Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δυσμενώς» στη... Μύκονο

«Δυσμενώς» στη… Μύκονο

Η μετάθεση αστυνομικού της υπόθεσης των υποκλοπών στο Νησί των Ανέμων, οι συνεχείς έλεγχοι και η νέα λίστα με τα «αυθαίρετα»

«Δυσμενή» μετάθεση στην Αστυνομική Διεύθυνση Μυκόνου έλαβε αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. που ανήκε στην ομάδα αστυνομικών που φέρεται να ασχολούνταν με τη διαχείριση του παράνομου λογισμικού «Predator» στην ΕΥΠ και είχε προχωρήσει σε σχετική κατάθεση ενώπιον των δικαστικών αρχών. Μάλιστα ο εν λόγω αστυνομικός χαιρέτισε μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης αυτή τη μετακίνησή του με ανάρτηση εικόνας όμορφης παραλίας του Νησιού των Ανέμων και με ευχή «καλό καλοκαίρι»!

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έλεγχοι και η επιβολή προστίμων σε αυθαίρετα κτίσματα στο όμορφο νησί των Κυκλάδων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» ήδη έχει σταλεί στις δικαστικές αρχές μια νέα καταγγελία για τέτοιου είδους προβληματικά οικήματα (μερικά αφορούν ξενοδοχεία, μπαρ αλλά και αποθήκες και σουπερμάρκετ, καθώς και εταιρείες γνωστών εργολάβων του νησιού). Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι σε αυτή τη λίστα περιγράφονται και οι… γεωγραφικές συντεταγμένες των καταγγελλόμενων «αυθαιρέτων».

Πρόστιμα

Ωστόσο φαίνεται να υπάρχει και συνεχής επιβολή προστίμων αλλά και συλλήψεις υπευθύνων νυκτερινών κέντρων για ηχορρύπανση, οι οποίοι οδηγούνται στα δικαστήρια της Σύρου. Εκπρόσωποι των εν λόγω καταστημάτων προτείνουν ούτε λίγο ούτε πολύ στην Αστυνομία να διαθέσουν οι ίδιοι… ταχύπλοο! Ετσι ώστε οι συλληφθέντες να μεταφέρονται στην Ερμούπολη και να επιστρέφουν στη Μύκονο σχετικά γρήγορα. Καθότι, όπως σημειώνουν, η μετακίνησή τους – κυρίως Σαββατοκύριακα – με το πλοίο της γραμμής, το κλείσιμο των δικαστηρίων εκείνα τα 24ωρα κ.λπ. οδηγούν στην παραμονή τους στα κρατητήρια και στην ταλαιπωρία τους για 3-5 ημέρες. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι «η σπουδή της ΕΛ.ΑΣ. για συνεχείς ελέγχους ακόμα και για ελάχιστες αποκλίσεις από τα όρια των ηχομετρήσεων τους οδηγεί να αγοράσουν πια ηχόμετρα ώστε να μην υπάρχει λάθος ούτε ενός… ντεσιμπέλ και με το δεδομένο ότι η Αστυνομία καραδοκεί κάτω από τα… ηχεία! Πλέον, η αναστάτωση που έχει προκληθεί από τους αστυνομικούς ελέγχους οδηγεί σε σημαντικές ακυρώσεις κρατήσεων». Στελέχη των αρχών ασφαλείας σημειώνουν ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να σταματήσει η ασυδοσία ορισμένων στις Κυκλάδες.

Ερευνα

Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία που έχουν παρατεθεί στη διάρκεια της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση των υποκλοπών, η διαχείριση του παράνομου λογισμικού «Predator» μέσω του οποίου γινόταν υφαρπαγή δεδομένων από περισσότερα από 100 τηλέφωνα ισάριθμων πολιτικών, υπηρεσιακών παραγόντων, επιχειρηματιών κ.λπ. υπήρχε από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή. Στον συγκεκριμένο χώρο έδιναν παρών αστυνομικοί που είχαν μετατεθεί στην ΕΥΠ κυρίως από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής αλλά και από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες. Η ομάδα αυτή φέρεται να είχε προϊσταμένη μια αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που είχε πολυετή παρουσία στην προαναφερόμενη υπηρεσία της Αστυνομίας αλλά και σε άλλες υπηρεσίες των σωμάτων ασφαλείας. Η συγκεκριμένη αξιωματικός φέρεται να συνυπέγραφε το αίτημα παρακολούθησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη. Τα ονόματα όλων των αστυνομικών, όπως οι Χρήστος Χ., Ηλίας Κ., Παναγιώτης Τ., Ιωάννης Γρ., Κώστας Π. (ορισμένοι με τον βαθμό του αρχιφύλακα, αστυνόμου κ.λπ.), φέρεται να έχουν κατατεθεί στις δικαστικές αρχές και πολλοί από αυτούς κλήθηκαν να καταθέσουν για την εν λόγω υπόθεση. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες αρνήθηκαν ότι προχώρησαν σε ύποπτες ενέργειες. Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών μέσω «Predator» και της αναφερόμενης εμπλοκής των εν λόγω αστυνομικών υπήρξε εντολή άμεσης αποχώρησής τους από την ΕΥΠ και «διασκόρπισής» τους σε διάφορα αστυνομικά τμήματα της Αττικής (κυρίως στο κέντρο της πρωτεύουσας, στα δυτικά προάστια κ.λπ.). Ωστόσο ακολούθως αρκετοί από αυτούς μετακινήθηκαν σε κεντρικές υπηρεσίες της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ανάμεσά τους ο προαναφερόμενος αρχιφύλακας, ο οποίος αμέσως μετά την επιστροφή του στα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ. (παρά τις αιχμές για συμμετοχή του στην υπόθεση των υποκλοπών) μετακινήθηκε περαιτέρω στο όμορφο νησί του Αιγαίου. Σε μια επιλογή που… χαιρέτισε με τις ευχές για καλό καλοκαίρι (από αρχές Μαΐου).

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024