Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές 2023: Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εκλογές στη Ροδόπη

Εκλογές 2023: Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εκλογές στη Ροδόπη

Η Ροδόπη ήταν η μόνη εκλογική περιφέρεια της χώρας που δεν επικράτησε η Νέα Δημοκρατία

Στα μπλε βάφτηκε ο εκλογικός χάρτης της χώρας μετά την τεράστια νίκη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επικράτησε στις 58 από τις 59 εκλογικές περιφέρειες, με μόνη εξαίρεση τη Ροδόπη όπου υπερίσχυσε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 33,18%, έναντι της ΝΔ η οποία συγκέντρωσε ποσοστό 27,05%.

Πρώτος σε ψήφους στη συγκεκριμένη περιφέρεια βγήκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Οζγκιούρ Φερχάτ  με 12.208 σταυρούς, ενώ επίσης εκλέχτηκαν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης της ΝΔ και ο Ιλχάν Αχμέτ του ΠΑΣΟΚ.

Η εκλογή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φερχάτ προκάλεσε ωστόσο αντιδράσεις, συγκεκριμένα από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμου Κομοτηνής, Ελένη Λαφτσή η οποία έκανε δημόσια ανάρτηση, κάνοντας λόγο για «ωμή και αισχρή παρέμβαση» στις εκλογές της περιφέρειας από το τουρκικό προξενείο.

Η ανάρτηση της Ελένης Λαφτσή:

Η «τουρκική μειονότητα» της Δυτικής Θράκης

Υπενθυμίζεται πως μόλις μία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο τότε υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ είχε υιοθετήσει τη ρητορική της Άγκυρας περί «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη.

Αναλυτικότερα, ο υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δηλώσεις του στη μειονοτική ιστοσελίδα birlikgazetesi.org είχε δηλώσει πως το κόμμα του θα καταβάλει προσπάθειες για τη βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου της «τουρκικής» μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

«Όταν ήταν στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, βάλαμε σε εφαρμογή τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία με τις αποφάσεις που έλαβαν τα αρμόδια υπουργεία. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά μας είχαν συνηθίσει το εκπαιδευτικό σύστημα σε ένα πιο άνετο περιβάλλον στη γλώσσα τους, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακύρωσε αυτήν την πολιτική απόφαση που πήραμε. Τα παιδιά μας έχουν επίσης στερηθεί αυτό το δικαίωμα», είπε μεταξύ άλλων ο Οζγκιούρ Φερχάτ.

Μάλιστα είχε επιτεθεί και κατά της κυβέρνησης σχετικά με τον νόμο για τους μουφτήδες, υποστηρίζοντας πως δεν έγινε αποδεκτός από τη μειονότητα, ενώ παράλληλα υπερασπίστηκε τις προσφυγές κατά της Ελλάδας από μειονοτικούς συλλόγους που θέλουν να ονομάζονται «τουρκικοί».

Η ηχηρή παραίτηση και οι αιχμές

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιανουάριο είχε προχωρήσει σε παραίτηση από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης ο Θανάσης Καλογιαντσίδης, ο οποίος στην σχετική ανακοίνωσή του επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της Νομαρχιακής Επιτροπής και «παράδοση στο προξενείο».

Μάλιστα στην ανακοίνωση της παραίτησής του είχε κάνει ονομαστική αναφορά και στον Οζγκιούρ Φερχάτ, υποστηρίζοντας πως στο όνομα της προσωπικής του φιλοδοξίας να γίνει βουλευτής, έχει παγιδεύσει ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ του νομού σε έναν πολιτικό κατήφορο που καταλήγει στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Δεν είμαι πια μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Παραμένω φίλος του κόμματος και ψηφοφόρος του όσο στο τιμόνι του θα βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Δυστυχώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΡΟΔΟΠΗΣ κι αυτή η δυσλειτουργία έχει παρενέργειες και στην λειτουργία των 4 Οργανώσεων Μελών του νομού Ροδόπης.

Κι επειδή όλα έχουν κι ονοματεπώνυμο, το πρόβλημα ξεκινάει από την ανεπάρκεια της συντονίστριας της Νομαρχιακής Αγγελικής Κουγιουμτζόγλου, η οποία αδυνατεί να ανταπεξέλθει στοιχειωδώς στον ρόλο της, συνεχίζει με τον πρώην αναπληρωτή συντονιστή της Νομαρχιακής Οζγκιούρ Φερχάτ, ο οποίος στο όνομα της προσωπικής του φιλοδοξίας να γίνει βουλευτής, έχει παγιδεύσει ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ του νομού σε έναν πολιτικό κατήφορο που καταλήγει στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, συνεχίζει με τον αργόμισθο Σταμάτη Σακελλίωνα, πρώην συντονιστή της Νομαρχιακής και νυν σκιώδη συντονιστή της και καταλήγει στον Δημήτρη Καρβούνη, ο οποίος ως μέλος του “Οργανωτικού” έχει αποδιοργανώσει τα πάντα.

Και οι τέσσερις τους παιδιά των 53 και της Ομπρέλας (των γνωστών τάσεων του κόμματος), κι ας ισχυρίζονται κάποιοι απ’ αυτούς το αντίθετο.

Ανθρωποφαγίες, ανήθικες μέθοδοι εξόντωσης εσωκομματικών αντιπάλων, μηχανισμοί, εσωστρέφεια. Σχεδόν όλα λειτουργούν κι αποφασίζονται κάτω απ’ το τραπέζι, σε παράκεντρα στέκια … Οι Οργανώσεις Μελών δεν λειτουργούν, σχεδόν ανύπαρκτες …9 μήνες περίπου μετά το συνέδριο του κόμματος και στην ουσία τίποτε δεν άλλαξε.

Ίσως κάποια πράγματα να γίναν και χειρότερα. Μετά την κίνηση πολιτικής γενναιοδωρίας του Αλέξη Τσίπρα μετά το τελευταίο συνέδριο του κόμματος να παραδώσει ουσιαστικά τον κορμό του κομματικού μηχανισμού στους εσωκομματικούς του αντιπάλους, με την ελπίδα φαντάζομαι να σταματήσουν να λειτουργούν φραξιονιστικά και υπονομευτικά, σχεδόν καμία απ’ τις πρακτικές παλαιοκομματικού τύπου αυτών των ανθρώπων δεν άλλαξε.

Δεν προωθούνται οι αποφάσεις του συνεδρίου, η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύεται με κάθε τρόπο. Μια γραφειοκρατική λειτουργία κόμματος με ολέθριες συνέπειες. Ενδεικτικά οι οργανώσεις έλαβαν τα ονόματα των νέων μελών τους μόλις πριν λίγες μέρες. Δηλαδή σχεδόν 9 μήνες μετά την εγγραφή τους στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές του περασμένου Μαίου.

Την κατάσταση στο νομό μας στην κυριολεξία σώζει ο βουλευτής του κόμματος Τάκης Χαρίτου. Πανταχού παρών με κοινωνική γείωση, κοντά στα προβλήματα του κόσμου, σχεδόν αναπληρώνει όλα τα … κενά.

Δεν θυμάμαι ποιος το είπε … “Οι αντίπαλοι μου βρίσκονται εκτός κόμματος, οι εχθροί μου εντός” … Ισχύει … δεξιά … αριστερά …

Παραμένω ενεργός πολιτικά, κοινωνικά.
Θανάσης Καλογιαντσίδης
Πρώην μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
Πρώην αναπληρωτής Συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Α ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024