Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άντζυ Σαμίου για όσους ψήφισαν ΝΔ: Για εμένα ήταν δειλία

Άντζυ Σαμίου για όσους ψήφισαν ΝΔ: Για εμένα ήταν δειλία

Η Άντζυ Σαμίου περίμενε ότι οι πολίτες θα ψήφιζαν «κάτι πιο προοδευτικό τον ΣΥΡΙΖΑ στην προκειμένη περίπτωση», ενώ απάντησε και για το Range Rover του Αλέξη Τσίπρα.

Την έκπληξή της για το αποτέλεσμα των εκλογών 2023 και την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με 20 μονάδες διαφορά εξέφρασε η δημοφιλής τραγουδίστρια Άντζυ Σαμίου, κατηγορώντας παράλληλα όσους ψήφισαν Νέα Δημοκρατία για δειλία δηλώνοντας πως έχουν παραπλανηθεί.

«Πέσαμε από τα σύννεφα», είπε αρχικά μιλώντας στην εκπομπή του Alpha «Super Κατερίνα». «Βέβαια, νομίζω κανείς δεν το περίμενε αυτό το αποτέλεσμα, ούτε η ΝΔ είναι εντελώς αψυχολόγητο, τουλάχιστον το δικό μου το μυαλό δεν μπορεί να το εξηγήσει, μπορεί να έχω μικρό μυαλό, μπορεί να έχω ρομαντικό μυαλό δεν ξέρω; Πάντως, ένας λαός που υποφέρει τόσο και αποφασίζει να ψηφίσει αυτόν που τον έχει φθάσει σε αυτό το σημείο δεν ξέρω δεν μπορώ να το δικαιολογήσω, δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω. Για εμένα ήταν δειλία, δειλία να ρισκάρει από τη στιγμή που του έχουν πιπιλίσει το μυαλό τα κανάλια και από αυτά που έχουν ακούσει από τους δημοσιογράφους στην τηλεόραση και του παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο. Και μην ξεχνάμε ότι το 40% δεν πήγε να ψηφίσει, αυτό και αν ήταν τραγικό λάθος», προσέθεσε.

Ακόμα όπως είπε περίμενε πως οι πολίτες θα ψήφιζαν «κάτι πιο προοδευτικό τον ΣΥΡΙΖΑ στην προκειμένη περίπτωση».

Μάλιστα όπως είπε ήταν  εκλογικός αντιπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και την ενόχλησε ιδιαίτερα ότι είδε μανάδες να φέρνουν ΑΜΕΑ παιδιά τους να ψηφίζουν μαζί τους πίσω από το παραβάν. «Αδιανόητο. Εγώ ήμουν εκλογικός αντιπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και είδα με τα μάτια μου κάποια πράγματα. Είδα μανάδες να φέρνουν ΑΜΕΑ και να ψηφίζουν εκείνες για λογαριασμό τους. Δεν εννοώ πως δεν είναι ικανοί αυτοί οι άνθρωποι να ψηφίσουν. Εννοώ τους πήραν, τους έφεραν, μπήκαν σε αυτό τον κόπο για να υπάρχουν ακόμα περισσότερα ψηφοδέλτια. Δηλαδή χρησιμοποιήθηκε κάθε μέσο για να πάρει πολλές ψήφους», συμπλήρωσε.

Τέλος εμφανίστηκε απαισιόδοξη για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών. «Δεν ξέρω αν μπορεί να ανατραπεί αυτό, δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει, δεν μπορώ να ελπίζω σε θαύματα. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, εγώ δεν βλέπω ότι μπορεί να ξυπνήσει αυτός ο λαός, δεν ξέρω πού πάει και τι γίνεται. Επειδή υπάρχουν όμως άνθρωποι που σκέφτονται, σωστά κι όταν λέω σωστά εννοώ για ανθρώπους που αγαπάνε τον πλησίον τους, που θέλουν αλληλεγγύη, που δεν νοιάζονται μόνο για το τομάρι τους, αλλά νοιάζονται και για το γενικό καλό και ελπίζω να αγωνιστούν και να συνεχίσουν να αγωνίζονται για το καλύτερο».

Στη συνέχεια η Άντζυ Σαμίου μίλησε και στην εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1 και εμφανίστηκε πάλι ξαφνιασμένη και οργισμένη για την απόφαση του κόσμου. «Ο κόσμος αποφασίζει, ο κόσμος ρισκάρει, ο κόσμος δίνει τους αγώνες του, ο κόσμος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή στη ζωή μας. Δεν αμφισβητώ ούτε το δικαίωμα του κόσμου να ψηφίζει, ούτε τη δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν ο κόσμος είναι ικανοποιημένος από τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, η τραγουδίστρια απάντησε: «Είναι δυνατόν να τον ικανοποιεί η φτώχεια; Είναι δυνατόν να τον ικανοποιεί ότι πεινάει, ότι δεν έχει μετρητά να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ, ότι δεν του φτάνει ο μισθός του ούτε για 15 μέρες».

Μάλιστα έριξε τα βέλη της προς την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να επιλέξουμε να εξαφανίσουμε το κακό από τη χώρα μας, γιατί αν με αυτή την αλαζονεία που κυβέρνησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτά τα τέσσερα χρόνια, του τύπου, κάνουμε ό,τι θέλουμε χωρίς να ρωτάμε κανέναν, ό,τι θέλουμε. Φανταστείτε να του δώσουν τέτοια εξουσία τι θα γίνει. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Το κακό είναι ότι δυστυχώς αυτό θα το δούμε».

Στη συνέχεια απάντησε για το αν θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθη κατά την προεκλογική περίοδο, με την ίδια να επισημαίνει πως ο κόσμος έχει παραπλανηθεί. «Σίγουρα θα κάναμε αλλά και ποιος δεν κάνει λάθη. Μπορεί να είναι επικοινωνιακά λάθη, εξάλλου μανία στην επικοινωνία και το έχει πει ο ίδιος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έχει πει ότι τον ενδιαφέρει περισσότερο η επικοινωνία παρά η ουσία. Ο κόσμος που έχω μιλήσει μαζί του δεν έχει καθίσει να αναλύσει ούτε προγράμματα ούτε τίποτα, δεν έχει ιδέα για τέτοια πράγματα. Ακούει όλη την ημέρα τηλεόραση. Αυτό που προσλαμβάνει από την τηλεόραση το θεωρεί και πραγματικότητα. Τέσσερα χρόνια τώρα, τρώει τέτοιο παραμύθι ο κόσμος, τέτοια τρομοκρατία, τέτοιο φόβο», είπε ακόμα.

Η απάντηση για το Range Rover του Αλέξη Τσίπρα

«Σίγουρα ο κόσμος έχει παραπλανηθεί, έχει τρομοκρατηθεί, τον έχουν φοβίσει ότι αν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, κάτι θα πάει λάθος. Νομίζουν ότι επιλέγουν τη σταθερότητα. Η σταθερότητα θα υπάρχει αλλά στην καταστροφή και στην καταστροφή που έχουν υποστεί όλα τα νοικοκυριά, όλος ο κόσμος. Εκατό σκάνδαλα πρόσφατα δεν ξεπερνιούνται έτσι. Προσπαθούν δε να αγιοποιήσουν το ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ μας έβαλε και στα μνημόνια και έφερε μεγαλύτερη καταστροφή», συμπλήρωσε.

Τέλος απάντησε για το Range Rover που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες. «Θα έπρεπε να κυκλοφορεί με Γιούγκο δηλαδή;», απάντησε η Άντζυ Σαμίου σημειώνοντας, «Μου λέτε με τι κυκλοφορεί ένας πρόεδρος κόμματος. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

«Οι Έλληνες είμαστε άξιοι της μοίρας μας»

Η Άντζυ Σαμίου είχε εκφράσει την αποδοκιμασία της για την απόφαση του κόσμου και την ημέρα των εκλογών χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες άξιους της μοίρας τους και προειδοποιώντάς τους ότι θα κλάψουν πικρά.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024