Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καμερούν: 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ μετέφεραν τη σορό συγγενή τους για την κηδεία του

Καμερούν: 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ μετέφεραν τη σορό συγγενή τους για την κηδεία του

Στο Καμερούν, μια χώρα όπου σημειώνονται συχνά πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ μετέφεραν τη σορό συγγενή τους για την κηδεία του.

Δεκαπέντε άνθρωποι που συνόδευαν τη σορό συγγενή που μεταφερόταν για την κηδεία του (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter) σκοτώθηκαν χθες Παρασκευή στο Καμερούν όταν συγκρούστηκε το μίνιμπας στο οποίο επέβαιναν με φορτηγό, ο οδηγός του οποίου επίσης έχασε τη ζωή του, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών.

Μετέφερε μια σορό

Στους δρόμους της πελώριας χώρας της κεντρικής Αφρικής γίνονται συχνά πολύνεκρα δυστυχήματα, στα οποία εμπλέκονται όχι σπάνια λεωφορεία, ειδικά στην εθνική οδό 3 (RN3), που συνδέει την πρωτεύουσα Γιαουντέ με την οικονομική πρωτεύουσα Ντουαλά. Αυτή ακριβώς μετατράπηκε σε θέατρο της νέας τραγωδίας.

«Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα», εκ των οποίων «15 επέβαιναν στο μικρό λεωφορείο» κι ο δέκατος έκτος ήταν ο οδηγός του φορτηγού, ενώ άλλοι τρεις επιβάτες του λεωφορείου «τραυματίστηκαν» αλλά επέζησαν, δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CRTV ο Ζαν Ερνέστ Μασένα Νγκάλε Μπιμπεχέ, ο υπουργός Μεταφορών.

Εκφράστηκε στον τόπο του δυστυχήματος, στην Εντεά, βιομηχανική πόλη 80 χιλιόμετρα ανατολικά από την Ντουαλά.

«Το μικρό λεωφορείο μετέφερε μια σορό», πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας πως δεν ήταν ακόμα σε θέση να εξηγήσει την αιτία της μετωπικής σύγκρουσης των δύο οχημάτων.

Το CRTV διευκρίνισε πως οι επιβάτες ήταν συγγενείς και φίλοι θανόντα που επρόκειτο να ενταφιαστεί.

Επικίνδυνη οδήγηση

Το οδόστρωμα της RN3 είναι σε κακή κατάσταση, γεμάτο λακκούβες, μολαταύτα πολλά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων παραφορτωμένων λεωφορείων, αναπτύσσουν ταχύτητα και κάνουν ενίοτε επικίνδυνες προσπεράσεις.

Η νέα τραγωδία εκτυλίχθηκε 16 ημέρες μετά τον θάνατο 15 επιβατών λεωφορείου που έφυγε από τον δρόμο και ανατράπηκε, στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Στο δυστύχημα αυτό τραυματίστηκαν άλλοι 68 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024