Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Απίθανη απομάκρυνση του πρώην «ερυθρόλευκου» Ριέρα

Απίθανη απομάκρυνση του πρώην «ερυθρόλευκου» Ριέρα

Αν και πήρε το νταμπλ με την Ολίμπια στη Σλοβενία ο Ισπανός επειδή δεν ανεχόταν παρεμβάσεις στο έργο του!

Φεύγει ένας προπονητής μετά από νταμπλ; Είναι δυνατόν; Κι όμως είναι. Ο Αλμπέρτ Ριέρα πήρε το καπελάκι του και είπε «άντε γειά» στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Ο παλιός άσος του Ολυμπιακού και της Λίβερπουλ κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο στη Σλοβενία στην πρώτη του χρονιά ως προπονητής.

Επισήμως, ο Ισπανός δεν κατέληξε σε συμφωνία για να συνεχίσει στην ομάδα της Λιουμπλιάνας, με την οποία είχε κατακτήσει το νταμπλ.

Για τη διοίκηση των «δράκων» σε κάθε περίπτωση ο Ριέρα ήταν υπεύθυνος για την αποχώρησή του, αφού ήταν αρνητικός για την επέκταση του συμβολαίου του. Ο Ισπανός θα φύγει και τυπικά, μετά το τελευταίο ματς της σεζόν κόντρα στην NK Τσέλιε.

Ο ίδιος δήλωσε διαφορετική εκδοχή για την φυγή του.

«Δεν είναι μυστικό, οι παίκτες το ξέρουν ήδη. Δεν μου πρόσφεραν ανανέωση, οπότε φεύγω», εξήγησε ο Ριέρα μετά την παραλαβή του βραβείου του καλύτερου προπονητή της χρονιάς

«Δυστυχώς δεν θα έχω χρόνο εδώ να μάθω σλοβενικά, γιατί σας αποχαιρετώ. Μου άρεσε πολύ εδώ, με Η συνεργασία με αυτή την ομάδα παικτών ήταν μεγάλη ανταμοιβή για μένα».

Ο Ριέρα ανέλυσε την αποχώρησή του στο Sportklub με πολύ σκληρά λόγια:

«Το ποδόσφαιρο είναι μια επιχείρηση. Θυμάστε όταν ήρθα εδώ είπα ότι αν δεν υπήρχαν αποτελέσματα θα ήμουν ο πρώτος που θα ετοίμαζα τις βαλίτσες μου και θα πήγαινα σπίτι. Πίστευα ότι μπορώ να βελτιώσω τους παίκτες, να βελτιώσω την ομάδα… Αυτό ήταν το μήνυμά μου. Δεν υποσχέθηκα επιτυχίες, νίκες και βαθμούς, υποσχέθηκα μόνο σκληρή δουλειά, με πάθος, επαγγελματισμό. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν στις οδηγίες μου, που είναι το πιο σημαντικό, αλλά δεν είμαι ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, είμαι απλώς προπονητής. Ξέρω τι μπορώ να ελέγξω ως προπονητής.

Αυτοί είναι οι παίκτες μου. Αυτό λειτούργησε για μένα όλο το χρόνο. Δεν επέτρεψα σε κανέναν να παρέμβει στις αποφάσεις μου. Όποιος με γνωρίζει ξέρει ότι έτσι λειτουργώ, εγώ είμαι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις, αλλά φαίνεται ότι αυτό ήταν το λάθος μου. Στη Σλοβενία το να κερδίζεις εσύ τη δημοσιότητα είναι προφανώς κακό.

Στον επόμενο σύλλογο, θα είμαι πιο ενήμερος για το τι πρέπει και το όχι ώστε να έχουμε όλοι τον ίδιο στόχο. Η Μάριμπορ δεν κέρδισε τίποτα, αλλά θεωρεί ότι είναι στο σωστό δρόμο και επιτρέπουν στον τεχνικό να συνεχίσει το έργο του επεκτείνοντας το συμβόλαιό του. Φυσικά, η καλή δουλειά κρίνεται από τα αποτελέσματα, αλλά το πιο σημαντικό είναι η διαδικασία. Αν δουλέψεις καλά, αν δουλέψεις σκληρά, τότε σίγουρα θα έρθει το αποτέλεσμα. Έκριναν ότι ήταν σε καλό δρόμο και του έδωσαν συμβόλαιο, ακόμα κι αν δεν κέρδιζε τίποτα. Πραγματικά μεγάλος σεβασμός για αυτήν την απόφαση. Έτσι πρέπει να λειτουργεί κάθε σύλλογος, κατά τη γνώμη μου».

Ο πρώην ποδοσφαιριστής των Εσπανιόλ, Μαγιόρκα, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι δεν μετάνιωσε που υπέγραψε στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας το περασμένο καλοκαίρι:

«Ήταν μια καλή εμπειρία για μένα. Στην επόμενη δουλειά, στον επόμενο σύλλογο, θα έχω μεγαλύτερη επίγνωση του έργου ώστε να παλεύουμε όλοι για το ίδιο πράγμα, γιατί είναι πολύ σημαντικό να διατηρείς μια καλή σχέση με όλους. Δεν μετανιώνω απολύτως για τίποτα. Δεν είμαι εδώ για να πω τι πρέπει να κάνει ο σύλλογος. Οι ιδιοκτήτες αποφασίζουν. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα κάθε μέρα. Κατευθύνω όλο μου το πάθος και την ενέργειά μου στους παίκτες, κανείς δεν μπορεί να μου πει τίποτα γι’ αυτό. Αυτή είναι η ικανοποίησή μου».

Ο 41χρονος πια Ριέρα ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2020 ως βοηθός στη Γαλατάσαραϊ.

Τον περασμένο Αύγουστο παρά τις αντιδράσεις του κόσμου ανέλαβε την Ολίμπια και τώρα αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Αν έμαθε από το… λάθος του θα φανεί στην επόμενη ομάδα του…

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024