Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπιλ Γκέιτς: Όταν ο ιδρυτής της Microsoft εκβιάστηκε από τον Επστάιν

Μπιλ Γκέιτς: Όταν ο ιδρυτής της Microsoft εκβιάστηκε από τον Επστάιν

Ούτε ο Μπιλ Γκέιτς γλίτωσε την εμπλοκή του ονόματός του με τον καταδικασθέντα για σεξουαλικά εγκλήματα

Στα δίχτυα του Τζέφρι Επστάιν παραλίγο να βρεθεί μπλεγμένος και ο Μπιλ Γκέιτς όταν ο χρηματιστής που καταδικάστηκε για σωρεία σεξουαλικών εγκλημάτων απείλησε τον ιδρυτή της Microsoft για την εξωσυζυγική του σχέση με μια ρωσίδα παίκτρια μπριτζ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η WSJ γράφει πως όταν ο Επστάιν έμαθε για τη σχέση του Γκέιτς με τη Μίλα Αντόνοβα, τον εκβίασε για να του δώσει τα χρήματα που είχε πληρώσει για τα δίδακτρα που είχε πληρώσει ο Επστάιν προκειμένου να παρακολουθήσει η Αντόνοβα μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

«Δεν έδωσα κανένα αντάλλαγμα»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Επστάιν εκβίασε τον Γκέιτς με email που έστειλε το 2017, γιατί ο ιδρυτής της Microsoft τού είχε αρνηθεί να συμμετάσχει σε ένα φιλανθρωπικό ταμείο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που προσπάθησε να δημιουργήσει. Ο Γκέιτς γνώρισε την Αντόνοβα περίπου το 2010, όταν ήταν είκοσι χρονών και συνέχισε να παίζει μπριτζ μαζί της.

Σύμφωνα με έγγραφα που περιήλθαν σε γνώση της WSJ, Η Αντόνοβα ήθελε να δημιουργήσει μια διαδικτυακή επιχείρηση εκμάθησης μπριτζ και προσπαθούσε να εξασφαλίσει κεφάλαια. Μέσω του Μπόρις Νικόλιτς, στενού συμβούλου του Γκέιτς, η Αντόνοβα ήρθε σε επαφή με τον Επστάιν για να τη βοηθήσει να συγκεντρώσει κεφάλαια με στόχο να «προωθήσει το μπριτζ δημιουργώντας ποιοτικά σεμινάρια για αρχάριους και προχωρημένους παίκτες».

Η Αντόνοβα και ο Νικόλιτς συνάντησαν τον Επστάιν στη βίλα του  τον Νοέμβριο του 2013 στη Νέα Υόρκη, όπου του ανέπτυξε το σχέδιό της για το οποίο χρειαζόταν 500.000 δολάρια. Σύμφωνα με την ίδια, όμως, ο Επστάιν τελικά δεν επένδυσε στο επιχειρηματικό της σχέδιο.

Ωστόσο, η Αντόνοβα συνέχισε να μένει σε ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη που της παρείχε ο Επστάιν για έναν χρόνο μετά. «Δεν είχε επικοινωνία ή με κανέναν άλλο όσο ήμουν εκεί», έχει δηλώσει. Ο Επστάιν κάποια στιγμή πλήρωσε στην Αντόνοβα τα δίδακτρα εκμάθησης συγγραφής λογισμικού. Η ίδια φέρεται να έχει πει: «συμφώνησε να πληρώσει αμέσως τη σχολή. Δεν έδωσα κανένα αντάλλαγμα. Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό».

Τι επεδίωξε ο Επστάιν

Την περίοδο που η Αντόνοβα προσπαθούσε να στήσει την επιχείρησή της, ο Επστάιν βρισκόταν σε αναζήτηση κεφαλαίων για το φιλανθρωπικό του ταμείο με την JP Morgan, που θα ζητούσε από πολύ πλούσιους ανθρώπους να κάνουν μια ελάχιστη συνεισφορά 100 εκατομμυρίων δολαρίων και να του πληρώσουν εκατομμύρια δολάρια σε αμοιβές.

Το ταμείο υποτίθεται ότι ήταν ένας τρόπος για τον Επστάιν να διασώσει το όνομά του, μετά την ομολογία του το 2008 για προαγωγή ανηλίκου σε πορνεία. Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που επικαλείται η WSJ, αυτό το ταμείο εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από την υποστήριξη του Γκέιτς. Σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλησαν στα στελέχη της JP Morgan, ο Επστάιν προσπάθησε να γίνει στενός σύμβουλος του Γκέιτς.

Μεταξύ άλλων, η WSJ δημοσιεύει email στο οποίο ο Επστάιν έγραφε τον Αύγουστο του 2011: «Ουσιαστικά, αυτό το [ταμείο] θα επιτρέψει στον Μπιλ να έχει πρόσβαση σε άτομα υψηλότερης ποιότητας, επενδύσεις, κατανομή, διακυβέρνηση χωρίς να αναστατώσει ούτε τον γάμο του ούτε τις ευαισθησίες [sic] των σημερινών υπαλλήλων του ιδρύματος».

«Ο Μπιλ είναι τρομερά απογοητευμένος»

Μία ημέρα μετά έγραψε: «Ο Μπιλ είναι τρομερά απογοητευμένος. [Θα ήθελε] να ενισχύσει μερικά από τα πράγματα που πάνε καλά, χωρίς να αφήσει εκείνα [sic] που δεν πάνε καλά». Δύο μήνες αργότερα, έστειλε ένα άλλο email στα στελέχη της JP Morgan για μια παρουσίαση που είχε ετοιμαστεί για το πρότζεκτ, γράφοντας: «η παρουσίαση δεν είναι προσαρμοσμένη [στον Μπιλ]. Είναι το μόνο άτομο, το μόνο που μετράει».

Μιλώντας στη WSJ, ένας εκπρόσωπος της JP Morgan ανέφερε ότι: «Η τράπεζα δεν τον χρειαζόταν για συστάσεις. Γνωρίζοντας τι γνωρίζουμε σήμερα, θα θέλαμε να μην είχαμε κάνει ποτέ δουλειές μαζί του». Ομοίως, η εφημερίδα ανέφερε ότι ένας εκπρόσωπος του Γκέιτς είπε πως ο Επστάιν δεν δούλεψε ποτέ για τον Γκέιτς και παρεξήγησε τους δεσμούς τους στις επικοινωνίες με την JP Morgan και άλλους». Το 2017, ο Επστάιν έστειλε email στον Γκέιτς για την Αντόνοβα μετά τη λήξη της εξωσυζυγικής σχέσης του Γκέιτς, σύμφωνα με άλλες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, με το οποίο του ζητούσε να του επιστρέψει τα δίδακτρα που πλήρωσε για την Αντόνοβα.

Ουσιαστικά, ο Επστάιν άφηνε να εννοηθεί  ότι γνώριζε για τη παράνομη σχέση και μπορούσε να τον εκθέσει. Πάντως, εκπρόσωπος του Γκέιτς δήλωσε ότι ο ιδρυτής της Microsoft «δεν είχε οικονομικές σχέσεις με τον Επστάιν». Δύο χρόνια αργότερα, το 2019, συνελήφθη με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση. Αρνήθηκε τις κατηγορίες και την καταβολή εγγύησης και πέθανε τον ίδιο χρόνο στη φυλακή περιμένοντας τη δίκη.

Πηγή: OT.GR

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024