Παρασκευή 24 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ChatGPT: Η Apple απαγορεύει στους υπαλλήλους της να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη

ChatGPT: Η Apple απαγορεύει στους υπαλλήλους της να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη

Και αναπτύσσει τη δική της παρόμοια τεχνολογία.

Η Apple έχει περιορίσει τη χρήση του ChatGPT και άλλων εξωτερικών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης σε υπαλλήλους της, καθώς αναπτύσσει τη δική της παρόμοια τεχνολογία, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διοίκηση της Apple φοβάται ότι η χρήση chatbot και πλατφορμών τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαρροές εμπιστευτικών δεδομένων. Ως εκ τούτου, ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τέτοια συστήματα.

Την Πέμπτη, η OpenAI ανακοίνωσε μια εφαρμογή ChatGPT για το iPhone και το iPad.

Γιατί αυτή η απόφαση;

Σύμφωνα με το έγγραφο, η Apple ανησυχεί ότι οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν τέτοιου είδους προγράμματα θα μπορούσαν να μοιραστούν εμπιστευτικά δεδομένα. Η Apple είπε επίσης στους υπαλλήλους της να μην χρησιμοποιούν το Copilot της GitHub, που ανήκει στη Microsoft, το οποίο αυτοματοποιεί τη συγγραφή κώδικα λογισμικού, αναφέρεται στο έγγραφο.

Το ChatGPT, το οποίο δημιουργήθηκε από την OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft, είναι ένα chatbot που προέρχεται από ένα λεγόμενο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο και είναι σε θέση να απαντά σε ερωτήσεις, να γράφει εκθέσεις και να εκτελεί άλλες εργασίες με τρόπο που μοιάζει με την δουλειά κάποιου ανθρώπου.

Επικεφαλής των προσπαθειών τεχνητής νοημοσύνης της Apple είναι ο Τζον Τζιαναντρέα, τον οποίο η Apple προσέλαβε από την Google το 2018. Υπό τον Τζιαναντρέα, ανώτερο αντιπρόεδρο της Apple που αναφέρεται στον διευθύνοντα σύμβουλο Τιμ Κουκ, η Apple έχει αποκτήσει μια σειρά από νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης.

Στην πιο πρόσφατη αναφορά της Apple για τα τριμηνιαία κέρδη, ο Τιμ Κουκ εξέφρασε κάποιες ανησυχίες σχετικά με τις εξελίξεις στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη. «Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί στο πώς προσεγγίζουμε αυτά τα πράγματα», δήλωσε. «Και υπάρχει ένας αριθμός θεμάτων που πρέπει να διευθετηθούν, όπως συζητείται σε διάφορα μέρη, αλλά οι δυνατότητες είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσες».

Sports in

Ο Άντιτς την… είπε στον Σλούκα: «Μ@λ@κ@ ξύπνα! Έχεις παίξει σε καλύτερες ομάδες!» (pic)

Την εναντίωσή του προς τη δήλωση του Κώστα Σλούκα ότι ο Παναθηναϊκός του 2009 ήταν η καλύτερη ομάδα στην ιστορία της Εuroleague, εξέφρασε ο άλλοτε συμπαίκτης του σε Ολυμπιακό και Φενέρ, Πέρο Άντιτς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Μαϊου 2024