κλίματος, και ο… επαναπατρισμός των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί εκ των οποίων στράφηκαν στο ΠΑΣΟΚ, που ενθαρρυμένο από την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, και τα δικά του ποσοστά στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, φιλοδοξεί ότι μετά τις 25 Ιουνίου θα έχει ακόμη υψηλότερο ποσοστό.

Σημαντικό θεωρείται να αποφευχθούν λάθη που έγιναν στο παρά πέντε των εκλογών της 21ης Μαΐου , όπως αυτό του Κατρούγκαλου, τα οποία στοίχισαν.

Το μεγάλο όμως στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πείσει για το νέο αφήγημά του, ιδιαίτερα για την κυβερνητική του πρόταση. Και αυτό θα γίνει με προσεκτική στρατηγική που μεταξύ άλλων θα κραδαίνει τον κίνδυνο ενός ηγεμόνα Μητσοτάκη με λυμένα τα χέρια και λευκή εντολή για περαιτέρω «αντιλαϊκή πλεύση».

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε στον Σκάι, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη: «Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να πούμε στην κοινωνία ένα πρόγραμμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων της. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υπεράσπισης της κοινωνίας . Αυτό το πρόγραμμά μας δεν καταφέραμε να το περάσουμε σαφώς. Εμφανίσαμε έλλειμμα συντεταγμένης πορείας, σαφούς προγραμματικού λόγου και πολλές αστοχίες στον τρόπο εκφοράς του».

«Έχουμε τέσσερις εβδομάδες μπροστά μας για να αποδείξουμε και να δείξουμε στην κοινωνία ότι η αυτοδυναμία που ζητάει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι αυτοδυναμία, είναι παντοδυναμία. Να αναδείξουμε στην κοινωνία ότι ήδη έχουμε 14% αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Διασώσαμε τη χώρα και είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που παρέδωσε γεμάτα τα ταμεία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται το ΠΑΣΟΚ, η κ. Γεροβασίλη απάντησε: «Φοβόμαστε την επέλαση της ΝΔ την επόμενη μέρα στην κοινωνία. Και δεν θα κάνουμε ανόητο πόλεμο εντός της αντιπολίτευσης».

«Η μάχη που δίνουμε είναι μάχη νίκης κι όχι ήττας»

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, «ο κ. Μητσοτάκης έπαιξε το παιχνίδι της σταθερότητας, εκμεταλλευόμενος και αυτό το σημείο (σ.σ της απλής αναλογικής)». Πρόσθεσε δε ότι «η ΝΔ επένδυσε στον φόβο της αλλαγής και σε αυτό συμβάλλαμε εμείς με τον τρόπο μας, με άστοχες δηλώσεις, με άτακτες κινήσεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, ανέφερε στο MEGA: «Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα και θα παλέψουμε, όποιες κι είναι οι αντιξοότητες, όπου θα προτείνουμε σταθερές λύσεις για να φύγουμε από την Ελλάδα των επιδομάτων, της αδιαφάνειας και της διαπλοκής». Επιχειρώντας να εξηγήσει το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου και της βαριάς ήττας του κόμματός του, σημείωσε: «Πέρα από τα λάθη πολιτικού αφηγήματος και αυτού που εκπέμφθηκε στις δημόσιες συζητήσεις, υπήρξε έντονο το στοιχείο του φόβου, της τρομοκράτησης των πολιτών περί Μητσοτάκης ή χάος, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε ένα αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα».
Παράλληλα, έστρεψε τα πυρά του κατά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως γίνεται «χρυσός χορηγός» της κυβέρνησης προοπτικής Μητσοτάκη. Υποστήριξε δε για τις νέες εκλογές ότι: «Είναι μάχη νίκης και όχι ήττας», «δεν πάμε για να χάσουμε».

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024