Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με μια φαντασμαγορική συναυλία ξεκίνησαν οι «Ημέρες Θάλασσας 2023»

Με μια φαντασμαγορική συναυλία ξεκίνησαν οι «Ημέρες Θάλασσας 2023»

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στην τελετή έναρξης της μεγάλης γιορτής - θεσμού για τον Πειραιά.

Με μια φαντασμαγορική συναυλία από μεγάλα ονόματα του λαϊκού πενταγράμμου και δημοφιλείς τραγουδιστές αφιερωμένη  στον  σπουδαίο πολυγραφότατο Πειραιώτη στιχουργό των μεγάλων επιτυχιών Ηλία Φιλίππου, ξεκίνησε το «ταξίδι»  των Ημερών Θάλασσας 2023,  της μεγάλης γιορτής-θεσμού που επέστρεψε για ένατη συνεχόμενη χρονιά στον Πειραιά και υπόσχεται  μοναδικές στιγμές με περισσότερες από 100 εκδηλώσεις,  όλες δωρεάν, σε κάθε γωνιά της πόλης.

Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, τις γύρω πλατείες και τους δρόμους και απόλαυσαν  την μεγάλη συναυλία στην τελετή έναρξης των «Ημερών Θάλασσας 2023».

Η Ρία Ελληνίδου, η Λένα Ζευγαρά, ο Πέτρος Ιακωβίδης, ο Πέτρος Ίμβριος, η Μαρία Ιωαννίδου, ο Νίκος Κουρκούλης, ο Νίκος Μακρόπουλος, ο Λευτέρης Πανταζής, η Πίτσα Παπαδοπούλου ανέβηκαν στη σκηνή για να τιμήσουν έναν από τους πιο καταξιωμένους και κορυφαίους Έλληνες στιχουργούς.

Με τις ανεπανάληπτες φωνές τους ερμήνευσαν αγαπημένα τραγούδια και διαχρονικές επιτυχίες του Πειραιώτη Ηλία Φιλίππου, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους  σε  ένα μουσικό  «ταξίδι»  γεμάτο κέφι, διασκέδαση αλλά και συγκίνηση.

Στο πιάνο ήταν ο  μοναδικός Κυριάκος Παπαδόπουλος και στην Διεύθυνση Ορχήστρας ο καταξιωμένος Αντώνης Γούναρης.

Παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν οι δημοσιογράφοι  Μπάγια Αντωνοπούλου και   Κώστας Τσουρός.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ο κ. Μώραλης προσέφερε στον κ. Φιλλίπου μια μινιατούρα του Λέοντος του Πειραιά, τιμώντας τον για την προσφορά του στη μουσική.

Εντυπωσιακά  πυροτεχνήματα φώτισαν τον Πειραϊκό ουρανό κατά τη διάρκεια της συναυλίας, δίνοντας ακόμη περισσότερη λάμψη  σε αυτή τη μαγική βραδιά.

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος από την ανταπόκριση των  Πειραιωτών και όχι μόνο, στο κάλεσμά μας να γιορτάσουμε όλοι μαζί την έναρξη των «Ημερών Θάλασσας 2023».

Της μεγάλης αυτής γιορτής με επίκεντρο τη θάλασσα που ξεκίνησε πριν από 9 χρόνια και πλέον αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και πιο επιτυχημένους θεσμούς του Δήμου Πειραιά.

Οι  Ημέρες Θάλασσας 2023 δεν θα μπορούσαν να ξεκινήσουν με πιο εντυπωσιακό τρόπο και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους καταξιωμένους καλλιτέχνες, οι οποίοι  μας πρόσφεραν στιγμές διασκέδασης αλλά και συγκίνησης, ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες του Ηλία Φιλίππου, του κορυφαίου Πειραιώτη στιχουργού, η προσφορά του οποίου στη μουσική είναι εξαιρετικά σημαντική.

Ευχαριστώ θερμά την αρμόδια Αντιδήμαρχο Ανδριάνα Ζαρακέλη και όλους όσοι συνέβαλαν για να ζήσουμε σήμερα μια μοναδική βραδιά, την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου για τη συμβολή της Περιφέρειας και τον Σύνδεσμο Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου για την άψογη συνεργασία.

Οι Ημέρες Θάλασσας αναδεικνύουν τη δυναμική που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ο Πειραιάς. Η πόλη μας προοδεύει,  είναι  πλέον εξωστρεφής και οι Πειραιώτες βλέπουν την προσπάθεια που κάνει η Δημοτική Αρχή.  Καλώ όλο τον κόσμο να συμμετέχει  τις επόμενες δέκα ημέρες σε αυτό το μοναδικό «ταξίδι» στην πόλη μας».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη,  επεσήμανε:

«Οι Ημέρες Θάλασσας ξεκινούν για 9η χρονιά, ένα υπέροχο ταξίδι στην πόλη μας, μια γιορτή του θαλάσσιου πολιτισμού, της ιστορίας του Πειραιά, της καινοτομίας, της δράσης, της γνώσης, της μουσικής, του θεάματος.

Στις «Ημέρες Θάλασσας», για μια ακόμη χρονιά, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με ανθρώπους της πόλης μας και αναδεικνύουμε τις τεράστιες δυνατότητες του Πειραιά, τη δυναμική του, τα πλεονεκτήματα και την εξωστρέφεια που πρέπει να έχει με επίκεντρο τη θάλασσα, την ιστορία, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την παράδοση και τον αθλητισμό.

Λέξεις που γεννούν ασύγκριτα και μοναδικά συναισθήματα όπως Αγάπη, Θάλασσα, Ταξίδι, Μεράκι, Παρέα, Χαμόγελο, Κέφι, ελπίζουμε να πλημμυρίσουν την πόλη και τις καρδιές μας! Με περισσότερες από 100 εκδηλώσεις, όλες δωρεάν, από τις 24 Μαΐου έως και τις 4 Ιουνίου, η καρδιά του Πειραιά χτυπά πιο δυνατά, χτυπά Πειραιώτικα, σε ένα πανόραμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που θα ψυχαγωγήσουν τους Πειραιώτες και τους επισκέπτες της πόλης μας, μικρούς και μεγάλους.

Σας καλώ να γιορτάσουμε όλοι μαζί τις Ημέρες Θάλασσας και να ζήσουμε μοναδικές στιγμές χαράς, αισιοδοξίας και ξεγνοιασιάς στην πόλη της καρδιάς μας! Θα σας δούμε εκεί»!

 

Ο Πειραιώτης  στιχουργός  των μεγάλων επιτυχιών κ.  Ηλίας  Φιλίππου δήλωσε:  

«Είναι  πολύ μεγάλη στιγμή και  οι λέξεις καμιά φορά είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν τι νιώθουμε. Είμαι βέρος Πειραιώτης, γεννημένος στην  Πειραϊκή και νιώθω συγκίνηση γι΄ αυτή τη βραδιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά  Γιάννη Μώραλη για τη στήριξή του, τη φίλη μου Μάρω Δασκαλάκη – Κάσση, που μου έκανε την πρόταση, την κα Ανδριάνα Ζαρακέλη και όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν ενεργά και έδωσαν πραγματικά  την ψυχή τους για αυτή την όμορφη συναυλία.

Το Δημοτικό Θέατρο είναι ένας εμβληματικός χώρος και είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σήμερα στον Πειραιά».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, οι Κώστας Κατσαφάδος,  Δόμνα Μιχαηλίδου,  Νίκος Βλαχάκος, Νόνη Δούνια και   Θοδωρής  Δρίτσας, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, o   Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμίδης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί  Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Σύμβουλοι Δημοτικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι Οργανισμών, Φορέων, Τοπικών Συλλόγων, καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου.

Διοργάνωση: Δήμος Πειραιά, Destination Piraeus, Κανάλι Ένα 90,4, Σύνδεσμος Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου.

 

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024