Εκλογές 2023: Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου
Για μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας γράφουν τα κυπριακά ΜΜΕ.
Στο εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της Ελλάδας και στην ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρονται όλες οι σημερινές κυπριακές εφημερίδες, που στα πρωτοσέλιδά τους δίνουν έμφαση στη σημασία του αριθμού των εδρών που ανέδειξε η κάλπη, καθώς και στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά.
Τι γράφουν τα κυπριακά ΜΜΕ
Ψήφος εμπιστοσύνης στη σταθερότητα, είναι το κύριο θέμα της εφημερίδας ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, η οποία σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της κάνει λόγο για “νίκη – σεισμό” της ΝΔ, καταποντισμό του ΣΥΡΙΖΑ και του Α. Τσίπρα, καθώς και ισχυροποίηση ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ.
Θρίαμβος Μητσοτάκη, συντριβή Τσίπρα, αναφέρει η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, η οποία στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, σημειώνει ότι πρόκειται για συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις χθεσινές εκλογές και βαρύτατη ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από την τεράστια προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται σε κυρίαρχη πολιτική δύναμη και έχει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να διεκδικήσει αυτοδυναμία και μάλιστα με μεγαλύτερο αριθμό αριθμό εδρών από αυτές που πήρε το 2019, τονίζεται στο θέμα της εφημερίδας.
“Σάρωσε ο Μητσοτάκης”, είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ, η οποία επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επαναπαύεται στην ισχύ των 145 εδρών και θα διεκδικήσει αυτοδυναμία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι εξακολουθεί να μην μπορεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Τέλος, η εφημερίδα ΧΑΡΑΥΓΗ χαρακτηρίζει ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας το αποτέλεσμα που ανέδειξε η κάλπη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χωρίς Tαβάρες η Ρεάλ Μαδρίτης στο Final Four, αμφίβολος και ο Άλεξ Λεν
- Κυτταρική θεραπεία υπόσχεται μόνιμη αντιμετώπιση του HIV με μία μόνο δόση
- Πακιστάν: Δέκα νεκροί μετά από έκρηξη σε αγορά, σύμφωνα με την αστυνομία
- Η αφιέρωση του χρυσού μεταλλίου από τη Στέλλα Μαρεντάκη στον αδερφό της που είναι στο φάσμα του αυτισμού
- O Πέδρο Αλμοδόβαρ δεν φοβάται τίποτα – Η γενοκτονία στη Γάζα, τα σιωπηλά Όσκαρ και το δειλό Χόλιγουντ
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 – Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου και της βιώσιμης μετακίνησης με την ενέργεια της ΔΕΗ
- Ο πόλεμος του Τραμπ ανέβασε στο 3,8% τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2023
- Ηλιούπολη: «Μαμά και μπαμπά, δεν θέλω πια να ζω» – Σοκάρει το σημείωμα που άφησε πίσω της η μία 17χρονη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442