Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλαστά διπλώματα πιλότων: «Βοήθησα μόνο φίλους» - Τι λέει ο αεροσυνοδός «εγκέφαλος» του κυκλώματος

Πλαστά διπλώματα πιλότων: «Βοήθησα μόνο φίλους» – Τι λέει ο αεροσυνοδός «εγκέφαλος» του κυκλώματος

Στην αντεπίθεση πέρασε μιλώντας στο MEGA ο 70χρονος πρώην φροντιστής της «Ολυμπιακής», που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος με τα πλαστά διπλώματα σε πιλότους.

Τη «σιωπή» του έσπασε μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA και στην εκπομπή «Live News» ο 70χρονος πρώην φροντιστής της «Ολυμπιακής», που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος με τα πλαστά διπλώματα σε πιλότους, ο οποίος παραδέχθηκε ότι βοήθησε μεν άτομα να περάσουν τις θεωρητικές εξετάσεις, αλλά αυτό το έκανε μόνο για φίλους και συγγενείς.

«Λόγω της πανελλαδικής και όχι μόνο, αναγνώρισης της κατάρτισής μου στον χώρο που λατρεύω και δραστηριοποιούμουν, κάποιοι που επιθυμούσαν να γίνουν πιλότοι, προερχόμενοι ιδίως από το φιλικό και συγγενικό μου περιβάλλον, ζήτησαν τη συνδρομή μου ώστε να επιτύχουν στο θεωρητικό σκέλος των εξετάσεων. Δέχθηκα να βοηθήσω κάποιους υποψήφιους να επιτύχουν», είπε αρχικά.

Ο 70χρονος εξήγησε στο MEGA, είναι συνταξιούχος και, όπως λέει, άριστος γνώστης των αεροπορικών ζητημάτων. Αρνείται ότι χορήγησε βεβαίωση σε κάποιον υποψήφιο πιλότο καθώς ο ίδιος δε διαθέτει τέτοια σχολή.

«Ουδεμία σχολή εκπαίδευσης υποψηφίων πιλότων διαθέτω, ούτε διδάσκω σε αντίστοιχο περιβάλλον. Ως εκ τούτου, δε δύναμαι να χορηγώ βεβαιώσεις παρακολούθησης θεωρητικών μαθημάτων σε υποψήφιους πιλότους, προκειμένου να τους επιτραπεί η συμμετοχή τους στις εξετάσεις», είπε ακόμα.

Όπως πρώτο αποκάλυψε το Live News, ο 70χρονος συνταξιούχος δεν ήταν ποτέ πιλότος στην «Ολυμπιακή» αλλά ιπτάμενος φροντιστής. Μετά το τέλος της θητείας του, κατάφερε και πήρε το δίπλωμα πιλότου, κάνοντας πτήσεις όμως μόνο με μικρά αεροσκάφη και μεταφέροντας 2 – 3 επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προκαλέσει και ατυχήματα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Ήταν δύο σοβαρά ατυχήματα με αποτέλεσμα να αποχωρήσει.

Επίσης η αλήθεια είναι πως στην αστυνομική επιχείρηση που έγινε αιφνιδιαστικά στο σπίτι του και σχεδόν ταυτόχρονα με το εξεταστικό κέντρο, ο 70χρονος πιάστηκε επ’ αυτόφωρο μπροστά σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή που έδειχνε ζωντανή εικόνα με τους επίδικους υποψηφίους.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο μικροκάμερες, πλήθος καρτών SIM, 3 ακουστικά τύπου ψείρας και το ποσό των 860 ευρώ.

Η σχολή που έδινε τις βεβαιώσεις

Και μπορεί ο 70χρονος να μην διέθετε σχολή, εκείνος όμως που διέθετε σχολή πιλότων στη Θεσσαλονίκη και που σύμφωνα με το κατηγορητήριο μοίραζε τέτοιες βεβαιώσεις, ήταν ο 69χρονος συνεργός του. Σε επικοινωνία που είχε το «Live News» πάντως με το στενό του περιβάλλον, ο 69χρονος αρνείται σθεναρά την εμπλοκή του.

«Όλα είναι μια πλεκτάνη. Δεν ισχύει τίποτα. Όλοι οι μαθητές της σχολής μας παρακολουθούν υποχρεωτικά τα μαθήματα ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να συμμετάσχουν στις θεωρητικές εξετάσεις», υποστήριξαν άτομα από το περιβάλλον του 69χρονου.

Υπήρχαν όμως κάποιοι μαθητές που δυσκολεύονταν ιδιαίτερα στην ύλη. Σε αυτό ακριβώς το σημείο αναλάμβανε δράση ο 70χρονος ο οποίος λειτουργούσε ως το «σκονάκι» τους την ώρα των εξετάσεων με το αζημίωτο φυσικά.

«Η συνδρομή μου αφορούσε μόνο το θεωρητικό σκέλος της εξέτασής τους, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο υποψήφιος προκειμένου να λάβει το δίπλωμά του θα έπρεπε, με ίδιες δυνάμεις, να επιτύχει στην πρακτική εξέταση ενώπιον εξεταστών, ήτοι στην πλοήγηση της πτητικής συσκευής (αεροσκάφους). Με τον τρόπο αυτό, δίπλωμα έλαβαν κάποια ελάχιστα πρόσωπα που παρουσίαζαν μεν δυσκολία στο να ανταπεξέλθουν στη θεωρητική δοκιμασία, αλλά ωστόσο στην πράξη ήταν απολύτως ικανά να χειριστούν άριστα ένα αεροσκάφος», είπε ακόμα ο 70χρονος.

Η ταρίφα

Για τις υπηρεσίες του, το κύκλωμα λάμβανε υπέρογκα χρηματικά ποσά που σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, άγγιζαν τα 8.000 ευρώ για κάθε υποψήφιο. Η ταρίφα ανέβαινε στα 25.000 ευρώ αν ο εξεταζόμενος ήθελε το πτυχίο στο σπίτι χωρίς καν να δώσει εξετάσεις, με τα μέλη της οργάνωσης να λένε στις μεταξύ τους συνομιλίες «και λίγα χρεώνουμε».

34χρονος: Το γονατίσατε. Τι να πω; Εντάξει. Δεν έχω λόγια.

70χρονος: Αξίζουμε τα λεφτά που παίρνουμε; (γέλια)

34χρονος: Αν και δεν με συμφέρει, θα πω ότι και λίγα είναι.

70χρονος: Μετά από σένα που να τη πάω τη ταρίφα…; (γέλια).

Το απίστευτο είναι πως όλοι οι εμπλεκόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς το αδίκημα που διέπρατταν κατ’ εξακολούθηση θεωρείται πλημμέλημα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τουλάχιστον 5 άτομα από την αρχή του έτους απέκτησαν δίπλωμα με αυτόν τον παράνομο τρόπο, με τους δράστες να κυκλοφορούν ελεύθεροι έχοντας απομυζήσει κάτι περισσότερο από 49.000 ευρώ μέσα σε λίγους μήνες.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024