Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να βάλουν δεξαμενές συλλογής νερού καλεί Δήμαρχος τους πολίτες

Να βάλουν δεξαμενές συλλογής νερού καλεί Δήμαρχος τους πολίτες

Αίσθηση έχει προκαλέσει η προτροπή Δήμου της χώρας προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Έντονη είναι η ανησυχία μεταξύ των δημοτών Ερυμάνθου για τα αποθέματα νερού στη περιοχή τους και ειδικά μετά την παραδοχή – προτροπή του Δήμου να συλλέγουν το βρόχινο νερό προκειμένου να μην μείνουν χωρίς νερό, αλλά και για να το αποθηκεύουν.

Ο Δήμος Ερυμάνθου ζήτησε την συνεργασία μάλιστα όλων των δημοτών, ώστε να μην προβαίνουν στην αλόγιστη κατανάλωση του πόσιμου νερού και να μην το χρησιμοποιούν για αρδευτική χρήση.

Όπως υποστηρίζει ο Δήμος Ερυμάνθου, ιδιαίτερα η φετινή χειμερινή περίοδος σημαδεύτηκε από τις πολύ μεγάλες περιόδους ανομβρίας που θα επιφέρουν σημαντικά προβλήματα λειψυδρίας τους θερινούς μήνες.

Το πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα αποδεικνύεται από την συμβουλή – προτροπή προς τους δημότες, να προμηθευτούν μικρές δεξαμενές νερού και να τις τοποθετήσουν σε κατάλληλες θέσεις στις οικίες τους, δηλαδή στις ταράτσες και τις στέγες, ώστε να μειωθούν τα φαινόμενα λειψυδρίας.

Ο Δήμος μάλιστα ενημερώνει ότι εφόσον παρατηρηθούν φαινόμενα αλόγιστης χρήσης του πόσιμου ύδατος ή χρήσης του νερού για την άρδευση καλλιεργειών, ο Δήμος θα προχωρά στη διακοπή των παροχών και στην επιβολή των προβλεπομένων από τον κανονισμό ύδρευσης προστίμων.

«Καλούνται όλοι οι κάτοικοι να στηρίξουν την προσπάθεια του Δήμου, για την σωστή διαχείριση του νερού, ώστε να μην λείψει από κανέναν», αναφέρει ο Δήμος Ερυμάνθου.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024