Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Τον Τσαρλς Μπράουν επέλεξε ο Μπάιντεν για την ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας

ΗΠΑ: Τον Τσαρλς Μπράουν επέλεξε ο Μπάιντεν για την ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας

Ο πτέραρχος Τσαρλς Μπράουν τον οποίο επέλεξε ο Μπάιντεν για την ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας των ΗΠΑ είναι αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα επισήμως την επιλογή του για τον διάδοχο του στρατηγού Μαρκ Μίλι στην ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας.

Επαινοι από Μπάιντεν

Πρόκειται για τον πτέραρχο Τσαρλς Μπράουν, αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, τις ηγετικές ικανότητες του οποίου επαίνεσε ο πρόεδρος Μπάιντεν (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Evelyn Hockstein).

Εφόσον η Γερουσία επικυρώσει τον διορισμό του για τετραετή θητεία, ο 61χρονος Τσαρλς Μπράουν θα γίνει μόλις ο δεύτερος Αφροαμερικανός στην ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας των ΗΠΑ μετά τον Κόλιν Πάουελ (1989-1993).

Η ανακοίνωση έγινε σε εκδήλωση στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, όπου ο πρόεδρος Μπάιντεν πλαισιώθηκε από τον πτέραρχο Μπράουν, την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις και τον υπουργό Αμυνας Λόιντ Οστιν.

Καθυστέρηση στον διορισμό του

Κόρη Ινδής, η Κάμαλα Χάρις έγινε η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Λόιντ Οστιν είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός που ανέλαβε το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ.

Ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τη Γερουσία να εγκρίνει τον διορισμό του Μπράουν, αλλά η διαδικασία ενδέχεται να καθυστερήσει.

Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τόμι Τάμπερβιλ έχει μπλοκάρει από τον Φεβρουάριο τους διορισμούς του Πενταγώνου, υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο Αμυνας χρησιμοποιεί με ανάρμοστο τρόπο τα χρήματα των φορολογουμένων για να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης στρατιωτικών που θέλουν να κάνουν άμβλωση σε πολιτείες όπου δεν υπάρχει απαγόρευση.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024