Μενίδι: Στο εδώλιο 2 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του μικρού Μάριου από αδέσποτη σφαίρα
Μία μικρή δικαίωση νιώθουν οι γονείς του Μάριου, ο οποίος δολοφονήθηκε από αδέσποτη σφαίρα τον Ιούνιο του 2017 στην αυλή του σχολείου του στο Μενίδι.
Αν και άργησε, η δικαίωση ήρθε μετά από έξι χρόνια για την οικογένεια του 11χρονου Μάριου Σουλούκου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα στην αυλή του σχολείου του στο Μενίδι, κατά τη διάρκεια σχολικής εορτής.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με βούλευμά του, παρέπεμψε δύο άτομα σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
«Έξι ολόκληρα χρόνια μετά την απώλεια της ζωής του 11χρονου Μάριου στη διάρκεια σχολικής εορτής, με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, παραπέμπονται σε δίκη οι υπαίτιοι των αδέσποτων πυροβολισμών από τους οποίους προέκυψε το θανατηφόρο αυτό αποτέλεσμα», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόδωρος Μαντάς.
Ταυτοποιήθηκαν οι «αδέσποτες» ευθύνες
Οι δικαστικές Αρχές έκριναν πως οι δύο κατηγορούμενοι πυροβόλησαν στον αέρα γνωρίζοντας πως μπορεί να προκαλέσουν θάνατο ή τραυματισμό κάποιου, καθώς βρίσκονταν σε κατοικημένη περιοχή.
Ο πρώτος κατηγορούμενος πρόκειται να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ο δεύτερος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.
«Εξαιρετική ικανοποίηση δημιουργεί όχι μόνο στους γονείς του 11χρονου Μάριου αλλά ευρύτερα στους κατοίκους της περιοχής το γεγονός ότι οι αδέσποτες σφαίρες που είχαν σαν αποτέλεσμα την απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής, ταυτοποιήθηκαν, και οι υπαίτιοι αυτής της τραγωδίας παραπέμπονται για να δικαστούν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών», συμπλήρωσε ο κ. Μαντάς.
Η δίκη για την υπόθεση του Μάριου πρόκειται να προσδιοριστεί από τις δικαστικές Αρχές κατ΄απόλυτη προτεραιότητα.
Η οικογένεια του άτυχου μαθητή έχει ήδη δικαιωθεί από τα διοικητικά δικαστήρια και της έχει καταβληθεί αποζημίωση 490.000 ευρώ.
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442