Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ιταλική αστυνομία βρήκε 2,7 τόνους κοκαΐνης σε φορτίο με μπανάνες

Η ιταλική αστυνομία βρήκε 2,7 τόνους κοκαΐνης σε φορτίο με μπανάνες

Το φορτίο εντοπίστηκε στο λιμάνι Τζόια Τάουρο της Καλαβρίας

Η αστυνομία στη νότια Ιταλία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κατάσχεσε 2.700 κιλά κοκαΐνης εξαιρετικής καθαρότητας κρυμμένα σε δύο ψυγεία που περιείχαν μπανάνες που είχαν αποσταλεί από τον Ισημερινό.

Το φορτίο που βρέθηκε στο λιμάνι της Καλαβρίας Gioia Tauro εκτιμάται ότι έχει αξία μεγαλύτερη από 800 εκατομμύρια ευρώ ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ιταλική αστυνομία Guardia di Finanza.

Το φορτίο προερχόταν από το Γκουαγιακίλ του Ισημερινού και ο τελικός του προορισμός ήταν η Αρμενία, μέσω του λιμανιού Μπατούμι της Μαύρης Θάλασσας στη Γεωργία.

Με τη βοήθεια ενός λαγωνικού

Τα ναρκωτικά ανακαλύφθηκαν στα εμπορευματοκιβώτια μήκους 12 μέτρων χάρη σε ειδικούς σαρωτές, με τη βοήθεια ενός λαγωνικού, του Τζόελ, πρόσθεσε η αστυνομία.

Η αστυνομία δήλωσε ότι είχε βρει άλλες 600 κιλά κοκαΐνης τις τελευταίες ημέρες σε κοντέινερ με φρούτα από το Εκουαδόρ που μεταφέρονταν μέσω του Gioia Tauro. Τα φορτία αυτά είχαν προορισμό άλλες περιοχές της Ιταλίας, την Κροατία, την Ελλάδα και τη Γεωργία, πρόσθεσαν.

Στην Καλαβρία εδρεύει η ‘Ndrangheta, η οποία έχει αντικαταστήσει την Cosa Nostra της Σικελίας ως η ισχυρότερη μαφιόζικη οργάνωση της Ιταλίας και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο εμπόριο ναρκωτικών.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024