Μετά από γραπτό μήνυμα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στους πολίτες, η Αρχή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Τουρκίας πήρε μια απόφαση, που ταιριάζει... «γάντι» στο καθεστώς Ερντογάν.

Ένα προεκλογικό μήνυμα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών πριν από τις επαναληπτικές εκλογές της 28ης Μαΐου στην Τουρκία, ήταν αρκετό για να οδηγήσει σε… «μπλόκο».

Ειδικότερα, το SMS του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Ερντογάν προς τους πολίτες υποσχόταν ότι θα λύσει τα χρέη των πιστωτικών καρτών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς οι χώρες του Κόλπου έσωσαν την Τουρκία - Αυξάνεται η πόλωση μεταξύ των υποψηφίων

Το μήνυμα έγραφε: «Το δημόσιο ταμείο θα αναλάβει τα χρέη των πιστωτικών καρτών σας από τις τράπεζες».

Και μετά ήρθε η απαγόρευση

Μετά το γραπτό μήνυμα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, η Αρχή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (BTK) της Τουρκίας πήρε μια απόφαση, που ταιριάζει… «γάντι» στο καθεστώς Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, εστάλη επιστολή στους χειριστές GSM με την υπογραφή του προέδρου της BTK, Ομέρ Καραγκόζογλου.

Στην επιστολή, με τίτλο «Σημαντική προειδοποίηση για SMS, MMS, κλήσεις», αναφέρει ότι απαγορεύει στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να προωθούν προεκλογικά «προπαγανδιστικά» μηνύματα SMS του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Μάλιστα, οι πάροχοι απειλούνται με σοβαρό πρόστιμο σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr