Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στο Σουδάν: Κατάσχεση όπλων και πυρομαχικών που εισήχθησαν από ξένη χώρα - Σοκαριστική επιστολή αλ Μπουρχάν στον ΟΗΕ

Πόλεμος στο Σουδάν: Κατάσχεση όπλων και πυρομαχικών που εισήχθησαν από ξένη χώρα – Σοκαριστική επιστολή αλ Μπουρχάν στον ΟΗΕ

Ο πόλεμος στο Σουδάν ανάμεσα στον τακτικό στρατό και την παραστρατιωτική οργάνωση RSF ξέσπασε στις 15 Απριλίου.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Σουδάν αναχαίτισαν και κατάσχεσαν όπλα και πυρομαχικά προερχόμενα από ξένη χώρα που εισήχθησαν λαθραία στην επικράτεια, δήλωσαν χθες στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πηγές προσκείμενες στον τακτικό στρατό.

Η υπηρεσία πληροφοριών του στρατού εντόπισε δραστηριότητα ομάδας λαθρεμπόρων στην επαρχία της Ερυθράς Θάλασσας που προσπάθησε να εισάγει όπλα σε ανατολικές περιοχές της χώρας και να τα παραδώσει σε οργανώσεις ανταρτών, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές.

Δεν διευκρίνισαν ούτε από ποια χώρα εισήχθησαν τα όπλα, ούτε σε ποιες οργανώσεις αναφέρονταν.

Θυμίζουμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις υπό τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν και οι παραστρατιωτικοί των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) υπό τον στρατηγό Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο ενεπλάκησαν σε πόλεμο την 15η Απριλίου.

Η επιστολή του αλ Μπουρχάν στον ΟΗΕ

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών δήλωσε χθες Παρασκευή πως ο Αντόνιο Γκουτέρες σοκαρίστηκε όταν διάβασε επιστολή που του απηύθυνε ο στρατηγός Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Σουδάν, καθώς –κατά πηγές του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς– απαίτησε να αντικατασταθεί ο Φόλκερ Πέρτες, ο ειδικός επιτετραμμένος του διεθνούς οργανισμού στη χώρα της Αφρικής.

«Ο Γενικός Γραμματέας είναι υπερήφανος για το έργο που έχει επιτελέσει ο Φόλκερ Πέρτες και επαναβεβαιώνει πως περιβάλλει με την πλήρη εμπιστοσύνη του τον ειδικό επιτετραμμένο του», τόνισε ο εκπρόσωπος, ο Στεφάν Ντουζαρίκ.

Ο Γερμανός διπλωμάτης ανέλαβε τον ρόλο αυτό το 2021.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024