Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τόμας Γουόκαπ: «Για πάντα εδώ»

Τόμας Γουόκαπ: «Για πάντα εδώ»

Ο Τόμας Γουόκαπ μιλάει στα «ΝΕΑ» για την οικογενειακή ατμόσφαιρα στην ομάδα του Ολυμπιακού, την αισιοδοξία του για τους αγώνες με τη Μονακό, αλλά και το πώς από την πρώτη στιγμή ένιωσε ότι βρήκε την Ιθάκη του στην Ελλάδα

«Θα ταξιδέψω με το ελληνικό διαβατήριο γιατί είναι πιο εύκολο λόγω Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ηξερα από την πρώτη στιγμή ότι εδώ θα στεριώσω».

Ο Τόμας Γουόκαπ ετοιμάζεται να μπει με την ομάδα στο αεροπλάνο για τη Λιθουανία και όπως δηλώνει στα «ΝΕΑ» σκέφτεται να χρησιμοποιήσει το νέο του διαβατήριο για μια χώρα που έχει λατρέψει.

«Οταν ήρθα στην Ελλάδα, ο Μιχάλης Καλαβρός, από τους ασίσταντ κόουτς, μου είπε: «Καλό είναι να αρχίσεις να μαθαίνεις ελληνικά γιατί θα κάτσεις πολύ καιρό εδώ».

Κάτι ήξερε. Αλλωστε από τις πρώτες μας συζητήσεις γνώριζε ότι θα λατρέψω αυτό το μέρος, θα ταιριάξω. Και έτσι έγινε, μου αρέσει πολύ ο κόσμος, η κουλτούρα αυτής της χώρας, αλλά λατρεύω και το πώς είναι τα πράγματα στον Ολυμπιακό ιδιαίτερα.

Μελετάω και την ιστορία και την κουλτούρα της χώρας σας και θα μπορούσα να παίξω τον ρόλο του ταξιδιωτικού ξεναγού για τους συγγενείς μου.

Αλλά μια φορά πήγα τους γονείς μου στην Ακρόπολη και μόλις είδα κάποιον που ήταν επαγγελματίας, τους λέω εδώ είναι ο οδηγός σας. Δεν μπορούμε να περπατάμε όλη μέρα πάνω-κάτω την Ακρόπολη (γέλια).

Δεν έχω κάποιο παράπονο, λατρεύω τον καιρό, το φαγητό, γενικά ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αλλά το αγαπημένο μου κομμάτι είναι ο κόσμος που είναι υπέροχος. Ακόμα περισσότερο οι «τρελοί» οπαδοί μας που με κάνουν να τους αγαπώ ακόμα πιο πολύ.

Είναι προνόμιο το να έχω αυτή την αγάπη του κόσμου στον δρόμο και να σε σταματάνε για να σου μιλήσουν, για μια φωτογραφία, είναι εξαιρετικό» λέει ο Τόμας Γουόκαπ.

Αισιόδοξος

Δεν κρύβει την αισιοδοξία του ο γκαρντ του Ολυμπιακού.

«Είναι σημαντική ευκαιρία για διάκριση και προσωπικά είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εχουμε αυτοπεποίθηση.

Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Εχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για αυτό το τριήμερο σε σημείο να πονάει το σώμα μας, αλλά θα ήταν κρίμα να αφήσουμε τον ενθουσιασμό να μας παρασύρει.

Αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε απόλυτη συγκέντρωση και σε κάθε κατοχή να δίνουμε το μάξιμουμ.

Πλέον ξεχνάς κάθε πόνο, κάθε παιχνίδι και έχεις μπροστά σου 40 λεπτά για να φτάσεις στον τελικό και ό,τι γίνει μετά. Αρα να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι» επισημαίνει ο αμερικανός γκαρντ, που γνωρίζει ότι την Κυριακή είναι μια μεγάλη γιορτή (Κωνσταντίνου και Ελένης) και οι Σλούκας και Παπανικολάου θα ήθελαν για έναν έξτρα λόγο να παίξουν στον τελικό.

«Ναι, και θα παίξουμε και για αυτούς, αλλά και για πολλούς Κωνσταντίνους και Ελένες που γιορτάζουν την Κυριακή και υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό και θέλουμε να τους κάνουμε ευτυχισμένους για να γιορτάσουν. Είναι ένας ωραίος τρόπος να τον δούμε και έτσι τον ημιτελικό».

Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια

Στάζει μέλι για τον κόουτς Μπαρτζώκα ο Γουόκαπ.

«Πολλά συγχαρητήρια για όλο αυτό που έχει κάνει. Παίζουμε εξαιρετικό μπάσκετ και προσωπικά μου ταιριάζει πολύ αυτό το στυλ. Δεν έχουμε το μεγαλύτερο μπάτζετ αλλά δίκαια ήμασταν πρώτοι», ενώ στέκεται ιδιαίτερα στο οικογενειακό κλίμα της ομάδας.

«Αυτό που δείχνουμε δεν είναι ψεύτικο και αυτό που βλέπετε εσείς εντός είναι έτσι και έξω από το παρκέ. Πρόκειται για το πιο δεμένο γκρουπ παικτών που έχω βρεθεί ποτέ και παίξω μαζί τους.

Γελάμε μαζί, κάνουμε πλάκα μαζί, υποφέρουμε μαζί, είμαστε μια μεγάλη οικογένεια.

Οταν ένας συμπαίκτης μας είναι στα κάτω του είμαστε εκεί να τον εμψυχώσουμε. Είναι σαν μια αδελφότητα και το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να το έχεις. Ναι, η τακτική παίζει ρόλο στο συγκεκριμένο άθλημα, όμως μεγάλο ρόλο παίζει η χημεία και η αγάπη ανάμεσα στους συμπαίκτες και έχουμε πολύ από αυτό».

Οι νίκες στην Ισπανία

Οσο για το ποια στιγμή ξεχωρίζει ως τώρα;

«Νομίζω οι νίκες στην Ισπανία επί της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα, που ήρθαν πολύ νωρίς, μας έδωσαν αυτοπεποίθηση. Δεν ξέραμε ακόμα αν θα είμαστε καλοί φέτος και εκεί πήραμε από νωρίς τα πάνω μας. Πιστεύαμε ότι θα είμαστε καλοί, αλλά θα πρέπει να το υποστηρίξεις αυτό κερδίζοντας και κάποια παιχνίδια και μετά φυσικά ήρθε η ξεχωριστή στιγμή του «Slou Shot» (γέλια).

Εκεί νιώσαμε ότι είμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας.

Μια στιγμή πολύ μεγάλης χαράς με το τρομερό τρίποντο του Κώστα Σλούκα με τη Φενέρ».

Οσο για τη συνταγή της επιτυχίας στον ημιτελικό με τη Μονακό;

«Πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι έχει γίνει στη σεζόν και να κοιτάξουμε από την αρχή. Πιστεύω όμως ότι η άμυνά μας ιδιαίτερα κόντρα σε μια τόσο επιθετική ομάδα όπως η Μονακό και η αποφασιστικότητα να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας θα παίξουν τον ρόλο τους».

Sports in

Αιχμές από τον Λάκοβιτς μετά το Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια: «Χάσαμε για λόγους που δεν καταλαβαίνω»

Σπόντες από τον Γιάκα Λάκοβιτς, μετά από την ήττα της Γκραν Κανάρια από τη Μπαρτσελόνα στην παράταση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024