Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Κλείνει ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Παρισιού

Γαλλία: Κλείνει ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Παρισιού

Το Pompidou που βρίσκεται στο Παρίσι προσελκύει πολλά εκατομμύρια επισκέπτες

Έχει εντυπωσιάσει τους λάτρεις της τέχνης και της αρχιτεκτονικής τα τελευταία 50 χρόνια. Ο λόγος για το τρίτο δημοφιλέστερο πολιτιστικό χώρο του Παρισιού, το Centre Pompidou, το οποίο αναμένεται να μείνει κλειστό για ανακαίνιση για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το Pompidou προσελκύει πολλά εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως και προσφέρει μία από τις καλύτερες θέες στην πόλη.  Το όνομά του το πήρε από τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Georges Pompidou.

Πόσο θα διαρκέσουν οι εργασίες

Συγκεκριμένα, το Pompidou αναμένεται να κλείσει από το 2025 ως το 2030. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν κρίνονται αναγκαίες προκειμένου να διασφαλιστεί το μέλλον του ασυνήθιστου κτιρίου.

Η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Rima Abdul Malak, ανακοίνωσε τις εργασίες νωρίτερα αυτό το μήνα, λέγοντας ότι το έργο εκσυγχρονισμού και αφαίρεσης του αμιάντου, που εκτιμάται ότι θα κοστίσει 260 εκατομμύρια ευρώ , θα «διαιωνίσει την επιβίωσή του».

Τι ανέφερε ο πρόεδρος του κέντρου

«Η ανακαίνιση αποσκοπεί στην επανεφεύρεση της “αρχικής ουτοπίας” του Κέντρου Πομπιντού, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στις πολιτιστικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις των επόμενων ετών», δήλωσε στο CNN ο Laurent Le Bon, πρόεδρος του διάσημου κέντρου.

«Είμαστε ίσως ένα από τα κτίρια με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας στη Γαλλία, οπότε αυτά είναι μάλλον καλά νέα» συμπλήρωσε ο Le Bon.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024