Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σπανούλης: «Βλέπουμε πολύ flopping από τους παίκτες του Παναθηναϊκού στη σειρά»

Σπανούλης: «Βλέπουμε πολύ flopping από τους παίκτες του Παναθηναϊκού στη σειρά»

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τη μεγάλη νίκη του Περιστερίου απέναντι στον Παναθηναϊκό, σχολίασε τον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του και τόνισε μια διαφορά σε σχέση με εκείνους των «πρασίνων».

Το Περιστέρι ισοφάρισε τη σεριρά των ημιτελικών με τον Παναθηναϊκό σε 1-1 κάνοντας μια πολύ μεγάλη εμφάνιση στο δεύτερο παιχνίδι.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο τεχνικός του Πριστερίου, Βασίλης Σπανούλης, μίλησε για την αντίδραση και τον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα του μετά τη βαιά ήττα στο πρώτο παιχνίδι, ενώ αναφέρθηκε και στην εμπειρία των «πράσινων» που τους οδηγεί σε… flopping.

Όσα είπε ο Σπανούλης:

«Σήμερα πιστεύω ήταν η απόδειξη και η επιβράβευση όλων αυτών που κάνουμε όλη την χρονιά. Αποδείξαμε πως δεν είμαστε καθόλου τυχαία εδώ που είμαστε. Είμαστε μέσα στις 2-3 πιο σταθερές ομάδες στο πρωτάθλημα. Παίζουμε με μία ομάδα που παίζει στην Euroleague και είναι τεράστια ομάδα και έχει μεγάλη ιστορία. Εμείς τώρα φτιαχτήκαμε και συνεχώς εντυπωσιάζομαι από τον τρόπο που τα παιδιά παίρνουν την πληροφορία και τη μετατρέπουν σε εμφάνιση.

Σήμερα δεν κερδίσαμε 15 πόντους, κερδίσαμε 59 πόντους. Γιατί; Γιατί είναι δύσκολο για μία μεγάλη ομάδα, όχι μία ομάδα σαν το Περιστέρι, που τώρα φτιάχνεται, να αντιδράσει από μία τέτοια μεγάλη «σφαλιάρα» που φάγαμε εμείς. Ήταν το καλύτερο αμυντικό μας παιχνίδι. Μιλήσαμε, προπονηθήκαμε και βγάλαμε στο παρκέ όλα αυτά που κάναμε όλη την χρονιά και ακόμα καλύτερα.

Υπήρχαν και κάποιες στιγμές που έπρεπε να γυρίσουμε καλύτερα την μπάλα, αλλά σαν σύνολο κάναμε ένα εκπληκτικό παιχνίδι αμυντικά. Είμαστε το αουτσάιντερ στη σειρά, παίζουμε με τον Παναθηναϊκό, που είναι φαβορί, αλλά θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν. Τα στατιστικά των παικτών δεν λένε τίποτα, για μένα μετράει η ομάδα.

Είχαμε 6/25 τρίποντα παρότι όλη την χρονιά σουτάρουμε καλά. Είχαμε 16 ασίστ και μόλις 10 λάθη, που αυτό είναι σημαντικό. Δεν μου αρέσει να στέκομαι σε προσωπικές αποδόσεις, αλλά αυτό που έκανε ο Πουλιανίτης σήμερα με 4 φάουλ και 7 ριμπάουντ και όλα τα παιδιά, όπως και ο Χάμερ, που είχε 2 πόντους, αλλά έπαιξε 30 καλές άμυνες, όπως και ο Μωραΐτης και όλα τα παιδιά, σε αυτά ανήκουν τα credits.

Παίζουμε με παίκτες έμπειρους. Βλέπουμε πολύ φλόπινγκ από τους παίκτες του Παναθηναϊκού σε αυτή τη σειρά, γιατί είναι έμπειροι και ξέρουν να κερδίζουν φάουλ και είναι πανέξυπνοι. Αυτό πρέπει να το διαχειριστούμε και να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι.

Συγχαρητήρια σε όλο τον οργανισμό. Σήμερα είναι μία μέρα χαράς, θα χαρούμε και από αύριο θα σκεφτούμε το παιχνίδι της Τρίτης. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό που είναι ανταγωνιστικός, αυτό που κάνουμε είναι υπέρβαση, αλλά τα παιδιά έχουν τη διάθεση να ανταγωνιστούν».

Για το σημείο κλειδί του ματς κι αν ήταν η τρίτη περίοδος: «Για μένα σημείο κλειδί ήταν αυτό που είδα στην προπόνηση. Ο τρόπος που είδαμε το πρώτο βίντεο μετά το ματς και ο τρόπος που κατάλαβαν όλα τα παιδιά ότι δεν ήταν για όλα τα παιδιά, για τον κόπο και τον ιδρώτα τους, αντάξιο αυτής της ομάδας το πρώτο ματς.

Είναι απίστευτο όμως πως μία ομάδα που φτιάχνεται πρώτη χρονιά αντιδρά. Δεν έχουμε πάνω από 2 σερί ήττες. Έχω παίξει 20 χρόνια μπάσκετ και είναι δύσκολο αυτό και δείχνει χαρακτήρα και αυτό θέλω να περάσω στην ομάδα, να έχει χαρακτήρα νικητή».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024