Πόσες φορές έχετε αγοράσει από το περίπτερο ένα παγωτό των 3 ευρώ και θεωρήσατε πως είναι ακριβό; Και όμως, υπάρχει ένα παγωτό, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο Γκίνες για την τιμή του, η οποία ανέρχεται περίπου στα 6.905 δολάρια ανά λίβρα.
Ο λόγος για το παγωτό «byakuya» (λευκή νύχτα), το οποίο φτιάχνεται από λευκή τρούφα που καλλιεργείται στην Άλμπα της Ιταλίας, με αποτέλεσμα η ιαπωνική μάρκα παγωτού Cellato να προμηθεύεται το υλικό αυτό αποκλειστικά από την Άλμπα.
Τι περιλαμβάνει το παγωτό
Πέρα από την πανάκριβη αυτή τρούφα, το γλυκό περιλαμβάνει επίσης τυριά Parmigiano Reggiano και ίζημα σάκε (ή sake kasu), ένα αλκοολούχο (8%) υποπροϊόν της ιαπωνικής παραγωγής σάκε. Το παγωτό ολοκληρώνεται με ένα βρώσιμο φύλλο χρυσού.
H εταιρεία Cellato ανέπτυξε τη γεύση με τον Τανταγιόσι Γιαμάντι, τον επικεφαλής σεφ του φημισμένου εστιατορίου RiVi της Οσάκα, ο οποίος φέρεται να αναζητούσε να συνδυάσει ευρωπαϊκές και ιαπωνικές γεύσεις για ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
Τι δήλωσε στο Γκίνες εκπρόσωπος της εταιρείας
«Μας πήρε πάνω από 1,5 χρόνο για να το φτιάξουμε, με πολλές δοκιμές και λάθη ώστε να πετύχουμε τη σωστή γεύση», δήλωσε στο Ρεκόρ Γκίνες εκπρόσωπος της εταιρείας. Ο ίδιος σημείωσε ότι «η αποστολή της εταιρείας δεν είναι μόνο να φτιάχνει λαχταριστά ακριβά επιδόρπια, αλλά να δημιουργεί μια γαστρονομική περιπέτεια που συνδυάζει τα ευρωπαϊκά συστατικά και τα παραδοσιακά ιαπωνικά τρόφιμα».
Το γλυκό είναι διαθέσιμο προς πώληση στην Ιαπωνία και αποστέλλεται απευθείας στους καταναλωτές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Cellato. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Cellato σχεδιάζει να κυκλοφορήσει προϊόντα και με άλλους συνδυασμούς πολυτελών συστατικών, όπως σαμπάνια και χαβιάρι.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας