Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Έβγαζαν τους ανθρώπους με βάρκες» - Συγκλονίζει  Ελληνίδα κάτοικος της Ιταλίας για τις πλημμύρες

«Έβγαζαν τους ανθρώπους με βάρκες» – Συγκλονίζει Ελληνίδα κάτοικος της Ιταλίας για τις πλημμύρες

«Έφερναν με ελικόπτερα φάρμακα και φαγητό» λέει η κυρία Ελένη Κουδούνα περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές μετά τις πλημμύρες στην Εμίλια Ρομάνια.

Αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά, δέντρα, σίδερα και φερτά υλικά έχουν δημιουργήσει άμορφες μάζες υλικών. Οι καταστροφές τεράστιες μετά τις πλημμύρες στην επαρχία Εμίλια Ρομάνια στην Ιταλία.

Η γέφυρα κοντά στην Μπολόνια κατέρρευσε. «Η γέφυρα κατέρρευσε σήμερα στις 7 το πρωί. Η κόρη μου μένει στο Σαν Μαρτίνο και μου είπε να μην μετακινηθώ γιατί η γέφυρα έχει καταρρεύσει» λέει κάτοικος της περιοχής.

Μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου σε δεκάδες πόλεις υπέστη μεγάλες καταστροφές, μεταξύ αυτών και ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει τη Μπολόνια με το Μιλάνο. Μεγάλες οι καταστροφές και στο σιδηροδρομικό δίκτυο της επαρχίας.

«Περιμέναμε ότι μετά τον κόκκινο συναγερμό ότι θα σηκωνόταν η στάθμη του ποταμού, όμως αντί να ξεχειλίσει σε 2 ή 3 σημεία υπερχείλισαν οι όχθες του και το νερό έφτασε χωρίς προειδοποίηση» εξηγεί ένας κάτοικος της Φαένζα.

Οι πλημμύρες έπληξαν 37 πόλεις και κοινότητες και έχουν καταγραφεί περίπου 120 κατολισθήσεις, ενώ τουλάχιστον 14.000 πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Δραματικές διασώσεις

Κλιμάκιο διασωστών απομάκρυνε με ελικόπτερο μία έγκυο γυναίκα από το πλημμυρισμένο σπίτι της. Ηλικιωμένοι δέχονται τις πρώτες βοήθειες από τα σωστικά συνεργεία.

Σωσίβιες λέμβοι επιστρατεύονται για να προσεγγιστούν τα πλημμυρισμένα σπίτι και να απεγκλωβιστούν όσοι δεν πρόλαβαν να φύγουν πριν αποκλειστούν από τα ορμητικά νερά.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους έχει ανέβει στους 14.

Τουλάχιστον δώδεκα ποταμοί υπερχείλισαν τις όχθες τους και διοχέτευσαν τεράστιους όγκους υδάτων μέσα στις πόλεις και βούλιαξαν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών.

Τα φαινόμενα έχουν εξασθενίσει ωστόσο οι επιστήμονες εφιστούν την προσοχή των πολιτών καθώς όπως λένε,  η στάθμη των υδάτων των ποταμών συνεχίζει να αυξάνεται.

Η επαρχία Εμίλια Ρομάνια δέχθηκε το 50% της μέσης ετήσιας βροχόπτωσης μέσα σε μόλις 36 ώρες.

«Έβγαζαν τους ανθρώπους με βάρκες και τα ελικόπτερα έφερναν φάρμακα»

«Δεν έχουμε ούτε ρεύμα, ούτε ίντερνετ. Έχουν γίνει πολλές κατολισθήσεις δίπλα στο σπίτι μας, το οποίο γέμισε λάσπες και νερά. Φύγαμε όσο το δυνατόν γρηγορότερο. Είναι αλήθεια ότι σε άλλα σπίτια τα νερά έφτασαν στον 1ο όροφο. Πήραν τον κόσμο με βάρκες για να τους σώσουν και έφερναν με ελικόπτερα φάρμακα και φαγητό» λέει η κυρία Ελένη Κουδούνα που ζει στη Φαένζα, περιγράφοντας το μέγεθος της καταστροφης.

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024