
Νέος πρόεδρος της FIBA Ευρώπης ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα
Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα αναμένεται να αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά του.
O παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και νυν πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ (FEB), Χόρχε Γκαρμπαχόσα, εξελέγη νέος πρόεδρος της FIBA Europe, με το 70% των ψήφων υπέρ του. Αντίπαλός του ήταν ο πρόεδρος της γαλλικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ Ζαν Πιερ Σιουτάτ.
O Γκαρμπαχόσα διαδέχεται τον Τούρκο Τουργκάι Ντεμιρέλ. Επιθυμία του Γκαρμπαχόσα είναι να αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο της Ισπανικής Ομοσπονδίας μπάσκετ και να επικεντρωθεί στο νέο ρόλο του ως ο ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μπάσκετ.
Έχει το περιθώρειο να το πράξει σε διάστημα τριών μηνών από σήμερα, ενώ μετά την αποχώρησή του θα τον διαδεχτεί η παλαίμαχος Ισπανίδα διεθνής Ελίσα Αγκιλάρ, η οποία ήταν το «δεξί χέρι» του Γκαρμπαχόσα στη FEB.
Η Αγκιλάρ θα παραμείνει για περίπου έναν χρόνο στη θέση της προέδρου της ισπανικής Ομοσπονδίας μπάσκετ, καθώς μετά θα προκηρυχθούν εκλογές βάσει του καταστατικού.
- Συναγερμός στην Ιρλανδία: «Εξαιρετικά εξελιγμένη» βόμβα έπεσε στα χέρια των αρχών – Δύο συλλήψεις
- Συνελήφθη 27χρονος για φωτιά που προκάλεσε από εγκατάσταση ρευματοκλοπής στο Κορωπί
- Πεπτίδια: Φάρμακα που δεν έχουν δοκιμαστεί στον άνθρωπο μπορεί να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στις ΗΠΑ
- Ομπράντοβιτς: «Θέλω ο κόσμος του Παναθηναϊκού να είναι χαρούμενος με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε» (vid)
- Σύρος: Εισαγγελική εντολή να συλληφθεί και η σύντροφος του δράστη που σκότωσε τη 42χρονη
- Ο Οταμέντι αποχαιρέτησε την εθνική Αργεντινής (pic)

