Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Διεξάγει συνομιλίες με την Κίνα για ζητήματα ασφάλειας

Ρωσία: Διεξάγει συνομιλίες με την Κίνα για ζητήματα ασφάλειας

Ενα από τα πιο σκληρά «γεράκια» του Πούτιν, ο Νικολάι Πατρούσεφ, θα έχει συνομιλίες με τον Τσεν Ουεντσίνγκ, γραμματέα της κεντρικής επιτροπής πολιτικών και νομικών υποθέσεων της Κίνας.

Ο επικεφαλής του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ, θα έχει συνομιλίες εντός της ημέρας με τον Τσεν Ουεντσίνγκ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας αρμόδιο για ζητήματα που άπτονται της αστυνομίας, νομικών ζητημάτων και της συλλογής πληροφοριών, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters).

Ενίσχυση των σχέσεων

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των κ.κ. Πατρούσεφ και Τσεν, διευκρίνισε το RIA. Ο κινέζος αξιωματούχος ονομάστηκε τον Οκτώβριο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής πολιτικών και νομικών υποθέσεων, που είναι το κορυφαίο αξίωμα στην Κίνα ως προς τα ζητήματα ασφαλείας.

Ο κ. Πατρούσεφ, ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), θεωρείται γενικά από τα πιο σκληρά «γεράκια» στον στενό κύκλο του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι διμερείς συνομιλίες για ζητήματα ασφαλείας γίνονται κάθε χρόνο. Πάντως το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επισημαίνει πως οι δύο χώρες ενίσχυσαν τις σχέσεις τους σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο μετά τη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, οι δυτικοί ηγέτες αναμένεται να εγκρίνουν μυστικά στρατιωτικά σχέδια, τα οποία εκπονεί το ΝΑΤΟ, για την αντιμετώπιση της Ρωσίας.

Οπως αναφέρει το Reuters, οι ηγέτες της βορειοατλαντικής συμμαχίας, ενόψει της συνόδου κορυφής στο Βίλνιους τον Ιούλιο, αναμένεται να εγκρίνουν χιλιάδες σελίδες μυστικών στρατιωτικών σχεδίων που θα περιγράφουν λεπτομερώς πώς θα αντιδρούσε η Συμμαχία σε ρωσική επίθεση.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024