Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Μώραλης: Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την εικόνα του Πειραιά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων

Γιάννης Μώραλης: Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την εικόνα του Πειραιά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων

Ο κ. Μώραλης. μίλησε για τα έργα που γίνονται στον Πειραιά και για το πλάνο της επόμενης τετραετίας. Τι είπε για τον Ολυμπιακό

«Είναι μία καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα διάλειμμα, να μιλήσουμε για ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης, για θέματα πόλεων και του Πειραιά συγκεκριμένα. Έχει γίνει μία συστηματική δουλειά στον Πειραιά αυτά τα 9 πλέον χρόνια, από το 2014 που είμαι στη διοίκηση. Πιστεύω -και θέλω να πιστεύω ότι το βλέπει και ο κόσμος-  ότι ο Πειραιάς έχει μπει σε μία νέα εποχή, θετική. Το πρόσημο της δουλειάς μας είναι θετικό».

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τα σημαντικά έργα που θα υλοποιηθούν στην πόλη την επόμενη 4ετία, ενόψει των δημοτικών εκλογών στις οποίες θα διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία της πόλης.

«Κοιτάμε την επόμενη μέρα»

«Προφανώς σε μία πόλη όπως ο Πειραιάς, γιατί είναι μία μεγάλη πόλη, πάντα θα υπάρχουν προβλήματα και μικρά  και μεγάλα, αλλά νομίζω ότι και η καθημερινότητα και τα περιμετρικά και οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και αυτό που γίνεται στον Πειραιά νομίζω ότι έχει μία θετική αύρα που την παρατηρούν όσοι θέλουν να το δουν αντικειμενικά. Άρα, νομίζω ότι στο θέμα των αναπλάσεων, η ανάπλαση του Μικρολίμανου, είναι η πιο εμβληματική γιατί είναι ένα πολύ εμπορικό σημείο της πόλης. Δεν είναι μόνο αυτό, έχουν γίνει αναπλάσεις και στον Άγιο Διονύσιο και στα Καμίνια, και στον βασικό άξονα και στην Πειραϊκή την οποία εντάξαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης και είναι η πιο ωραία βόλτα. Είναι ο Πύργος, ο οποίος ολοκληρώνεται σύντομα και είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε τον πρωθυπουργό πρόσφατα, είναι μία πολύ σημαντική κοινοπραξία, και μία αναβάθμιση για την πόλη και το μεγάλο λιμάνι της χώρας», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Και πρόσθεσε:«Είναι το τραμ και το μετρό τα οποία βοήθησαν στο μεγάλο πρόβλημα που καταγράφεται στην πόλη μας, και είναι το κυκλοφοριακό. Θα δούμε πώς θα βοηθήσουν οι συνδυασμένες μεταφορές. Είναι τα κοινωνικά μας, η επιχειρηματικότητα, τα χτήματα που αντλήσαμε την περασμένη περίοδο και σε μεγάλο βαθμό απορροφήσαμε παρά την πανδημία, και κοιτάμε την επόμενη μέρα, το νέο πρόγραμμά μας».

Ποιες είναι οι προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην επόμενη 4ετία;

Για το προσωπικό του στοίχημα με τον Δήμο, και την εκλογή του στις επόμενες δημοτικές εκλογές, ο κ. Μώραλης υπογράμμισε πως, «το μεγάλο διακύβευμα είναι το αυριανό, οι βουλευτικές εκλογές, είναι η κυβέρνηση της χώρας, πώς θα προχωρήσει. Κατά τη γνώμη μου, αυτό που είναι κρίσιμο είναι να έχουμε πολύ γρηγορά μία κυβέρνηση. Είναι βέβαιο και είναι το μόνο που συμφωνούσαν όλα τα κόμματα τα οποία αντιπαρατέθηκαν τον τελευταίο μήνα. θα είναι δύσκολες οι επόμενες χρονιές για τη χώρα, και οικονομικά, και αναπτυξιακά, και κοινωνικά και στα εθνικά θέματα. Άρα είναι καλό να έχουμε γρήγορα μία κυβέρνηση να προχωρήσουμε».

Για την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές μίλησε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πειραιά.

«Όσον αφορά στον Δήμο, έχουμε ήδη κριθεί μία φορά από το 2014 έως το 2019, θα ξανακριθούμε το 2023. Το διακύβευμά μας είναι να διατηρήσουμε την πόλη καθαρή όπως είναι τώρα, να κάνουμε σημαντικές αναπλάσεις για  να βελτιώσουμε την αισθητική στην πόλη μας και την κινητικότητα, να δημιουργήσουμε και να συνεχίσουμε αν θέλουμε να διατηρήσουμε την καλή σχέση που έχουμε με όλους τους τοπικούς φορείς. Στον Πειραιά υπάρχει μία ένωση δυνάμεων και όσο το καλό της πόλης μπαίνει μπροστά, τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Για παράδειγμα θέλουμε να κάνουμε ένα δημαρχείο. Δεν είναι δυνατόν να έχει ο Πειραιάς αυτό το δημαρχείο που έχει. Θέλουμε στην παλιά Ράλλειο να γίνει ένα δημαρχείο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Τώρα που έκλεισε το θέμα των Δικαστηρίων θετικά και είναι ένα θετικό βήμα να αποκτήσει ο Πειραιάς ένα  Δικαστικό Μέγαρο που του αξίζει. Μία σειρά επίσης ζητημάτων, το μουσείο ελληνικών αρχαιοτήτων, συν τα δημοτικά και περιφερειακά έργα που είναι σημαντικά, μένει να κάνουμε κάποια πράγματα που θα μείνουν στην πόλη. Είναι η πρώτη χρονιά στον Πειραιά που βλέπουμε πολλούς τουρίστες, έχουμε ένα λιμάνι που ξεκινούν και οι κρουαζιέρες», συμπλήρωσε ο κ. Μώραλης.

Για τα «παράπονα» των κατοίκων, ανέφερε πως, «είναι το κυκλοφοριακό και η στάθμευση. Βλέπω πως όντως είναι το πρόβλημα, και είναι δύσκολο να το λύσουμε γιατί δεν μπορούμε να σκάψουμε τον Πειραιά λόγω αρχαιοτήτων. Έχουμε προβλήματα επίσης στα πεζοδρόμια και στα οδοστρώματα, θέλει δουλειά ακόμα ο Πειραιάς, πρέπει να το πω για να είμαι δίκαιος».

Η «Ημέρα Θάλασσας

Μία σημαντική πρωτοβουλία του δήμου Πειραιά είναι η «Ημέρα Θάλασσας».

«Το ξεκινήσαμε το 2015 όταν γιορτάσαμε στον Πειραιά, την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας» Πήραμε άριστα από την ευρωπαϊκή επιτροπή και το θεσμοθετήσαμε. Η στόχευσή μας είναι 118 εκδηλώσεις σε 10 μέρες. Ξεκινάμε την Τρίτη με ένα αφιέρωμα συναυλιακό, με πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες, είναι αφιέρωμα στον στιχουργό, Ηλία Φιλίππου. Έχουμε ένα street party στην Τρούμπα. Και στις 4 Ιουνίου μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο, ο Μίλτος Τεντόγλου μαζί με άλλους αθλητές θα συμμετάσχουν στο «Street Long Jump».

Για την στήριξη των κομμάτων στους μη κομματικούς δημάρχους:

«Είχα τη χαρά να υποδεχθώ στον Πειραιά, τους αρχηγούς των τριών μεγάλων κομμάτων. Είδα τον κ. Μητσοτάκη, είναι τιμητικό όταν επισκέπτεται την πόλη μας ο εκάστοτε πρωθυπουργός. Είδα και τους κ.κ. Ανδρουλάκη και Τσίπρα. Είμαστε ένας ανεξάρτητος συνδυασμός, και χωρίς καμία στήριξη και έτσι κατεβαίνουμε, το 2019 αποφάσισε να μας στηρίξει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και υπερδιπλασιάσαμε το ποσοστό μας. και αυτή τη στιγμή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ανακοινώσει υποψήφιο στον Πειραιά. Βλέπω με χαρά ότι τα μεγάλα κόμματα αρχίζουν και υλοποιούν αυτά τα οποία έλεγαν, ότι δεν χρειάζεται οι δήμαρχοι να είναι κομματικά μέλη. Και δεν υπάρχει λόγος νομίζω να είναι κανείς απαραίτητα κομματικός δήμαρχος. Εμείς ξηλώσαμε ό, τι αφίσες μπήκαν γιατί ο νόμος είναι νόμος, και τον εφαρμόζουμε», τόνισε ο κ. Μώραλης.

«Ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τον Ολυμπιακό – Εάν στο ποδόσφαιρο παιζόταν το παιχνίδι ισότιμα όπως θα έπρεπε, θα είχαμε περισσότερες επιτυχίες»

Ο κ. Μώραλης τοποθετήθηκε για την επιτυχία του Ολυμπιακού στο Final 4 στο Κάουνας αλλά και για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό.

«Και στο U19 πήραμε το πρωτάθλημα, αλλά στο μπάσκετ ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία, για μία ακόμη φορά Final 4. Μακάρι να μπορούσαμε και να μπορέσουμε να ψηφίσουμε και να παρευρεθούμε και εκεί. ήταν μία πάρα πολύ καλή χρονιά για τον Ολυμπιακό σε όλα τα αθλήματα, εάν στο ποδόσφαιρο παιζόταν το παιχνίδι όπως θα έπρεπε να παίζεται, και αν η κυβέρνηση είχε καταφέρει να παρέμβει και να παιχτεί το παιχνίδι του ποδοσφαίρου ισότιμα, νομίζω και είχαμε πολύ σημαντικές επιτυχίες. Υπάρχει η  σκέψη μήπως ψηφίσουμε και μεταβούμε στο Κάουνας να το δούμε το παιχνίδι, αλλά θα το δούμε», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Δείτε όσα είπε στο MEGA

inSports

«Μπαμ» από τον Γιαννακόπουλο: Ανακοίνωσε τον Λορέντζο Μπράουν!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram ανακοίνωσε την πρώτη σπουδαία μεταγραφή του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024