Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Metron Analysis: «Δεχθήκαμε απειλές από σωρεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ» - Όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος της εταιρείας δημοσκοπήσεων

Metron Analysis: «Δεχθήκαμε απειλές από σωρεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ» – Όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος της εταιρείας δημοσκοπήσεων

Ήταν τελικά οι δημοσκοπικές εταιρείες ο μεγαλύτερος χαμένος της εκλογικής αναμέτρησης;

Κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη ήταν η νίκη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, στις χθεσινές εκλογές το οποίο συγκέντρωσε το ποσοστό 40,7% ξεπερνώντας τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 20,7 ποσοστιαίες μονάδες.

Η τεράστια διαφορά των δύο κομμάτων εξέπληξε έως σόκαρε τους πάντες, πολίτες και κομματικά στελέχη καθώς οι δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει κατά την προεκλογική περίοδο δεν προμήνυαν σε καμία περίπτωση μία τόσο μεγάλη διαφορά.

Συγκεκριμένα, η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega, που παρουσιάστηκε δύο ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου εμφάνιζε το κυβερνών κόμμα να προηγείται από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 7,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς μίλησε στο Mega και την εκπομπή Live News προκειμένου να εξηγήσει τι ήταν αυτό που οδήγησε στη τόση μεγάλη διαφορά μεταξύ των δημοσκοπήσεων και του exit poll, ενώ αποκάλυψε πως μετά τα αποτελέσματα η εταιρεία δέχτηκε απειλές από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ακραία μεροληπτική η παρουσίαση»

«Η παρουσίαση για το τι έγινε με τις δημοσκοπήσεις και το exit poll ήταν ακραία μεροληπτική και εις βάρος μας. Υπήρχαν πάρα πολλές ανακρίβειες στην παρουσίαση, για παράδειγμα ότι εμείς δεν είχαμε εκτιμήσει σωστά το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ» είπε αρχικά ο κ. Φαναράς.

«Ήμασταν η μόνη εταιρεία που και στο MEGA είχαμε δώσει εκτίμηση για το ΠΑΣΟΚ οριακά διψήφιο ποσοστό κι επίσης ήμασταν η εταιρεία που έδειχνε διψήφια διαφορά. Είναι ανακρίβεια ότι δεν υπήρξε έρευνα που να παρουσιάζει το ΣΥΡΙΖΑ κάτω από 25%, καθώς υπήρξαν δικές μας έρευνες που παρουσίασαν μέχρι και 21 μονάδες διαφορά στην πρόθεση ψήφου», υπογράμμισε.

Σημείωσε μάλιστα πως η ιστορία με τον Γιώργο Κατρούγκαλο σίγουρα επηρέασε το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά το exit poll είπε: «Το exit poll είναι το πρώτο και δίνεται σε δύο ανακοινώσεις., η μία είναι στο 80% με στοιχεία μέχρι τις 16:30. Δώσαμε την διαφορά αυτή κι όταν πιστοποιήσαμε ότι μέχρι τα τελικά στοιχεία η διαφορά διευρύνεται, την διευρύναμε γιατί πράγματι υπήρχε ένα κλίμα ότι οι δημοσκοπήσεις και τα exit polls θα πέσουν έξω».

Οι απειλές

Τόνισε πως από τα 8 κόμματα τα 7 ήταν μέσα στα εύρη τους, το μόνο κόμμα που δεν ήταν μέσα στο εύρος του ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχει καμιά πολιτική σημασία εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε 23 ή 21; Θεωρώ ότι πρακτικά δεν είχε κάποια πολιτική σημασία, είχε βέβαια μία τεράστια σημασία εντυπώσεων» πρόσθεσε ο κ. Φαναράς.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του αποκάλυψε πως «η Metron Analysis έχει δεχθεί απειλές από σωρεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλων διάσπαρτων ότι σήμερα θα είχαν εγκατασταθεί εισαγγελείς».

«Όντως χάσαμε 2-3 μονάδες τον ΣΥΡΙΖΑ και σας εξηγώ γιατί συνέβη και αναλαμβάνουμε την ευθύνη» κατέληξε ο πρόεδρος της Metron Analysis.

Δείτε το βίντεο:

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024