Φον ντερ Λάιεν: Θα δοθούν 6 δισ. ευρώ στην Ιταλία, για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών
«Στo σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας προβλέπονται για την Ιταλία έξι δισεκατομμύρια ευρώ»
Μετά την χθεσινή της επίσκεψη στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, η οποία επλήγη πρόσφατα από φονικές πλημμύρες, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν βρίσκεται σήμερα στην Βενετία.
«Στo σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας προβλέπονται για την Ιταλία έξι δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την μείωση του κινδύνου κατολισθήσεων και πλημμυρών», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.
Τι ανέφερε η Φον ντερ Λάιεν
«Παραδείγματος χάριν, θα πρέπει να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις στην κοίτη του ποταμού Πάδου, με περισσότερο πράσινο και αφαίρεση του τσιμέντου, ώστε η φύση να τύχει μεγαλύτερου σεβασμού. Στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, η φύση πρέπει να γίνει ο κύριος σύμμαχός μας», πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν. Αναφερόμενη στην χθεσινή της επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές της Εμίλια Ρομάνια, υπογράμμισε ότι «διαπίστωσε πως οι ζημιές είναι τεράστιες αλλά και ότι οι κάτοικοι αντέδρασαν με εξαιρετικό τρόπο».
«Πρόκειται για πραγματικούς “αγγέλους της λάσπης”, εθελοντές που έφτασαν στην περιοχή από όλη την Ιταλία, μαζί με ειδικευμένες ομάδες παροχής βοήθειας από το Βέλγιο, την Γαλλία, την Σλοβενία και την Σλοβακία. Στο πλευρό τους βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Τζάνετ Τζάκσον: Ετοιμάζεται για τη συναυλία της στο Heritage Live Festival στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Σχέση: 12 «παγίδες» που κάνουν τη ζήλια να αγγίζει το κόκκινο
- Αντριους Κουμπίλιους: Ετοιμη για υπογραφή η σύμβαση SAFE με την Ελλάδα
- Ο αείμνηστος αδερφός του Έντι Μέρφι «δήλωνε πάντα περήφανος για εκείνον»
- Νέοι κλάδοι στην ασφάλιση – Από πατίνια έως δεδομένα και κατοικίδια
- H Πόλη έπεσε το 1453 – Ρωσία και Ισραήλ προσπαθούν να αντιγράψουν τη διπλωματία της
- Ψηφιακές αγορές: «Κόφτης» στο ντελίβερι από πλατφόρμες, πτώση στα καταλύματα
- Ανεργία των νέων: Μπορεί τελικά να μην φταίει η ΑΙ – Η τηλεργασία έχει κάνει μεγαλύτερη ζημιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 02.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-chetan-jawale-65299-12024049-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442