Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Η αλλαγή δεν είναι σύνθημα για λογοκλοπή

Ανδρουλάκης: Η αλλαγή δεν είναι σύνθημα για λογοκλοπή

Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για «πλαστά διλήμματα» εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα

Στην κατάληξη της Ερμού, υπό τους ήχους γνωστών πασοκικών ασμάτων, ποπ τραγουδιών, με κόρνες και καπνογόνα, ο Νίκος Ανδρουλάκης πάτησε στον διμέτωπο για να ζητήσει την ψήφο των κατοίκων της Αθήνας. Με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να προβάλλεται ως τρίτη επιλογή στις κάλπες της Κυριακής, ο πρόεδρός του απέρριψε τα «πλαστά διλήμματα», εκτιμώντας πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν σκοπό να διεμβολίσουν την βάση του ΠΑΣΟΚ, «να τη διασπάσουν και να τη λεηλατήσουν (…) Όπως αντέξαμε το ’89, θα αντέξουμε και τώρα. Όσο μας χτυπάτε θα γινόμαστε δυνατότεροι».

Ο κόσμος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται από νωρίς, ενώ οι σημαίες μοιράζονταν με σύστημα, ειδικά στις παρέες των νεότερων. Ο Ανδρουλάκης βάσισε το μήνυμά του σε δύο άξονες, ένας εκ των οποίων ήταν αφιερωμένος ακριβώς σ’ αυτούς: στην ανανέωση, επαναλαμβάνοντας το πρόγραμμα του κόμματος για τη νέα γενιά και το δημογραφικό, αλλά και στην επίκληση των παραδοσιακών συμβόλων του κόμματος, όπως τον Ανδρέα Παπανδρέου, με στόχο να υπογραμμίσει την αυτονομία της παράταξης.

«Δεν υπάρχει αλλαγή σε αυτόν τον τόπο, που να μη φέρει την υπογραφή ΠΑΣΟΚ, που να μην είναι έργο του. Γιατί η αλλαγή δεν είναι ένα απλό σύνθημα για λογοκλοπή. Είναι οι εικόνες, οι εμπειρίες της Μεταπολίτευσης», σχολίασε για τη σφραγίδα της δημοκρατικής παράταξης, με στόχο να προβάλει ως ο γνήσιος εκφραστής της.

«Οι ψηφοφόροι μας δεν είναι λωτοφάγοι»

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε προσωπική, σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, θέτοντας θέμα αξιοπιστίας τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου.

«Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να εμφανίζεται ως η μοναδική πρόταση εξουσίας. Κλεισμένος στον γυάλινο πύργο του, ζει με την παρέα του σε ένα παράλληλο σύμπαν που περιστρέφεται γύρω από το εαυτό του», ανέφερε, περιγράφοντας τη νοοτροπία διακυβέρνησης της σημερινής κυβέρνησης.

Γνωρίζοντας πως τις τελευταίες μέρες ο πρωθυπουργός απευθύνεται στους κεντρώους ψηφοφόρους, ο Ανδρουλάκης κέρδισε το χειροκρότημα όταν ανέφερε πως «οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε πρόβατα ούτε λωτοφάγοι», κάνοντας μια αναδρομή στα χρόνια της κρίσης και στη στάση που κράτησε τότε η ΝΔ.

«Δεν ξεχνούν κύριε Μητσοτάκη οι πολίτες ότι όταν το κόμμα σου παρέδωσε τη χρεοκοπημένη Ελλάδα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντί να ζητήσετε συγγνώμη και να αναλάβετε τις ευθύνες σας, ψηφίσατε μαζί με τον Τσίπρα, κατά του ευρώ και υπέρ της χρεοκοπίας και της δραχμής», σχολίασε.

Στη μάχη για την επικράτηση στην Κεντροαριστερά, ο Ανδρουλάκης έθεσε θέμα αξιοπιστίας και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να σταθεί ανάχωμα στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον πελατειακό ελιτισμό του Μητσοτάκη» και πως το κόμμα του μπορεί να προσφέρει «μία πραγματικά προοδευτική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για τη χώρα».

Περιγράφοντας τη συριζαϊκή στρατηγική ως χορηγική για τη ΝΔ, υπενθύμισε πως κι αυτός «υποτιμά τη μνήμη και την κρίση του ελληνικού λαού και του ζητά κι αυτός να ξεχάσει τα όσα τραγικά και ευτράπελα έζησε» την περίοδο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η υπενθύμιση της διακυβέρνησης της προηγούμενης κυβέρνησης λειτουργεί ως επιστέγασμα του επιχειρήματος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Χαριλάου Τρικούπη συγκρίνει τη διαχείριση των θεσμών από τον ΣΥΡΙΖΑ με την αντίστοιχη της ΝΔ, μιλώντας για σαθρό σύστημα εξουσίας.

«Ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται πράγματα, που ξέρει ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει», σχολίασε χαρακτηριστικά. «Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για να πάνε και οι δύο σπίτι τους», επεσήμανε για τους Μητσοτάκη και Τσίπρα, μια έμμεση αναφορά και στην κόκκινη γραμμή του «ούτε-ούτε» για το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024