Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές 2023: Οι πολιτικοί αρχηγοί «έπαιξαν τα ρέστα τους» και τώρα περιμένουν τις κάλπες

Εκλογές 2023: Οι πολιτικοί αρχηγοί «έπαιξαν τα ρέστα τους» και τώρα περιμένουν τις κάλπες

Με κόντρες και καλέσματα στους ψηφοφόρους ολοκληρώθηκαν οι προεκλογικές ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Την ώρα που το υπουργείο Εσωτερικών δηλώνει καθ’ όλα έτοιμο για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, οι πολιτικοί αρχηγοί ολοκλήρωσαν με τις ομιλίες τους την προεκλογική κούρσα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο Θησείο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας στην Πάτρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης στο Ηράκλειο και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στον Πειραιά.

Και οι τέσσερις, προσπάθησαν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους και να κερδίσουν ότι μπορούν από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων, που καταγράφει υψηλά ποσοστά ακόμα και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Κοινή συνισταμένη των ομιλιών τους, η προτροπή στους πολίτες να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν, επιλέγοντας έτσι την επόμενη κυβέρνηση της χώρας ή πιο σωστά το κόμμα που θα προσπαθήσει να κάνει μια κυβέρνηση συνεργασίας, μιας και η απλή αναλογική δεν δείχνει να αφήνει άλλη επιλογή.

Επίθεση Μητσοτάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε, μιλώντας στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεσαία τάξη, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «απέτυχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση».

«Είπε σε όλα όχι. Ακόμα και στον αποκλεισμό του μαχαιροβγάλτη της Χρυσής Αυγής και τώρα ξέρουμε γιατί το έκανε. Κλείνει το μάτι», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Στείλτε το μήνυμα στις εκλογές της Κυριακής με τη θετική σας ψήφο» ανέφερε και συνέχισε «κλείστε τους το δρόμο στην αστάθεια».

«Ο κ. Κατρούγκαλος αποκάλυψε το σχέδιο του. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες ακούστε το καλά. Ο κ. Κατρουγακλος βεβαίωσε ότι η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ περιέχει νέα φοροκαταιγίδα. Αυτά που μαρτύρησε ο κ. Κατρουγκαλος είναι η πραγματική τους ατζέντα. Άθελά του αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει διώκτης της μεσαίας τάξης με έναν αρχηγό αδιόρθωτο», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι υπάρχει και ένας ακόμη συνυπεύθυνος σε αυτό το χάος. «Ο κ. Ανδρουλακης. Τι θα πει να μην είναι πρωθυπουργός αυτός που ψηφίζουν οι πολίτες; Οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ σίγουρα νιώθουν οτι ζουν καλύτερα από το 2019. Δεν βλέπουν το ποτήρι άδειο και θρυμματισμένο, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα ρισκάρουν όσα κατέκτησαν», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε οτι η χώρα έχει ανάγκη από σιγουριά. «Οι πολίτες συστρατεύονται στο πλατύ μέτωπο που απλώνει η ΝΔ», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι το αποτέλεσμα της δικής μας κάλπης θα ταξιδέψει και στην Τουρκία. «Πρέπει το μήνυμα της κάλπης να είναι ισχυρής και σταθερής ηγεσίας», συνέχισε.

«Αυτό είναι το διλημμα τελικά. Ποιον θέλετε για πρωθυπουργό της χώρας; Σταθερότητα ή διαρκή αβεβαιότητα; Ελαφρύνσεις ή επιστροφή στην εποχή Κατρούγκαλου με φοροεπιδρομές; Θελουμε να συνεχίσει η ΝΔ το έργο της; Προσωπικά έχω κάνει τον απολογισμό των τεσσάρων ετών. Είδα τις επιτυχίες μας και τις αδυναμίες μας. Μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι νιώθω και προσπαθώ. Έδωσα και τη ψυχή μου. Η ψήφος είναι επιλογή, δεν είναι υπεκφυγή, δεν αφήνει περιθώρια για πειράματα», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Να πορευτούμε ενωμένοι σε αυτό το διαρκή αγώνα για ευημερία. Μη ξεχνάτε οτι την Κυριακή το πρωί όλες οι κάλπες θα είναι άδειες. Μέχρι το βράδυ να έχουν γεμίσει με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ξεκινάμε από την Ακρόπολη για μια αυτοδύναμη Ελλάδα , για μια αυτοδύναμη ΝΔ. Στις 21 ψηφίζουμε, στις 22 συνεχίζουμε. Πάμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Πάμε μαζί να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά», υπογράμμισε κλείνοντας την ομιλία του.

Τσίπρας: Φύγατε κ. Μητσοτάκη

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τη νίκη στις εκλογές, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ξεκινώντας την ομιλία του στην πλατεία Γεωργίου Α’ ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η Πάτρα σφραγίζει το συμβόλαιο της αλλαγής».

«Την Κυριακή ο εφιάλτης τελειώνει η αλλαγή ξημερώνει. Επέλεξα να κλείσω από την Πάτρα τον προεκλογικό αγώνα, από την Δυτική Ελλάδα όπου η δεξιά ήταν και είναι μειοψηφία. Το μήνυμα που στέλνω είναι ότι την Κυριακή θα είναι μειοψηφία σε όλη την Ελλάδα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Την Κυριακή λέμε καληνύχτα στον κ. Μητσοτάκη. Δεν θα μας τρομοκρατήσουν οι τρομοκράτες εμείς θα τους τρομοκρατήσουμε. Υψώνουμε ανάστημα στην αδικία και τείνουμε χέρι συνεργασίας προς όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες. Λέμε σε κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη ότι δεν είμαστε εδώ για να ξαναγράψουμε την ιστορία, αλλά για να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο, το κεφάλαιο της προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας που θα λυτρώσει την χώρα από την χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Επί τέσσερα χρόνια μία ολόκληρη κοινωνία βίωσε το δόγμα του σοκ από εκείνον που υποσχέθηκε καλύτερες δουλειές και αμοιβές και κατάντησε την μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια. Σήμερα του ξέφυγε και μας μαρτύρησε ποιο είναι το σχέδιό του για τη μεσαία τάξη: να τιμωρήσει να τσακίσει τους δανειολήπτες που κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους από το νόμο Κατσέλη. Γι’ αυτό επιμένει τόσο πολύ ότι εμείς έχουμε κρυφή ατζέντα» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να… μαζέψει τα καλώδια του Predator από το Μέγαρο Μαξίμου.

Κουτσούμπας: Μπορεί ο λαός μας να κάνει την έκπληξη

«Να κάνει αυτό που δεν περιμένουν όλοι όσοι με την πολιτική τους υποθήκευσαν τις ζωές μας, τσάκισαν τα δικαιώματα των εργαζομένων, υπονόμευσαν τη ζωή της νέας γενιάς. Να χάσουν τα λόγια τους, να μην ξέρουν από πού τους ήρθε! Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Να αναδειχθεί μέσα από τις κάλπες της Κυριακής ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ, στήριγμα για το λαό» ζήτησε από τον Πειραιά ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους «πάρα πολλούς που σήμερα έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν ΚΚΕ» να «μην διστάσουν και να μην υποκύψουν σε κανένα εκβιασμό την τελευταία στιγμή», σημειώνοντας ότι ότι περισσότεροι κομμουνιστές βουλευτές «θα είναι στην πρώτη γραμμή, μαζί με το λαό, για να αντιπαλέψουν τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που θα υπηρετήσει η επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι, όποια σύνθεση και να έχει».

Για τα σενάρια συγκυβερνήσεων μετά τις εκλογές, λόγω της απλής αναλογικής, ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε ότι όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει «θα υπηρετήσει με ζήλο τον στόχο της λεγόμενης «δημοσιονομικής σταθερότητας» και τα ματωμένα πλεονάσματα. Θα υπηρετήσει με ζήλο τις επιταγές των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, της ΕΕ. Θα εφαρμόσει τα 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης. Θα συνεχίσει τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών για να σωθούν οι τράπεζες και να κερδίσουν τα funds. Θα μας εμπλέξει ακόμα πιο ενεργά στα ΝΑΤΟϊκά παιχνίδια και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που είναι σε εξέλιξη».

«Γι’ αυτό η ΝΔ εκβιάζει, όταν λέει ότι αυτό που κρίνεται την επόμενη των εκλογών είναι το αν θα πάρει νέα καθαρή εντολή για να συνεχίσει «με σταθερότητα» το αντιλαϊκό της έργο. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει το λαό, θέλοντας να υφαρπάξει τις ψήφους των ανθρώπων που αγωνιούν, που θέλουν να αλλάξει αυτή η κατάσταση» πρόσθεσε.

«Μία είναι η αντιφασιστική ψήφος μεθαύριο: Και αυτή είναι η ψήφος στο ΚΚΕ που τους πολεμάει και όχι, φυσικά σε αυτούς που τους χαϊδεύουν, για κάποια ψηφαλάκια» κατέληξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πυρά Ανδρουλάκη κατά Τσίπρα

Πυρά εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ολοκληρώνοντας την προεκλογική του εκστρατεία στο Ηράκλειο της Κρήτης.

«Στέλνουμε ένα μήνυμα στον κ. Τσίπρα. Ότι, όταν προσκαλεί τα περιτρίμματα των απολογητών της Χούντας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης, συμπληρώνοντας ότι «δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ δεκανίκι κ. Μητσοτάκη αλλά ΠΑΣΟΚ ισχυρό αλλά για να στείλει στο σπίτι σας και εσάς αλλά και τον κ. Τσίπρα».

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης θέλησε να περάσει μνήμες του παρελθόντος, λέγοντας ότι στο ίδιο σημείο είχε παρακολουθήσει τις ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου και του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά.

«Σ’ αυτήν την πλατεία το 1985 άκουσα για πρώτη φορά τον ιδρυτή μας, Ανδρέα Παπανδρέου ως παιδί. Εδώ το 1993 άκουσα τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά» και συνέχισε λέγοντα ότι «σ’ αυτήν την πλατεία έρχομαι και σας ευχαριστώ γιατί σηκώνεται ξανά περήφανα την σημαία του ΠΑΣΟΚ, τον ήλιο της αισιοδοξίας, τον ήλιο της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής μας αξιοπρέπειας», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Τι κάνουν αυτοί που θέλουν να καπηλευτούν την ιστορική και κοινωνική παρακαταθήκη του Κόμματος που ίδρυσε ο Ελ. Βενιζέλος και επανίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Έχουν θράσος να πιάνουν τον Ανδρέα Παπανδρέου» τόνισε.

Τέλος, σχολίασε και τις ψήφους της Χρυσής Αυγής λέγοντας: «Ας πάρουμε το παράδειγμα του Νεοναζισμού και της Χρυσής Αυγής. Τι έκαναν για την Χρυσή Αυγή; Ο ένας κοίταζε τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Μητσοτάκης. Όσο η Χρυσή Αυγή ήταν κάτω από 3% ήταν χρήσιμη για την αυτοδυναμία του και άφηνε τον Κασιδιάρη να προετοιμάζεται από τη φυλακή. Τι έκανε ο κ. Τσίπρας για τη Χρυσή Αυγή. Ο αδίστακτος κ. Τσίπρας προχθές κάλεσε να τον ψηφίσουν οι παραστρατημένοι ψηφοφόροι της Χ.Α. Ξέρετε, αυτός εδώ ο τόπος είχε πάντα ένα αίσθημα πατριωτικό γι’ αυτό δεν φύτρωσε ποτέ η Χρυσή Αυγή στην Κρήτη. Από αυτόν τον περήφανο τόπο στέλνουμε ένα μήνυμα στον κ. Τσίπρα. Ότι, όταν προσκαλεί τα περιτρίμματα των απολογητών της Χούντας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του…»

«Ο Παπανδρέου ουδέποτε θα ζητούσε να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ τα περιτρίμματα της Χούντας, δεν θα έλεγε ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα. Καλώ κάθε αριστερό να έρθει στην παράταξή μας, στο πραγματικό του σπίτι» κατέληξε.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024