Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμανουέλ Μακρόν: Όταν ο Μπόρις Τζόνσον στόλισε τον Γάλλο πρόεδρο

Εμανουέλ Μακρόν: Όταν ο Μπόρις Τζόνσον στόλισε τον Γάλλο πρόεδρο

«Η αλήθεια είναι ότι ο Μακρόν δεν συμπαθεί καθόλου τον Μπόρις Τζόνσον»

Ένας από τους πρώην συμβούλους του Μπόρις Τζονσον, ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, χαρακτήριζε κατ’ ιδίαν τον Εμανουέλ Μακρόν ως «γλείφτη του Πούτιν» και υποσχέθηκε να του αλλάξει τα φώτα. Ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας της Ντάουνινγκ Στριτ Γκούτο Χάρι ανέφερε ότι ο Τζόνσον ξεκίνησε ένα παραλήρημα κατά του Μακρόν, κατά την διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και αφού ο Γάλλος πρόεδρος είχε ασκήσει κριτική στην αντίδραση της Βρετανίας στην διαχείριση της ουκρανικής προσφυγικής κρίσης.

«Στην πρωινή μας συνάντηση, νομίζω ήμασταν λίγοι, εξαπέλυσε μια βίαιη επίθεση κατά του Εμανουέλ Μακρόν, βασικά λέγοντας ότι “είναι μια λέξη με πέντε γράμματα που αρχίζει από Μ, είναι φρικιό, ο γλείφτης του Πούτιν», είπε ο Χάρι αναφερόμενος στο ξέσπασμα του Τζόνσον. Σύμφωνα με τον ίδιο ο Τζόνσον στη συνέχεια εξέφρασε την επιθυμία να χτυπήσει τον Μακρόν και χρησιμοποίησε μάλιστα και μια βρετανική βρισιά για τους Γάλλους. «Πρέπει να γίνουμε πιο επιθετικοί με δαύτον. Χρειαζόμαστε ένα όργιο βατραχομαχίας. Θα του σπάσω τα μούτρα».

Οι περίπλοκες σχέσεις Μακρόν – Τζόνσον

Σύμφωνα με το Politico, ο Τζόνσον είχε μια προβληματική σχέση με τον Μακρόν κατά τη διάρκεια της θητείας του στο αξίωμα του πρωθυπουργού. Το Παρίσι και το Λονδίνο συχνά διαφωνούσαν για το εμπόριο μετά το Brexit, ενώ διαφώνησαν όταν ο Μακρόν επέκρινε δημοσίως το εμβόλιο της AstraZeneca. «Η αλήθεια είναι ότι ο Μακρόν δεν συμπαθεί καθόλου τον Μπόρις Τζόνσον», δήλωσε στο POLITICO το 2022 ο Τσαρλς Γκραντ, διευθυντής της δεξαμενής σκέψης Centre for European Reform.

«Υπήρχαν εντάσεις από νωρίς όταν άνθρωποι όπως ο Εμανουέλ Μακρόν της Γαλλίας πήγαν στη Μόσχα για να μιλήσουν με τον Πούτιν», δήλωσε ο Χάρι, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Μακρόν στη Μόσχα τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της πλήρους εισβολής στην Ουκρανία. «Νομίζω ότι ο Μπόρις το περιέγραψε ιδιωτικά ως «αηδιαστικό»», πρόσθεσε ο Harri.

Παρά το γεγονός ότι προφανώς απειλούσε να προκαλέσει κακό στον Μακρόν, ο Harri είπε ότι οι δύο άνδρες κατάφεραν να βελτιώσουν τις σχέση τους. «Εβδομάδες αργότερα, φυσικά, τα είχαν μπαλώσει. Τα πήγαιναν πολύ καλά. Στην πραγματικότητα πήγαν για ένα ουίσκι μαζί στη σύνοδο κορυφής της G7», δήλωσε ο Harri.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024