Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πήρε… σκούπα ο Ποκετίνο – Δέκα παίκτες αποχωρούν από την Τσέλσι

Πήρε… σκούπα ο Ποκετίνο – Δέκα παίκτες αποχωρούν από την Τσέλσι

Μια τραγική σεζόν ολοκληρώνεται για την Τσέλσι, με τον νέο προπονητή των Μπλε, Μαουρίτσιο Ποκετίνο να ξεκινά τη θητεία του έχοντας την υποχρέωση εκκαθάρισης του ρόστερ.

Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο προπονητής της Τσέλσι για τη νέα σεζόν. Ο Αργεντινός είναι εγνωσμένης αξίας προπονητής που αν αφεθεί να δουλέψει απερίσπαστα μπορεί να επαναφέρει τη λονδρέζικη ομάδα στην κανονικότητα που… απουσίαζε παντελώς φέτος σε κάθε επίπεδο.

Ο πρώην προπονητής των Εσπανιόλ, Τότεναμ και Παρί σεν Ζερμέν, όταν επισημοποιηθεί η ανάληψη των καθηκόντων του, θα πρέπει να σηκώσει μανίκια και να φέρει το γιγάντιο, πανάκριβο και δυσλειτουργικό ρόστερ της Τσέλσι στα μέτρα του.

Για να φέρει όμως μερικούς παίκτες που θέλει να δουλέψει μαζί τους θα πρέπει να ξεφορτωθεί παίκτες από το τρέχον ρόστερ που περισσεύουν ή που τα χαρακτηριστικά τους δεν κάνουν στο ποδόσφαιρο που έχει στο μυαλό του να παίζει η Τσέλσι. Για αυτό και σύμφωνα με δημοσιεύματα ήδη ο Ποκετίνο έχει έτοιμη μια λίστα από 10 ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, παρελθόν από το Στάμφορντ Μπριτζ.

Η λίστα αυτή περιλαμβάνει τόσο πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές και βαριά ονόματα, όσο και παίκτες συμπληρώματα του ρόστερ. Πρόκειται για τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ που έχει απογοητεύσει πλήρως. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του ’22 από την Μπαρτσελόνα έναντι 12 εκατ. ευρώ για να δώσει εύκολο γκολ στους Λονδρέζους, αλλά με 1 γκολ σε 15 ματς πρωταθλήματος, δεν πρόκειται να μακροημερεύσει υπό τις οδηγίες του Ποκετίνο.

Ίδια τύχη αναμένεται να έχουν και οι επίσης απογοητευτικοί Χακίμ Ζιγιέκ (23 συμ/2 ασίστ) και Κρίστιαν Πούλισιτς (27 συμ/ 1 γκολ/2 ασίστ). Την ίδια ώρα και οι βασικοί Ματέο Κόβασιτς (36 συμ/2 γκολ/2 ασίστ) και Ρούμπεν Λόφτους Τσικ (30 συμ /2 ασίστ) θα πέσουν… θύματα της ανανέωσης που θα επιχειρηθεί στα χαφ της ομάδας, όπως και ο επί διετία βασικός τερματοφύλακας Εντουάρντ Μεντί που φέτος έχει χάσει τη θέση του από τον Κέπα έχοντας μόλις 12 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Στην λίστα των παικτών προς παραχώρηση θα μπουν επίσης και παίκτες που ανήκουν στην Τσέλσι αλλά αγωνίζονται δανεικοί αλλού. Πρόκειται για τους Κάλουμ Χάντσον Οντόι (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Μπαμπά Ραχμάν (Ρέντινγκ), Ίθαν Αμπαντού (Σπέτσια) και Μαλάνγκ Σαρ (Μονακό).

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024