Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Πούλησε σπίτι και έπιπλα για να κάνει κρουαζιέρα για 3 χρόνια και… το μετάνιωσε

ΗΠΑ: Πούλησε σπίτι και έπιπλα για να κάνει κρουαζιέρα για 3 χρόνια και… το μετάνιωσε

Υποψήφιοι επιβάτες πλήρωσαν προκαταβολές για δωμάτια στο πλοίο που κοστίζουν έως και 109.000 δολάρια ετησίως

Αφού πήρε την σύνταξή της, αποφάσισε να πουλήσει ρούχα, έπιπλα και τηλεοράσεις και να κάνει ένα δώρο στον εαυτό της, αξίας πολλών χιλιάδων δολαρίων: Να κάνει μια κρουαζιέρα που θα διαρκέσει χρόνια. Ωστόσο, το μετάνιωσε… ενώ είχε δώσε ήδη κάποιες χιλιάδες δολάρια.

Η Kimberly Arizzi από το Σικάγο, υποτίθεται ότι θα συμμετείχε στην πρώτη στο είδος της κρουαζιέρα, που ανακοινώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, που φιλοδοξούσε να ξεκινήσει από την Κωνσταντινούπολη τον Νοέμβριο του 2023, με στόχο να επισκεφθεί 135 χώρες σε επτά ηπείρους.

Ωστόσο, το όνειρο χάλασε τόσο για την Arizzi όσο και για άλλους πελάτες, που πλήρωσαν στη πολυετή κρουαζιέρα MV Gemini Cruise, και τώρα ζητούν τα χρήματά τους πίσω λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει η διοργανώτρια εταιρεία Miray Cruises με την θυγατρική της Life at Sea.

Η Arizzi ήταν μεταξύ των πρώτων που εγγράφηκε τον Μάρτιο και έστειλε προκαταβολή 5.000 δολ. για την κρουαζιέρα, αλλά η αβεβαιότητα για το πλοίο και η ανανέωση προσωπικού έκαναν εκείνη και άλλους υποψήφιους επιβάτες να το μετανιώσουν.

Νόμιζα ότι τα είχα ρυθμίσει όλα

«Νόμιζα ότι είχα ρυθμίσει τη ζωή μου για τα επόμενα χρόνια», είπε η Arizzi στο Insider που ανέδειξε το θέμα. «Δεν είναι μόνο τα έπιπλα που έχασα, ήταν το σκάφος –τα τοπία- η ιδέα να βρίσκομαι σε μια κοινότητα ομοϊδεατών, να κάνουμε όλοι κάτι μαζί για πρώτη φορά».

Η Arizzi είπε ότι υπήρξε μια ρήξη μεταξύ Life at Sea και Miray, με τη μητρική εταιρεία Miray να διοργανώνει δύο έως τρία διαδικτυακά σεμινάρια την ημέρα προσπαθώντας να καθησυχάσει τις ανησυχίες των πελατών για το μέλλον του ταξιδιού.

Ωστόσο, παρά τα διαδικτυακά σεμινάρια, πολλοί έχουν ανάμεικτα συναισθήματα, πρόσθεσε. «Ήταν σαν μια συνέντευξη Τύπου, όπου οι αστροναύτες πηγαίνουν στο φεγγάρι και φαίνονται πραγματικά σκυθρωποί, αλλά θα έπρεπε να δείχνουν ενθουσιασμένοι», είπε η Arizzi. «Υποσχέθηκαν τόσα πολλά, και ίσως το παραέκαναν».

Παρ΄όλα αυτά, η Arizzi είπε ότι η Miray σχεδιάζει να συνεχίσει την κρουαζιέρα, προσκαλώντας τους πελάτες στην Κωνσταντινούπολη τρεις μέρες νωρίτερα για πάρτι στο σκάφος. Η ίδια δεν θα παρευρεθεί, αλλά αποφάσισε να επιβιβαστεί σε μια κρουαζιέρα μικρότερης διάρκειας μέχρι το καλοκαίρι «και να δει τι υπάρχει εκεί έξω για τον επόμενο χρόνο».

«Πιστεύω ότι το πλοίο Gemini θα συνεχίσει», είπε, «αλλά απλά δεν νομίζω ότι θα είμαι χαρούμενη σε αυτό».

Ο Τζιμ Κρέμερ, ένας άλλος υποψήφιος επιβάτης, είπε ότι το ταξίδι ήταν αρχικά ένα «ονειρεμένο ταξίδι», αλλά ότι αυτή τη στιγμή, «δεν είναι ακόμη σίγουρος ότι η Miray μπορεί να το κάνει».

Τελικά, οι πληρωμές της Arizzi της επιστράφηκαν στις 20 Απριλίου, η οποία, αφού τα πούλησε όλα μετακόμισε σε ένα ρυμουλκούμενο όχημα.

Το ταξίδι θα συνεχιστεί

Σε μια ομάδα στο Facebook για την κοινότητα Life at Sea με σχεδόν 800 μέλη, ο Mike Petterson, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Life at Sea, έγραψε ότι η εταιρεία του εξέδωσε επιστροφές χρημάτων μετά από μια διάσπαση με τη Miray και αμφισβήτησε εάν θα ήταν έτοιμη να αποπλεύσει μέχρι τον Νοέμβριο..

Σύμφωνα με τον Petterson, οι υποψήφιοι πελάτες πρέπει να καταθέσουν τα χρήματα μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο, οι δεσμοί μεταξύ του Life at Sea at Miray για το έργο διακόπηκαν αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με το CNN, επικαλούμενο τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Life at Sea Cruises.

Ωστόσο, σε ένα δελτίο τύπου στις 10 Μαρτίου, η Miray Cruises ανέφερε ότι το πλοίο θα «επισκευαστεί» πριν από το ταξίδι. Αν και η Miray Cruises δεν απάντησε στο αίτημα του Insider για σχολιασμό, ωστόσο ανακοίνωσε σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο για τους επιβάτες τον Μάιο, ότι το ταξίδι συνεχίζεται, σύμφωνα με το CNN.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024